Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Frisyrer som gör dig yngre

Vi pratar mycket om att vi börjar se äldre ut och tar vi kort på oss själva så blir alltid kommentaren, ”Nej, ta bort den – jag ser gammal ut eller för tjock ut”. Jag är själv en utav dom, helt knäppt men det är så det är. Vi kan ändra mycket med våra utseenden men är det någonting som jag tycker man ska ha lite koll på är hur smink och hår kan både lyfta oss själva men också stjälpa oss. Jag ska ge er några exempel på kändisar som kanske ska ha lite mer koll.

bey

Här har vi en utav dom snyggaste kvinnorna jag vet, Beyoncé. Till vänster ser vi för mycket utav allt, det ser jätte konstigt ut. För lockigt, för mycket volym, olika färger på hennes eget hår kontra löshåret och den där luggen? Vad hände? Sen är hennes hårfärg för mörk och man ser tydligt den färgade linjen i pannan. Jag tycker hon ser gammal ut, för ihoptryckt ut och ingenting stämmer.

Till höger har vi Bey igen och här har hon längre hår som slankar ut hela siluetten, ljusare längder, mörkare botten som passar hennes hud och trendiga lockar. Hon passar bäst i mittbena tycker jag och med dessa strand-lockar så ser hela hon mycket yngre ut. Eller hur?

katemoss

Vår super, duper model Kate Moss. Jag har alltid tyckt hon passat bäst i väldigt ljust hår och det ser vi lite varför på denna bild? Det första, hon passar inte i rött läppstift? Till vänster så har vi någon slags backslick som kanske inte riktigt är stylad som ett backslick. Vi har sett många plåtningar när hon har ett välkammat backslick men så ska stylingen vara välkammat bakåt, åt alla håll. Denna look passar inte hennes ansikte heller, för mörk hårfärg och hon ser gammal ut.

Till höger har vi den look vi är vana att se henne. Mittbena, ingen volym, slarvigt, strand-vågor och ett skitigt solblekt hår. Hon ser mycket yngre ut, eller hur?

elisabeth

Den snygga ”The Hunger Games” stjärnan Elisabeth Banks var så snygg när hon spelade in filmen ”Walk Of Shame”. Jag såg dessa bilder och kände jag måste ta med henne i denna lista. Till vänster, hon passar INTE i dessa varje guldiga koppartoner. Sen den här snedbenan, för kammade vågorna och den stora luggen – NEJ hon ser äldre ut.

Till höger har vi henne ljusare, kortare hår, mittbena och dessa slarviga strand lockar – million dollar bux!!!

scarlett

Varför ska ALLA kändisar klippa av sig håret? Ibland blir det till det bättre, men räcker det inte med att typ färga håret mörkt eller något? Scarlett Johansson är också en utav världens vackraste kvinnor men varför ska hon dölja hennes magiska drag? Hon är 30 år gammal, HALLÅ? Till vänster så ser vi att hon har tappat mycket i vikt, sätter ingen kommentar på det men hennes hy ser grå och matt ut. Hårfärgen är okej, den är naturlig men den här rockabilly-luggen på huvudet tycker jag inte passar henne. Scar har alltid varit en sensuell kvinna men vackra kvinnliga drag, håll dig där. Sen, hade hon haft ett ”nude-läppstift” till vänster så hade åldern sjunkit med fem år, just saying.

Till höger har vi henne som vi är vana att se henne. Jag tycker hon passar väldigt bra i hennes slarviga lob, snedbena och den naturliga blonda hårfärgen.  Naturligt sminkad, ser kvinnlig och sensuell ut – dom där runda kinderna har jag alltid älskat på henne. Hon ser ut som vilken 24-25 åring som helst, fast hon egentligen är 30 år.

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • Detta inlägg gillade jag mycket, tack! Själv är jag 52 och älskar att läsa om skönhet, hår och naglar. Vill gärna ha tips hur man kan se yngre ut, både med färger och stil. Så lätt man fastnar i gamla rutiner och frisyrer man hade när man var yngre. Det var ju fint DÅ. Jag vill inte gå omkring och se ut som en tant som försöker se ut som 25 och misslyckas. Det finns säkert mycket man kan tänka på. Visserligen brukar folk säga till mig att jag ser yngre ut än vad jag är (nu skryter jag lite ha ha, ursäkta) men sånt som hårfärg och klippning till olika huvudformer och sådär är bra att få veta! Nu har jag precis hittat till din blogg och inte hunnit gå igenom allt, så jag vet inte hur mycket sånt du skrivit. Men jag ska kolla igenom!
  Jisses, detta blev ett långt babbligt inlägg, ursäkta. Är lite trött nu med. Tack för en bra blogg iallafall!

  Lotta 2015-07-30 22:43:31
  Svara
 • Varför ska man se yngre ut till varje pris? Vad är poängen?

  Kim 2015-07-28 20:38:22
  Svara
  • Svar på Kims kommentar.

   Detta inlägg visar jag hur man kan se yngre ut, står ingenting att man måste göra dessa ändringar om man inte vill. Alla får självklart se ut som man vill och det viktigaste är att man känner sig vacker själv.

   Elin Johansson 2015-07-30 14:25:26
   Svara
 • Det är inte många kvinnor som vill se äldre ut än sin ålder ! Det Elin visade med bilderna var hur hårfärg o frisyr faktiskt påverkar hur gammal man ser ut ! Bra inlägg Elin ! Love you! Jessica / svampen

  Jessica 2015-07-28 04:00:38
  Svara
 • Precis håller med Malin.

  ErikaJ 2015-07-27 23:29:01
  Svara
 • Men alltså, det handlar ju inte om att alla ska sträva efter att se ut som 20, utan hur man gör för att framhäva sitt bästa jag oavsett ålder. Ni som söker saker att gnälla på kanske ska sluta läsa en blogg som handlar om något så ytligt som hur man blir fin i håret.

  Malin 2015-07-27 22:26:25
  Svara
 • Fattar inte grejen med att vilja se så mycket yngre ut. Tycker tex bilden på Kate Moss sans strandhår signalerar karriärkvinna eller intellektuell med pondus och erfarenhet, något som klär Kate bra. Man vill kanske ibland bara vara i sin egen ålder? Och framhäva den istället för att föryngra sig?
  Scarlett ser ju galet snygg ut i kort hår. Jag ser gärna fler hollywoodstjärnor klippa håret! Alla kan inte ha långt prinsesshår.

  Lisa 2015-07-27 21:31:12
  Svara
 • Hej Elin! Såg du att bloggkommentatorerna på Stureplan har skrivit lite elakt om dig och vad tycker du om det som de skrev? Själv så måste jag få säga att jag älskar din blogg och hittar alltid en massa inspiration här!

  Erika 2015-07-27 21:28:54
  Svara
  • Svar på Erikas kommentar.

   Hej Erika!
   Jag såg det, tack för infon <3
   Jag bryr mig inte så mycket, alla får tycka som dom vill. Jag är skönhetsbloggare och jag jobbar i en bransch där man tycker till och jämför allt, det hör liksom skönhet till. Jag hör inte till dom som ska vara så politiskt korrekta för så ser inte verkligheten ut. Jag tyckte detta inlägg va jätteroligt att skriva och dom flesta älskade detta typ av inlägg 🙂 KRAM

   Elin Johansson 2015-07-27 21:50:03
   Svara
 • Att kändisarna ser äldre ut kan ju bero på att det gått en ganska lång tid mellan iallafall ett flertal av fototillfällena. Tycker att de alla är vackra och åldras med värdighet. Att sitta och döma dem känns inte som något vi gör 2015 men hey, detta inlägg påminner mig om varför jag läser nyhetstidningar framför skvaller och ”mode”-tidningar…..!

  Cecilia 2015-07-27 20:50:45
  Svara
 • många av yngre looken är strand blek blont, har du tips på färg och frisyrer för oss brunetter?

  inredningsinsp 2015-07-27 19:33:08 http://inredningsinsp.blogg.se
  Svara
 • Jag håller med om alla. Det man ser att många som blivit gråhåriga gör är att de färgar håret för mörkt brunt och en för kall brun färg. Ansiktet ser glåmigt och gammalt ut särskilt om håret är för långt Det tycker jag är åldrande.

  ErikaJ 2015-07-27 18:56:35
  Svara
 • Jag skulle uppskatta mer tips/råd/bilder på brunetter eller andra hårfärgen. Känns som att större delen av det du lägger upp är för blonda.

  Sanna 2015-07-27 17:52:50
  Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   Jag lägger upp lika mycket utav varje. Du kanske inte ha kikat in dom gångerna jag tipsat om saker för brunetter. Bara söka på vad du vill i sökfältet 🙂 kram Elin

   Elin Johansson 2015-07-27 18:02:23
   Svara
 • Hej, nu har jag sökt runt som en galning på din blogg men inte hittat exakt det jag sökt efter.
  Fick precis veta att den 4 augusti åker jag till mallorca i två veckor och behöver råd!! Vad ska jag ha för schampo/balsam?? Har just nu Maria Nilas serie men kan man byta bara i två veckor?? Ska man klippa innan eller efter? Andra tips?

  Kajsa 2015-07-27 14:49:02
  Svara
  • Svar på Kajsas kommentar.

   Hej Kajsa!
   Vad konstigt, jag har skrivit massor med inlägg om det. Man kan absolut byta när du ska iväg på solsemester, ett tips är att söka på ”uv skydd” i sökrutan så kommer det upp massor – ”solsemester” kan också fungera. Lycka till och ha en magisk semester 🙂 Kram Elin

   Elin Johansson 2015-07-27 18:45:54
   Svara
 • Väldigt bra och intressant inlägg, klockrent helt enkelt! Mer sådana om man får önska:) MEd din kunskap och säkra känsla för ALLT inom hår så är detta jätteintressant. Och hey! Vilken tankeställare jag fick, kanske dags att föryngra sig med hjälp av´ngt nytt för håret;) SYND att du är fullbokad i ett år framåt… Älskar din välskrivna blogg! KRAM

  Åsa 2015-07-27 13:35:08
  Svara
 • Hej Elin! Jag har en fråga angående extensions. Jag har lockigt hår, inte bara lite vågigt utan riktiga lockar. Finns det någon hårförlängning som funkar till lockar eller finns det bara vågiga? Och är rakpermanentning ett alternativ? Tacksam för svar! 🙂

  Ebba 2015-07-27 11:06:17
  Svara
  • Svar på Ebbas kommentar.

   Hej Ebba!
   Jag tror det inte finns super lockiga löshår, tyvärr. Det finns såklart vågiga men dom blir väldigt lockiga om man kramar i lock-givande lotion i handdukstorkat hår och fönar upp hela håret med en tratt. Jag skulle inte rekommendera rak-permanent, sliter något oerhört mycket på håret. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-07-27 18:51:39
   Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!