Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

20 saker ni inte visste om mig

Hej mina vänner! 

Hoppas ni mår bra och att det blir mysiga stunder hemma när det regnar så mycket. Jag fick rätt mycket frågor om mig i min frågestund samt får jag mycket mail från människor som vill veta lite mer om mig. Därför tänkte jag skriva tjugo punkter som ni inte vet om mig, sjävklart inom hår. Hoppas ni gillar det (:

1. Jag är väldigt ordningsam, håller mig väldigt mycket till regler och har svårt att ljuga.

2. Jag klarar inte av bomull, jag ryser utav bomull och bara att jag skriver detta så får tanken mig att må dåligt. Det var väldigt svårt när vi i frisörskolan skulle lära oss att noppa ögonbryn och ta bomull till hjälp, herregud – det gick bara inte.

3. Jag har klippt mig säkert 1000 gånger i fingrarna, om inte mer – haha. Jag slipar mina saxar rätt ofta och det bidrar till att jag inte tänker mig för och slinter ofta. När jag är väldigt fokuserad så händer det lätt att jag inte tänker mig för och klipper mig JÄMT i fingrarna. Jag har alltid två paket plåster i min klippvagn.

4. Jag måste alltid ha fullt lager med färg i mina färgskåp, jag klarar inte av tanken att om en kund vill göra något helt oväntat så vill jag inte stå där och inte har material. Får ångest att inte veta att jag har tillräckligt med färg. Mina kollegor genom åren skrattar alltid åt mig att jag har flera skåp med färg när oftast alla har ett skåp.

5. Jag slösar mycket färg dock. Jag använder den dyraste hårfärgen på marknaden, jag tål inte snåla frisörer som inte lägger ordentligt med färg. Jag har genom åren jobbat med så mycket människor och ca 50% av dom snålar för att en tub ska räcka t.ex. Jag får rysningar, det är något knäppt jag har – jag vill använda mycket färg och vara säker på att hela håret får den färg den behöver. Detta bidrar till mycket svinn, men jag kan inte sluta.

6. Jag är ett kontrollfreak ut i fingerspetsen inom mitt jobb. Jag har kanske två, tre nödlösningar för varje kund om någonting skulle gå fel på vägen.

7. Jag har misslyckats väldigt många gånger, jag gör det fortfarande. Jag har nog gjort alla fel en frisör kan göra genom åren. Bland annat blekt sönder ett hår, klippt snett, varit otrevlig, klippt folk i öronen, färgat helt galet, permanentat sönder ett hår så allt hår följt med i spolarna, valt fel tub med färg än det kunden ska ha – jag har gjort mycket fel. Men hade jag inte gjort alla dessa fel så skulle jag aldrig blivit så bra som jag faktiskt tycker jag är idag och vill bli ännu bättre. Jag har alltid sagt att ska jag börja min resa till att bli frisör från 15 års ålder, krigat som en j*vla dåre hittills så ska jag bli bäst också. Det är väldigt osvenskt att tänka så, vi ska alltid vara så ”nej men inte vet väl jag bäst eller nej men du har nog rätt, jag har fel”. Det är just därför jag får skit – men har jag krigat hittills i 10 år så är några negativa och kränkande kommentarer en droppe i havet för mig.

8. Jag älskar att slinga hår, jag lägger 1- 1,5 timme med att lägga färg för att jag tycker det är så kul. Jag hamnar i en kreativ bubbla som jag mår väldigt bra i.

9. Jag är på jobbet 1 timme innan min första kund på morgonen, alltid. Jag får panik om min kund skulle behöva stå och vänta på mig, jag vill aldrig stjäla någon annans dyrbara tid.

10. Som ni märker så är jag väldigt principfast, jag vill ha det på mitt sätt och inget annat – vilket ibland är till min nackdel men hittills så har det drivet stöttat mig i alla obehagliga situationer. Jag älskar mitt jobb helt enkelt, bara jag får göra det jag brinner för så är jag glad.

11. Jag är nog en rätt hård men rättvis frisör. Antingen gillar man mig eller så gör man det inte. Det är nog samma som här på bloggen, antingen tycker man om mig för att jag inte är som alla andra – eller så tycker man illa om mig.

12. Jag är väldigt intresserad utav mina kunder, utav människor över huvuddraget. Sen har en väldigt bra minne, jag kommer oftast alltid ihåg vad jag och mina kunder pratat om tills nästa gång vi ses. Vart dom ska på semester, husdjur eller händelser. Jag får oftast höra, ”Hur kunde du komma ihåg det?” – då blir jag glad (:

13. Jag har någon typ av manisk sida att vilja veta så mycket. Jag läser mycket nyheter, läser bloggar, kollar på videor och inom mitt yrke som frisör och som bloggare att jag vill dela med mig utav rätt kunskap. Jag vill att den som frågar mig om råd eller det jag delar med mig utav ska vara rätt och genomtänkt.

14. Jag fick ett erbjudande en gång där ett känt företag ville att jag skulle tipsa som hemmafärger och visa er hur man färgar bäst hår hemma med just hemmafärger. Jag skulle få 50.000 kr för det jobbet, men jag tackade självklart nej – det går emot alla mina principer och hur skulle ni reagera om det kom upp ett inlägg där jag tipsar om hemmafärger? Ni skulle halshugga mig, haha.

16. Jag bär rakt hår max två gånger per år, jag är beroende av mina lockar.

17. Den bästa känslan jag kan få i kroppen är när mina kunder blir nöjda och glada efter en behandling hos mig. Jag kan ibland bli tårögd och det är en stor del varför jag orkar jobba så mycket som jag gör.

18. Jag kollapsade tre gånger p.g.a stress 2014, det är en utav anledningarna till att jag inte tar emot nya kunder idag.

19. Början utav 2014 hade jag en väntelista på 1,5 år framåt.

20. Jag läser allt ni skriver till mig, alla kommentarer, mail och all kommunikation jag har med er varje dag. Jag värdesätter er väldigt mycket i mitt liv, ni är anledningen till att jag kan blogga på den nivå jag gör och att jag finner lycka i mitt arbete. TACK <3

img_4269

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
 • Vad kul och inspirerande att läsa! Jag tänkte höra hur en jobbdag ser ut för dig? Hur lägger du upp dina bokningar? Bokar du in flera besök framåt för varje kund eller hur tusan får du till ditt schema? Du är en grym inspiration för mig och många andra frisörer!

  Anna 2015-07-29 11:30:08
  Svara
 • Du är bäst!

  Johanna 2015-07-29 08:42:21
  Svara
 • Så himla skönt att läsa om dina misstag. Varit frisör i fem år och periodvis går det ju skitdåligt och man tror att man knappt är kapabel att välja en brun bottenfärg och man har En klump i magen inför varje färgkund. Men som du säger, det är när det går dåligt som man läs sig mest… Bara så nyttigt att få höra att det händer oss alla emellan varven..

  Gabriella 2015-07-28 23:10:44
  Svara
 • Alla skulle ha en frisör som du j så ledsen min mamma dog idag
  o har lidit länge i sjukdomen ahlzeimers lilla mamma j kristen o
  nu hon tas om hand av jesus och har det bra i själen ta hand
  om varandra vi behövs för varandra kramis fr maria.

  maria g 2015-07-28 22:33:31 http://spray
  Svara
 • Åh så underbart att läsa att du också misslyckas ibland. Jobbar just nu som lärling och har sådan sjuk prestationsångest för vill verkligen vara bäst. Känns jobbigt att jag nu ska ta över min chefs kunder pga mammaledighet. Så känns lite lättande att även den bästa gör misstag ibland. Tack för en inspirerande blogg! Kram

  Jessica 2015-07-28 20:54:39
  Svara
  • Svar på Jessicas kommentar.

   Ja men självklart, det är misstagen och utmaningarna man lär sig utav 🙂 Nej men det ska du inte ha, det är ju jätteroligt att du får nya kunder att jobba med och nya utmaningar. Du får tänka att din chef skulle inte lämna över hennes kunder till dig om hon inte visste att du skulle göra ett bra jobb 🙂 Ta det lugn, tänk efter lite extra och tänk logiskt – så tänker alltid jag i kniviga situationer. Det där klarar du, stort lycka till! Kram

   Elin Johansson 2015-07-30 14:23:44
   Svara
 • Hur kan man Inte gilla dig? Du är ju helt underbar! Hade jag fått chansen att få dig som min frisör så hade jag aldrig släppt taget om dig! 🙂 Du är super duktig, önskar dig all lycka i framtiden!

  Cecilia 2015-07-28 19:38:08
  Svara
 • Så stärkande och peppande att läsa om vilka misstag du har begått i ditt yrke. Och modigt av dig att våga dela med dig av dem! Hoppas ha tur och någon gång få bli kund hos dig. Kram och tack för en toppen-blogg!

  Hannah 2015-07-28 19:23:30
  Svara
 • Älskar din blogg! Keep up the good work! 🙂

  Michelle 2015-07-28 18:56:26
  Svara
 • Du är GRYM!!! Kul att få läsa lite om dig 😀

  Malin 2015-07-28 18:05:48
  Svara
 • Jag blir jätterörd av att läsa det du skriver. Det är väldigt starkt jobbat och beundrar dig enormt! Kämpa på 😀 Ser fram emot att få höra när du är Sveriges bästa frisör 😀 Du har inspirerat mig massor (har själv en softombre med min naturliga hårfärg som grund) och mitt hår har inte mått bättre än vad det gör idag. Du har gett en massa härliga tips och förståelse för vad håret behöver och hur man kan utnyttja det till max för ett friskare, snyggare hår 😀

  Du ska ha en stor eloge och enormt tack. Mitt hår och många andras hår skulle inte varit detsamma utan dig <3

  Ida 2015-07-28 17:26:35
  Svara
 • Fan vad coolt att vara elitidrottare!

  Malin 2015-07-28 16:00:31
  Svara
 • Du verkar vara en jättefin människa, skit i dem som inte ser det 🙂

  Amanda 2015-07-28 15:29:34
  Svara
 • Elin har skrivit om Blondinbellas produkter förut. Sök i bloggen så hittar du 🙂

  Josefin 2015-07-28 13:07:25
  Svara
 • Om man som du Elin tvättar håret ca 1-2 ggr veckan, använder du tex shimmer shine oljan / annan olja varje dag då eller blir det för mycket för håret?

  Johanna 2015-07-28 11:47:42
  Svara
 • Hej Elin! Tack för inspirerande och informationsfylld blogg, jag som är väldigt ”bohemisk” med mitt hår har faktiskt börjat använda lite produkter och börjat styla, för att dra ner på hårtvättning 🙂
  Jag är jättenyfiken på va du tycker om LCCs hårprodukter, jag tycker bra om Isabella och de jobb hon gör och skulle på nått sätt vilja ha en ok-stämpel från dig som jag har börjat lita på och ta till mig av 🙂

  alex 2015-07-28 11:18:59
  Svara
 • Hejsan! Jag upptäckte din blogg för ett par veckor sedan och har blivit helt hooked! Har inte tidigare brytt mig så mycket i att ta väl hand om mitt hår (har gått till frisören varannan månad, men that’s it), men nu har jag börjat tänka efter angående vilka hårvårdsprodukter jag använder, och försöker febrilt hitta en lika inspirerande frisör här i Finland som dig! (Jag är finlandssvensk)
  Ville bara tacka dig för att du har inspirerat mig så! Din blogg är helt super!

  Malena 2015-07-28 10:57:02
  Svara
 • Hej,
  Tänkte ställa en fråga. Hittade din blogg för någon månad sen och har sedan dess lärt mig otroligt mycket om hår. Sjukt kul att lära sig saker av att läsa en blogg, massa credd!

  Jag vill minnas att du i något inlägg skrivit om vatten som hårets typ värsta fiende och när jag läst det tänkte jag ”oh, shit!” Jag är elitidrottare i en väldigt fysik sport och tränar två till tre pass om dagen och svettas som en gris. Det betyder att jag duschar och tvättar håret kanske två gånger om dagen, varje dag, året runt. Jag har långt hår och det gör att jag ofta (läs alltid) har det uppsatt vilket gör att mitt hår aldrig torkar. Det är liksom blött eller fuktigt 24/7. Jag tvingar upp håret i den stramaste knuten jag kan tillverka så att den inte ska studsa runt under träningspassen. Ibland tänker jag att jag borde klippa av mig allt hår för enkelhetens skull men så är mitt hår ofta det enda som gör att jag känner mig kvinnlig. Vad har du för tips för oss proffsduschaer som misshandlar våra hår som en följd av ”yrkesval”? kram

  Johanna 2015-07-28 10:16:14
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!