Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Tips på lyxig hårfön

ghd

 

Hej mina vänner!

Hoppas helgen är bra, förutom allt regn men det är ju lite mysigt ändå. På tal om regn som gör håret blött och vad behöver man göra då? Jo föna håret, där kommer jag med ett tips nu. Jag har testat en hårfön från GHD som heter Aura.

Vad är då speciellt med denna fön? 
– Denna fön har en teknologi från en annan värld, jag är inte helt insatt i varje detalj men jag ska försöka förklara för er. Aura har en ”Laminair” teknologi som ger en luftström på mer än 65% koncentrerad luft i jämförelse med andra fönar. Det menas alltså att när man volymfönar t.ex så blåser den endast där du vill jobba och resten av håret berörs inte. Det som jag tycker om mest med dom tekniska fördelarna är att värmen cirkulerar väldigt jämt vilket bidrar till en enorm glans. Sen för mig som gillar att volymföna från hårbotten så finns risken att man bränner hårbotten men denna fön har ett speciellt munstycke som endast blir 44 grader så man kommer åt lättare och får en betydligt bättre volym. Sen har den alla tänkbara lägen så som hastighet och kallluft.

IMG_0893

Vad tycker jag?
– Jag tycker den är lätt att jobba med, jag får inte ont i handleden efter ett tag pga vikten på fönen
– Att den är tystare än ”vanliga” fönar, särkilt när man står i salong och jobba med kund. Det är så jobbigt när 8 fönar är på och det är som att stå i en maskinverkstad så kan verkligen rekommendera denna till frisörer.
– Jag talar alltid om sladdar, denna är 4 meter och är perfekt.
– Jag märker av glansen på håret när jag fönar med denna hårfön, håret blir inte alls lika frissigt utav att bara föna håret torrt.
– Sen skyddet i munstycket, det är genialiskt. Inga mer brännmärken i hårbotten!

Vad tycker jag mindre om?
– Egentligen ingenting, enligt mig den bästa fön jag har jobbat med.
– Det jag kan säga för att vara petig är att jag hade önskat lite mer ”tryck” i fönen. Men det är en vanesak tror jag, håret blir lika snabbt torrt med denna som en monsterfön med högt tryck som märks.

IMG_0896

Denna dunderfön blir din för ca 1700 kr men just nu såg jag att eleven.se har kampanj på 1359kr, dock vet jag inte hur länge men såg det nu. Ni finner all information och ni kan klicka hem den HÄR. Så för er om verkligen vill ha en bra fön, här har ni den.

IMG_0894

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Tack Elin för en väldigt inspirerande blogg. Jag har lockigt, tjockt och långt hår. Jag har såklart också en torrare hårtyp och undrar därför vilken hårinpackning du skulle föredra om man vill ha en inpackning som är väldigt vårdande och återfuktande? Tänkte satsa mer på det några veckor framöver och sedan byta till hårprodukter som stärker hårstråna. Vilken serie föredrar du om man vill ha något som innehåller keratin?
  Kram

  Clara 2015-07-26 23:36:46
  Svara
 • Hej Elin!
  Jag är i behov av en ny hårfön och väljer mellan följande 3; TONI & GUY PROFESSIONAL COMPACT AC DRYER TGDR5367E – OBH NORDICA Björn Axén Tools AC 2000 Och REMINGTON AC8000 E51 KERATIN THERAPY PRO DRYER . Alla ligger i samma prisklass så jag går inte efter priset, vill ha den bästa fönen bara!! 🙂

  NL 2015-07-26 20:25:01
  Svara
 • Hej! Funkar denna på ett tjockt/lockigt hår? Du har tidigare sagt att denna hårtyp är den enda som mår bäst av att självtorka men ibland har man ju inte tiden, är detta då en fön du skulle rekomendera? Och vilken plattång rekomenderar du för denna hårtyp? Alltså grova hårstrån med självfall.

  Freja 2015-07-26 16:00:06
  Svara
 • Kan man använda den även man inte vill ha volym alls eller är det liksom en ”volymfön” ? Har nämligen så mycket volym i håret redan! Kan du tipsa någon som är lite billigare också :)?

  Katarina 2015-07-26 14:02:19
  Svara
  • Svar på Katarinas kommentar.

   Ja men självklart, det går så bra så! Du kan söka på hårfön i sökfältet på bloggen så kommer det upp olika varianter 🙂

   Elin Johansson 2015-07-26 14:05:15
   Svara
 • Vilken fön tycker du bäst om, ghd aura eller den du använder i fin föningsvideo (tror att det är amikas)?

  Emma 2015-07-26 10:25:35
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!