Hej då ”Ombre” – Välkommen ”Ecaille”

Ecaille

 

Ni hörde rätt, nu är det dags att välkomna en ny trend inom hårfärg. Jag håller på och jobbar på andra inlägget om hårtrender och jag kände att denna hårfärg behövde ett eget inlägg. Jag älskar Ombren och den kommer fortsätta vara hetare än någonsin i höst/vinter. Men det har som sagt kommit upp en ny trend, säg välkommen till:

Ecaille: 

– Fråga mig inte hur man uttalar det men det är är ett franskt ord. Denna trend är mer en teknik som yrar runt, det är en blandning utav balayage (länk), ombre och ljusa slingor. Tanken är att man ska vara lite mörkare i botten än sin egna ton och lite ljusare på längderna, precis som en Ombre men hela färgningen ska gå ihop. Inga skarpa kanter, tonerna ska som sagt gå ihop och i frampartiet skall det finnas tunna, tunna ljusa slingor som ramar in ansiktet.

elin

Denna teknik gör att vi kan jobba med alla hår, mörk till ljus. Vi kan få in mer nyanser, djup och kontrast i tonerna. I en Ombre jobbar vi mycket med kontraster (mörkt och ljust) men nyckeln med denna trend är dom tunna, tunna, ljusa slingorna som man ska blanda in och rama in ansiktet med. Om ni kollar på bilderna (ovan) så har vi supersnygga Jessica Alba som briljerar med denna teknik:

– En bottenfärg som går endast 3-5 cm från botten. 
– Tunna ljusare slingor som börjar från (punkt 1). 
– Topparna är mycket ljusare än botten, där har vi en stor likhet med Ombre såklart.
– Alla toner är väldigt djupa. Denna carmel, sotiga och guldiga ton är helt magsikt. 
– Det handlar om GLOW, SHINE och håret ska skina som aldrig förr. 

PS: En Ombre och en Ecaille ska inte blandas ihop. Gör inte håret för ljust, det ska inte vara någon som helst linje eller övergång som syns mellan färgerna och en Ecaille ska vara en väldigt, väldigt, väldigt naturlig hårfärg med fokus på att rama in ansiktet och att matcha ansiktstonen med tonen på din hårfärg.

Massor med glow, shine och bronziga toner – HEJ HÖSTEN!

ec

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • Känn av vad andra har på sig! Jag jobbar på kontor och skulle aldrig ha shorts. Däremot kan jag ha en slappare byxa + linne varma dagar. Men då har vi typ obefintlig dresscode skulle ex aldrig besöka vårt huvudkontor i sådana kläder.

  Annie 2015-08-04 19:01:55
  Svara
 • Måste bara lyfta hur mycket jag gillar din inställning! Vissa frisörer verkar helt avråda från allt som sliter, men vad är vitsen med att ha ett långt hår om man bara ska låta det hänga naturellt och aldrig få göra i ordning det pga slitage-risk? håller med dig, så länge man tar hand om håret med rätt produkter är det ingen fara! Kram Annie

  Annie 2015-08-04 18:59:59
  Svara
 • Min fråga ovan om bild eller länk till bild gällde alltså till svaret till Isabelle där du skrev att det är jättesnyggt på blonda 🙂 (Tryckte på ”Svara” på ditt svar men det kom som en helt egen fråga).

  Justina 2015-08-03 10:29:29
  Svara
 • vad synd, hoppas du iframtiden kan göra det!

  inredningsinsp 2015-08-03 10:20:44 http://inredningsinsp.blogg.se
  Svara
 • Ååh! 🙂 Kaaaan du inte lägga upp eller länka till en bild på en sådan?

  Justina 2015-08-03 09:44:45
  Svara
 • Har du korta shorts på dig på jobbet?
  Jag känner osäkerhet kring det då det sägs vara förbjudet på vissa arbetsplatser för att det anses olämpligt. Jag jobbar på kontor. Ska jag våga ha shorts?

  Du är grym!

  Marielle 2015-08-03 00:00:43
  Svara
  • Svar på Marielles kommentar.

   Hej!
   Tusen tack <3
   Jag har inte shorts eller bara ben överhuvudtaget på jobbet, ibland har jag ballerina skor (öppna skor) men bara ibland. Anledningen för mig är att jag hatar att få hår på kroppen som kliar, jag tycker inte det är äckligt utan jag gillar inte att ta av mig skorna och ha en nack-klippning i skorna eller bh:n full med hår. Men jag ska vara ärlig och säga att jag tycker det är lite oprofessionellt att stå med korta shorts, urringat linne och flip-flop i en frisörsalong. Jag vet inte men jag skulle aldrig bära det, tror inte jag skulle tas seriöst då – men helt beroende på vilken typ av salong man jobbar på. Sen får jag ALLTID färg på alla kläder jag äger så köper väldigt enkla basplagg, oftast jeans och skjorta/t-shirt. Jobbar i Nike skor eller Adidas sneakers, stängda skor. Oftast känner jag mig alltid att jag har för mycket kläder på mig men jag klarar inte av att jobba i bara ben. Sen har vi AC på salongen som står på stadiga 19 grader så det är en dröm att jobba på sommaren 🙂

   Men svar på din fråga är, du ska inte känna dig obekväm på jobbet. Jag tycker du ska fråga din chef om det är okej, jag vet att jobbar man på kontor så finns det oftast en dresscode. Det beror helt på vilket jobb man har, men hör med din chef 🙂 Kram Elin

   Elin Johansson 2015-08-04 22:57:57
   Svara
 • Hej Elin! I din ”Lär dig att föna ditt hår”-video applicerar du leave in/värmeskydd före oljan. På andra skönhetsbloggar har jag läst om att man ska använda oljan först för att det ska komma i kontakt med håret och sjunka in och sedan värmeskydd som en ”barriär” runt hårstrået för att skydda mot värme. Hur är det egentligen? Vad applicerar man först?

  Beatrice 2015-08-02 23:07:13
  Svara
  • Svar på Beatrices kommentar.

   Hej!
   Jag tycker det inte spelar någon roll, förr applicerade jag alltid olja först men när jag märkte att det är leave-in spray/lotion som ger håret mest kärlek så struntar jag i olja ibland och applicerar det när håret är torrt. Man får göra som man vill, håret suger åt sig allt du lägger i blött hår och stängs när du fönat det. Genom att lägga olja i torrt hår så blir oljan som ett ”skydd” och där har man förslutit cirkeln. Men om sagt, alla säger olika men jag gör så. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-08-02 23:50:10
   Svara
 • Jag har långt blont hår och har ett tag tränat på att volymföna det efter videos och tips från dej. Min frisör sa idag att det sliter väldigt mycket på håret och att det är det värsta jag kan göra för att få volym och svall. Stämmer det?
  Älskar din blogg!

  Julia 2015-08-02 22:39:00
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Hej Julia! Tusen tack <3
   Ja men självklart så sliter allt vi gör med våra hår. Men jag tycker alltid att man ska ha en balans med sitt hår. Vi spenderar så mycket pengar på hårvård och bli verkligen SÅ duktiga på att vårda håret. Tanken med att vi vårdar håret är egentligen att håret ska klara av att stylas, varför lägga ner så mycket pengar och tid på vård om håret bara hänger? Nej, så tar du hand om ditt hår – använder bra produkter och använder värmeverktyg med måtta så är det ingen fara.
   Men skulle du aldrig ge håret vård, fukt och kärlek och sedan volymföna varannan dag – då snackar vi det värsta du kan göra mot håret. Njut av ditt hår, föna, locka och ha roligt – känn dig som ditt snyggaste du med ditt hår. Sålänge du tar hand om det så är det ingen fara.
   Kram Elin

   Elin Johansson 2015-08-02 23:47:10
   Svara
 • Hej! Vet inte om du håller på med frågestund just nu? Vet att du hade det för ett tag sedan. Men jag skulle tycka det vore intressant att få veta vad du rekommenderar för schampo och balsam till barn. Min dotter har jättelångt hår och jag vill verkligen vårda det. Hon är 7 år. Vilken hårborste tycker du är bra när man har så långt hår? Tack för en jättebra blogg!

  Misan 2015-08-02 14:46:39
  Svara
  • Svar på Misans kommentar.

   Hej!
   Nej tyvärr, den är avslutat. Jag rekommenderar alltid schampo och balsam mm till barn från Apoteket, ECO butiker eller produkter som innehåller så lite ”kosmetiska ämnen” som möjligt. Jag skulle tipsa om Wet Brush från HH Simonsen, den är väldigt bra och utredande borste – kostar runt 150 kr och en utav dom bästa borstarna jag testat. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-08-02 23:43:10
   Svara
 • det ska jag absolut testa i höst! jag har mörkt hår och vill ljusa upp det med slingor! hur gör man om man vill komma till dig och klippa/slinga?? långt kö tid?? kramar

  inredningsinsp 2015-08-02 12:24:00 http://inredningsinsp.blogg.se
  Svara
 • Dt känns som att denna passar brunetter bäst eller?:) Själv är jag blond och trätt på ombre så vill ha ”vanligt” nu!

  Isabelle 2015-08-02 10:37:50
  Svara
  • Svar på Isabelles kommentar.

   Nej, blondiner lika väl 🙂 Jag hittade flest bilder på brunetter men är du blondin så kan du mörka ner bottenfärgen lite mörkare än din naturliga hårfärg. Blanda in slingor (fokuserat runt ansiktet) och använd mycket guldiga och beiga blonda nyanser – SÅ SNYGGT! Kram Elin

   Elin Johansson 2015-08-02 23:39:45
   Svara
 • Precis som Annika säger. Äkaj eller Äkaij.

  Skitsnyggt och fräscht!

  ErikaJ 2015-08-01 22:28:52
  Svara
 • Jag skulle uttala det ”äkaj” typ efter vad min skolfranska säger.

  Annika 2015-08-01 22:02:31
  Svara
  • Svar på Annikas kommentar.

   Haha, perfekt initiativ 🙂 jag vill hela tiden typ uttala det ”Akillies” som i Troja filmen – haha!

   Elin Johansson 2015-08-01 22:18:26
   Svara
 • Men vad kul, jag har typ exakt som alba hihi 🙂 och jag har tänkt att jag har en ombre, fast ändå inte. Nu vet jag att det är en Ecaille då 😉

  Lina 2015-08-01 20:43:43
  Svara
 • Hej Elin, tack för en superbra blogg!
  Jag är vanligtvis naturellt blondin (speciellt nu på sommaren) och har alltså aldrig färgat det. Men på vintern blir håret betydligt mycket gråare, nästintill råttfärgat. Detta är något jag verkligen ogillar, det drar ner hela utseendet rejält. Jag vet att jag kan färga det, men det känns som en ond cirkel att hamna i och att blondera håret är verkligen slitsamt. Därför undrar jag om det finns några andra lösningar för att få bort ”vintergråheten” som inte är lika dåligt för håret.
  Kram

  Emma 2015-08-01 20:40:46
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!