Håret älskar det naturliga

IMG_1444

Hej hårvänner!

Jag försöker tipsa er om lite av varje så alla kan finna tips som kanske kan passa er och jag har mer och mer fått upp ögonen för organiska, eco och veganska hårvårdsprodukter. Jag vill verkligen lyfta fram dessa typer av produkter också!

Vi tänker så mycket på vad vi äter, hur vi lever och vi väljer mer ekologisk mat nu än någonsin och jag vill verkligen lyfta dessa typer av produkter som alternativ. Dom är minst lika bra (bättre) men skillnaden är att dessa produkter inte innehåller dom kosmetiska ingredienserna som andra hårvårdsprodukter gör. Det gör också att när vi börjar använda eco-hårvård så kommer det ta ett tag innan håret börjar bli magiskt. Många slutar efter några veckor då dom tycker att håret blir jätte frissigt, torrt och hårbotten är inte alls sig likt.

Tänk såhär: 

Ni har matat hår/hårbotten med kosmetiska plast ämnen i 5-10 år. Helt plötsligt så ändrar du och väljer helt naturliga ämnen och något som är främmande för håret, självklart reagerar håret. Men av dom jag tar pratat med så tar det ca två månader innan håret får tillbaka livet och blir helt magiskt som alla säger som använder ECO-hårvård.

Nog om det, jag vill tipsa er om en serie från Hempz:

 HEMPZ Original Herbal Conditioner For Damaged & Color Treated Hair

– Detta är en väldigt, väldigt väldoftande (läs: vill äta upp) serie för skadat och färgat hår. Den är 100% vegansk och jag har blivit kär i denna serie. Håret blir lent, mjukt och min hårbotten får mycket kärlek. Så ett hett och smart tips!

IMG_1446

Har ni testat någon vegansk eller naturlig hårvård någon gång? Om jag har några läsare som övergått till den gröna sidan för hårvård, dela gärna med er utav era erfarenheter (:

Jag hittade tyvärr ingen hemsida för just dessa produkter men ska kika på den infon lite närmare. Men annars finns Hempz att köpa hos utvalda salonger runt om i Sverige.

UPDATE: Ni kan gå in och kika HÄR för att se närmaste salong eller frisör som säljer produkterna

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
21kommentarer
 • Jag använder mig av Weledas shampoo och tycker det fungerar jätte bra. Man får komma in i tekniken i hur man applicerar då det inte löddrar.

  Sandra 2015-08-16 11:42:27
  Svara
 • Kan man använda ekoprodukter om man färgar håret då och då?

  Karin 2015-08-11 16:33:59
  Svara
 • Kevin murphy är lika naturliga som hempz. Ingen av dessa är ekologiska men godkända av grön salong. Iallafall är alla kevins produkter det.

  Sara 2015-08-09 22:57:19 http://Facebook
  Svara
 • Hej! Jag började använda helt naturliga ekoprodukter till håret för snart tre år sedan. I början var håret strävt, extra fett och allmänt konstigt. Men… det gick över! Jag hade blekta slingor som fick växa ut och klipptes bort under de här åren. Måste säga att det var svårt att få det blekta håret fint med ekoprodukterna men det naturliga svallet blev desto finare. Idag är mitt hår helt naturligt och av toppkvalite´om jag får säga det själv 😉 Men mitt hår mår bäst av att inte blekas och jag tror att man nästan måste ha kemikalier som maskerar det slitage som blekning och färg ändå orsakar. Men jag gillar min egen färg och den passar min hudton. Och det är värt att veta att jag inte utsätter hårbotten o hår för starka kemikalier.
  Dock förstår jag att man gärna vill färga sitt hår, speciellt med hjälp av en duktig frisör som kan teknikerna som Elin visar i den här bloggen. Jag älskar att kolla in Elins färgningar här på bloggen trots att jag inte färgar själv! 🙂 Men kke ekoprodukter inte räcker för att ”maskera” färgat hår utan kemiska frisörprodukter krävs. Kan förstås skilja från hår till hår men så fungerade det för mig. Tvättar håret 1-2 ggr i veckan. Håret blir ytterst lite fett och jag behöver aldrig använda torrschampo. Jag rekommenderar John Masters Organics och Weleda.

  Malin 2015-08-06 13:29:20
  Svara
 • Jag tycker det är en hel djungel där ute, och svårt att verkligen veta om vissa schampoon/balsam är helt eko och ”rena”. Det känns som om man behöver vara kemist.
  Men jag brukar googla och se vad andra skriver om de olika eko produkternas innehåll. För ca ett år sedan gick jag över till eko hår produkter. Tyckte det var svårt att hitta bra produkter, har fortfarande inte hittat något som jag tycker är helt hundra.För mig tog det lång tid innan håret börja kännas bra. Håret blev lite ”risig och strävt” i början. Men å andra sidan var mitt hår och hårbotten utan ämnen som inte är bra för miljön eller mig, så på sikt är det helt klart värt det. Det nya håret som växt ut känns mycket starkare och friskare.

  Erika 2015-08-05 23:20:46
  Svara
 • det sög ju! älskar verkligen deras schampo 🙂

  Lina 2015-08-05 22:59:34
  Svara
 • Jag har alltid haft problem med min superkänsliga hårbotten – har alltid haft mjäll och den var konstant irriterad. Jag var även extremt torr i längderna. För ett år sen började jag med Lush’s produkter och herre. Gud. Vad de har förändrat mitt hår! Har ingen mjäll/irriterad/torr hårbotten längre och mitt hår mår så mycket bättre. Var hos frisören igår (var senast där i april) och behövde bara klippa en centimeter pga minimalt slitage.
  Jag använder deras balsam american cream som är extremt fuktgivande – dessutom använder de inga silikoner, utan lanolin (fett från fårull) i sina balsam. Svårt att vänja sig först när man står där i duschen och inte får dendär superlena känslan men EFTER! Håret känns så himla lent tills jag tvättar det igen (efter en vecka). Har också ett superbra leave in-balsam som jag brukar ha i topparna innan jag torkar det.
  Använder två av deras balsam – en schampokaka med tjära och ringblomma och ett ”vanligt” som innehåller pepparmynta och olivolja. De har räddat mitt hår ^^ färgar håret mörkare och de har tyvärr inget för mörkt färgat hår (finns för blont och rött) så det är ett minus, men jag underhåller med färgbomb 🙂 rekommenderar verkligen deras produkter!

  Elin 2015-08-05 19:02:53
  Svara
 • Du verkar så himla kunnig och bra! skulle verkligen behöva dig som försöker rädda mitt svall, haha 😉

  ISA 2015-08-05 16:41:06 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Jag har varit sugen på just eko-produkter till håret då jag är inne på eko för huden och är positivt överraskad! Så det jätteroligt att hårgurun herself tipsar om det 😉 Min fråga är då om man måste byta alla sina hårprodukter till naturligt val, eller om det räcker med schampo och balsam?? Har några älsklingar i leave in-väg som jag har svårt att släppa. Men vad gör man inte, hehe. KRAM PÅ BÄSTA BLOGGERSKAN OCH FRISÖREN!

  Josefine 2015-08-05 15:11:49 http://nouw.com/louisejosefine
  Svara
 • räknas typ kein murphy som ekologiska och naturliga?

  Lina 2015-08-05 14:06:23
  Svara
 • Hej!
  Jag har precis skaffat tejpextensions från euro so cap, jätte fint hår! MEN efter dusch och föning så blir det helt risigt?? Vad gör jag för fel… måste platta det för att det ska lägga sig.. Använder schampoo som de rekommenderar samt redken all soft balsam, sedan uniq one värmeskydd samt avslutar med olja! Bör jag borsta håret undertiden jag fönar det för att det ska bli blankt??
  Tack!!

  NL 2015-08-05 12:04:10
  Svara
 • Var finns ni?

  Kattis 2015-08-05 11:05:30
  Svara
 • Började tapp håret och det blev torrt och tovigt av den typen av schampo. Så blev tvungen att sluta. :/ vågade inte hålla ut när man knappt kunde borsta håret.

  Johanna 2015-08-05 10:50:11
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Så upplever oftast alla som använder ECO produkter. Man får inte glömma att använda leave-in samt olja också. Även dom ska vara ECO 🙂 Men jag förstår dig. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-08-05 14:32:31
   Svara
 • Hej Elin.
  Jag har för något år sedan börjat tappa väldigt mycket hår när jag duschar.
  Så pass mycket att jag börjar bli orolig och att min frisör kommenterat detta vid schampoonering i salong.

  Min frisör sa att det troligtvis berodde på för mycket balsam/hårinpackning och att han trodde att jag applicerade detta i min hårbotten vilket jag inte gör. Men jag tvättar håret var 2-3 dag och använder alltid schampoo, hårinpackning och avslutar med balsam.

  Tror du att mitt håravfall kan bero på överdosering av hårinpackning?

  Jag använder endast hårprodukter från frisör, mycket som du rekommenderat via din blogg.

  Petronella 2015-08-05 09:54:08
  Svara
 • Vi har börjat jobba med R+Co på salongen, som är en veganserie, och jag måste säga att jag är positivt överraskad! Helt fantastiska produkter! Har fått för mig att mer naturliga produkter är tyngre och ”mjukare” än syntetiska, men så är inte fallet här. Volymprodukterna ger otroligt fint resultat och vi har fått superbra respons från kunderna, vilket är jätteroligt. Det är kul att se att många faktiskt har börjat tänka på vad man har på kroppen och inte bara vad man stoppar i sig!

  Tack för en fantastiskt bra blogg, du ger så mycket inspiration!

  Josefine 2015-08-05 09:25:17
  Svara
  • Svar på Josefines kommentar.

   Men åh, va roligt 🙂 jag älskar deras torrschampo, det jag har testat från dom hittills. Tack själv för tipset 🙂 kram Elin

   Elin Johansson 2015-08-05 14:33:42
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!