Grått hår – årets trend

FullSizeRender-11

Uppfräschning från igår. 

IMG_5290

Hur snygg är inte denna människa? Gosh!!!

Igår hade jag en underbar dag med min underbara vän och nagelskapare Celina. Vi hade satt av en hel dag på att ta hand om varandra, hur lyxigt? Morgonen började hos Celina där jag fick mina tassar fixade, ni ska få se dom lite senare – jag älskar dom. Sedan köpte vi lunch på Vapiano och gick till salongen jag jobbar på för käk, kaffe och hårfix. Det var ca 8 veckor sedan jag fräschade upp hennes gråa hår (Granny) och det är lite för länge för hennes hårfärg. Den kalla, gråa och underbara färgen går ur väldigt fort tyvärr så man måste vara galen om man väljer denna färg – haha. Men det är den snyggaste hårfärgen jag vet och den passar Celina så bra.

Kom ni ihåg när jag började med Celinas hår? Så som jag har kämpat, krigat efter möjligheter och testat olika blandningar för att få till denna färg. 

IMG_3253

Här har vi mitt mästerverk som jag krigat med, ni kan läsa hela inlägget om mitt jobb första gången med Celinas hår – HÄR och HÄR.

FullSizeRender-9

Igår gjorde jag hennes botten mörkare och längderna mer granit-gråa. Färgen går ur så pass fort så nu kan hon gå lite längre och bli ljusgrå med tiden och fortfarande ha en snygg färg. Klippte en bit och lockade hela håret med GHD – Creative Curl Wand 23-28 mm. Jag ska faktiskt göra en tutorial på mitt hår där jag använder denna storlek och typ av locktång från GHD, den gör magiska lockar och jag älskar den.

Men visst blev det fint? Någon annan som är sugna på denna hårfärg?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Så jäkla proffsigt !! Du är mycket mycket skicklig på ditt yrke , är själv frisör men känner mig verkligen inte som en efter att sett dina skapelser !

  Malin 2015-12-29 19:20:23
  Svara
 • Sjukt snygg vad har du haft för nyans på färgerna du blandat ? Nyfiken

  Sandra 2015-12-28 22:57:54
  Svara
 • Hej! När du säger att färgen går ur väldigt fort vad menas? Håller inte färgen efter man har kämpat så länge med att få till den? Tack!

  Lilly 2015-12-13 11:30:54
  Svara
  • Svar på Lillys kommentar.

   Hej!
   Nej tyvärr, den gråa tonen går ur fort tyvärr. Man måste underhålla tonen hela tiden, kalla toner på blonda porösa hår glider av håret snabbt. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-12-13 22:33:52
   Svara
 • Hej! Jag var till salong och helblekte mitt hår nästan vitt, därefter färgades det kallt silvergrått med mörkare botten = vrålsnyggt!
  Efter en tvätt slog gula toner igenom och färgen var kraftigt urtonat, efter tvätt nr 2 var mitt hår mer rågfärgat blondt.. gick tillbaka o frisören lade i en nyansering till men nu är mitt hår mörkbrunt med svaga inslag av en mörk metallisk grå.. jag hatar det verkligen o förstår ej hur det har gått till. Har han blandat fel?? Hoppas på svar så jag kan vara lite mer noggrann i sökandet på ny och framförallt frisör som har koll på läget.
  Mvh Caroline

  Caroline 2015-10-10 16:03:45
  Svara
 • Jag är helgrå i utväxten och börjat tröttna på att färga och dölja hela tiden. Skulle vilja färga grått i olika nyanser för att till slut kunna ha bara mitt egna gråa.
  Men ingen frisör jag frågat tycker eller vill.

  Mvh
  En desperat gråhårig

  Rene Eriksson 2015-09-26 20:15:43
  Svara
 • Gud va snyggt!!

  Jag är mörkhårig från början” och försöker skapa denna look.
  Jag har färgat av håret och haft i 2 blonderingar, men det blev ändå inte jätte blondt, på längderna blev det lite orange-aktigt, så jag testade silver balsam (heter det så?) , men funkade inte.. Har haft i 2 flaskor grå toningsmousse, men det blir ändå inte riktigt bra. Vet inte vad jag ska ta mig till!! Har du något tips?

  Mvh Nathali

  Nathali 2015-07-27 14:59:01 http://www.nouw.com/nathalikarlsson
  Svara
  • Svar på Nathalis kommentar.

   Tusen tack 🙂
   Mitt tips till dig är att gå till en professionell frisör som hjälper dig att nå dina mål med denna look.
   Kram Elin

   Elin Johansson 2015-07-27 18:44:10
   Svara
 • Nej inget för mig. Verkar vara en svårburen färg som kräver rätt hudfärg och mycket smink.

  ErikaJ 2015-07-26 10:29:38
  Svara
 • Snyggt! På henne ska jag kanske tillägga… Jag får nog välja att fortsätta dölja mina gråa hår! En superviktig fråga för mig till dig som proffs är om jag verkligen gjort rätt som de senaste blekningarna försökt göra det mer kallt och rätt rejält ljust för att min gråa utväxt ska flyta ihop bättre? Börjar nu tycks att mitt tunna (supertunt enligt mig) hår, särskilt på sidorna mot ansiktet upplevs än mer tunt pga det ljusa om du förstår vad jag menar?
  Är det bättre att mörka/ dämpa det lite och gå tätare till frissan istället (tycker det fort blir dassigt och råttigt)!
  Så tacksam för svar!!!

  Yvonne 2015-07-25 23:43:37
  Svara
 • Riktigt läckert!

  Helen 2015-07-25 21:52:39
  Svara
 • Hej, nu har jag sökt runt som en galning på din blogg men inte hittat exakt det jag sökt efter.
  Fick precis veta att den 4 augusti åker jag till mallorca i två veckor och behöver råd!! Vad ska jag ha för schampo/balsam?? Har just nu Maria Nilas serie men kan man byta bara i två veckor?? Ska man klippa innan eller efter? Andra tips?

  Kajsa 2015-07-25 15:17:06
  Svara
 • Hur kan du kvinna??? Det där är så galet snyyyyygggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggt!!!

  Charl 2015-07-25 10:23:16
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!