Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Hur får man en fräschare blond nyans hemma?

Hej! Vad tycker du om när man använder citron, camomillte, honung och cocosolja för att göra håret lite ljusare hemma på egen hand? Har även hört att kanel kan göra håret lite ljusare. Även att Lush har något liknande med naturliga råvaror som kan ljusa upp håret så man kan hålla det fräscht hemma mellan frisörbesöken. Jag vet att du skrivit om att färgbomber bara är intensivtoningar med färgpigment och något schampo som ljusar upp lite (inte silverschampo eftersom det bara döljer det gula som blont hår kan få). Men finns det inget man kan göra själv hemma för att ljusa upp håret utan att bleka eller använda solen så det inte sliter på håret för mycket för att få en fräshare blond nyans?

Svar:

Hej!

Tekniskt sätt så för att ljusa upp håret så måste man bleka håret eller steka i direkt sol i en hel dag. Det finns inget schampo eller inpackning i värden som kan ljusa upp håret bara sådär, tekniskt sätt NEJ. Jag har väldigt svårt att tro att kanel skulle ljusa upp håret? Den som skrivit det får gärna visa mig det. Färgbomber är endast en inpackning som innehåller pigment, det går inte in i håret utan lägger sig på ytan. Citron tillsammans med sol är som att hälla bensin i håret och tända på. Honung och cocosolja är vårdande om man väljer organsikt och eco, så det kan man använda för att vårda håret – t.ex lägga lite cocosolja i hårbotten för vård. Ingen utav dessa ingredienser ljusar upp, helt omöjligt. Silverschampo torkar ut lite och tillsätter pigment på ytan, gör inte håret ljusare.

Tyvärr, ska man ljusa upp håret så måste håret blekas eller oxideras kemiskt på något vis. Det är det som är kämpigt när man är blondin, man måste besöka frisören lite oftare för att bibehålla den där fina blonda nyansen.

Jag har skrivit lite tips om hur ni kan hålla ett blont hår fräschare mellan frisörbesöken: 
HÄRHÄR – HÄR

IMG_4636

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Fin bild på dig 🙂 och bra inlägg också.

  Cecilia 2015-07-24 12:18:40
  Svara
 • Underbart motiverande blogg! Tack!

  Jenny 2015-07-24 10:25:15 http://www.wallstars.se
  Svara
 • Hej Elin och tack för en bra blogg!

  Har en fråga, jag vet att du får många och har haft liknande innan men agh, blir lite halvgalen här. Jag vet inte vilken slags schampo/balsam jag ska ha. Jag har just nu rätt kort hår, har färgbehandlat mitt hår länge men det är rätt starkt så har aldrig fått tuggummikonsistens eller liknande. Nu har jag och min frisör (den första jag trivs med!) slingat och blekt det några gånger så jag är ljusblond. Håret är nu något poröst & slitet såklart men vi har klippt bort det som var mest slitet. Problemet är väl att mitt hår lätt känns torrt och har blivit så frizzzzigt. Så ett frissigt, torrt, skadat hår. Vad ska jag leta efter? En serie som ger fukt (en frisör sa det, köpte kerastase, ingen effekt) eller proteiner (en frisör sa det, köpte joico-inpackning, funkade ej) eller något annat? Har prövat två kerastase-serier som jag tycker ger lite eller nästan ingen effekt för de pengarna. Är beredd att betala för kvalité men då ska det funka. Eftersom jag inte vill slita på mitt hår i onödan så vill jag gärna undvika att platta det (har vågigt/lockigt hår), men måste typ det nu när lockarna torkar så fult och frissigt, så en serie som ”lyfter fram” lockarna eller ger de lite spänst hade ju varit nice. Tips? Redken gillar du ju, men vilken tror du är bäst för mitt hår? Jag gillar ju min nuvarande frisör men de schampo & balsam hon föreslagit har inte heller funkat, så antingen har jag 1. sjukt konstigt hår som inget riktigt fungerar på eller 2. de vill bara sälja något.

  Ha en bra dag!

  Mvh
  Charlotte

  charlotte 2015-07-24 09:39:36
  Svara
 • Hej,
  Måste bara säga att jag är så imponerad av dina inlägg. Du delar med dig av din kunskap, din erfarenhet och verkar verkligen bara rekommendera sånt du tycker är bra till skillnad mot de flesta andra bloggare… En stor eloge till dig och tack för en superbra blogg!

  Ann 2015-07-23 22:06:36
  Svara
 • Du är så himla fin Elin! Du kommer alltid med så bra tips, tack! Vad tycker du om grått hår som verkar vara en trend just nu? T.ex. Angelica Blicks hår.

  Josefine 2015-07-23 20:04:55 http://josefineivstrom.forme.se
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!