Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Frisörfärg i butiker

Hej Elin, En snabb fråga bara.

I USA så finns det ju något som heter ”Developer” som folk använder när de bleker hår hemma, och det verka som det säljs i alla butiker i USA. Varför finns det inte i Sverige? Är det för att det är för riskabelt eller hur är det? Har funderat på det länge.

Tack för svar!

Svar:

Hej! I USA kan vem som helst i stort sätt få tag på professionell hårfärg i butikerna men i Sverige har vi helt andra lagar och här har vi konsumentprodukter (hemmafärg) och sen har vi professionell hårfärg (det frisörer använder). Developer är Väteperoxid som vi frisörer blandar hårfärg med. Det är många produkter i USA som jag vill använda från t.ex Redken men det är olagligt i Sverige eftersom vi har som sagt andra lagar och i Sverige ses det som en hälsofara och därför går det inte att beställa i Sverige – vilket är väldigt bra. I och med att vi är med i EU så finns det så mycket regler för vad som får användas och mycket ses som en hälsofara. När jag var i USA nu så frågade några mig om Brazilian Blowout och det försvann rätt fort från svenska marknaden när det uppmärksammades att den behandlingen innehåller formaldehyd, vilket är cancerframkallande. Det ersattes fort med ett annat ämne men då minskade effekten utav produkten.

I USA däremot så görs den behandlingen dagligen och amerikanarna ser ingen som helst risk med det utifrån dom jag pratade med. Vi är väldigt skyddade i Sverige och jag är på ett sätt glad att vi har dessa regler för då är både kund och frisör medvetna om att det vi jobbar med är lagligt och rätt.

Jag vet att det yrar runt youtube klipp, bilder och ”step by step” bilder på hur folk i andra länder färgar sitt hår men vi ska ha respekt för kemin och tänka flera gånger innan vi prövar eller andas in någonting som vi inte har koll på vad det egentligen är. Det finns en svarta marknad för allt, särklit inom skönhetsindustrin.

Det är precis samma sak med alkohol i t.ex USA, det går att köpa överallt och ni vet säkert hur det fungerar i Sverige med alkohol och varför. Hoppas du fick svar på din fråga 🙂 Kram Elin

redken

Denna är en frisörfärg och ingår i Redken Gloss serien men denna är icke godkänd att få användas i Sverige.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej! Vad tycker du om när man använder citron, camomillte, honung och cocosolja för att göra håret lite ljusare hemma på egen hand? Har även hört att kanel kan göra håret lite ljusare. Även att Lush har något liknande med naturliga råvaror som kan ljusa upp håret så man kan hålla det fräscht hemma mellan frisörbesöken. Jag vet att du skrivit om att färgbomber bara är intensivtoningar med färgpigment och något schampo som ljusar upp lite (inte silverschampo eftersom det bara döljer det gula som blont hår kan få). Men finns det inget man kan göra själv hemma för att ljusa upp håret utan att bleka eller använda solen så det inte sliter på håret för mycket för att få en fräshare blond nyans?

  Ida 2015-07-19 23:15:58
  Svara
 • Hej har typ råttfärgat hår m lite rött i köpte förut toning rådjursbrun
  m finns ej kvar kan du tipsa om något märke jag kan köpa hos
  frisören o intensivtoning vågar man sej väll på förut haft lätttoning
  m dom finns inte i affärer jätte tråkigt kramis fr mej.

  maria g 2015-07-19 16:28:43 http://spray
  Svara
 • Mycket bra inlägg!

  malin 2015-07-19 10:26:46
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!