Frågor och Svar del 3

1.Hej Elin! Här kommer några blandade frågor!

1. Vill du gifta dig?
2. Vad gör du helst på din fritid?
3. Om du bara får välja EN färg du gjort, vilken är du mest nöjd med?
4. Kan inte du göra någon video på jobbet? Och visa tex hur ”det går till” från det att kunden kommer in tills den går ut. Hur du gör, färgar klipper osv.. Nedkortat naturligtvis 

Svar: Hej du! 
1. Ja men självklart, det vill jag verkligen.
2. Jag älskar att sova. Så fort jag är ledig så sover jag länge, går upp 11-12 kanske – haha. Dock så är jag världens kväll/natt människa, så det är inte konstigt att jag måste sova länge (: haha. Annars på min fritid så umgås jag med vänner, jag och min pojkvän åker iväg med vårdan hund Torsten och badar eller gör saker tillsammans.
3. Oj, shit vad svårt. Men den färg som jag är mest nöjd med är min Rose/Gold Ombre på min fina kund Stina. Jag älskar den hårfärgen och att Stina passade så helt förbaskat bra i denna färg gör mig ännu stoltare. På andra plats kommer min Granny hårfärg (grått hår) på Celina.
4. Om jag har den luckan att kunna göra det någon gång så absolut (:

rosegold

 

På andra plats Celina med det gråa håret. Jag har aldrig kämpat så hårt för att lyckas med denna hårfärg så jag är riktigt nöjd över mig själv att jag lyckades. Alla måste genomgå utmaningar för man lär sig så mycket utav det (:

FullSizeRender-9

 

2. Hej Elin! Har du något tips för oss med väldigt tjockt hår? Jag använder olja, inpackning och klipper mig ofta men mitt hår blir extremt tovigt när det är utsläppt… Vad kan jag göra? (Har håret flätat nästan hela tiden) Du är grymt duktig! /Jossan

Svar: Hej Jossan! Tusen tack <3
Jag skulle först och främst rekommendera dig att gå och klippa dig ordentligt. Det är rätt speciellt att klippa ett väldigt tjockt hår. Oftast så klipper frisören ur håret (tunnar ur håret) i hopp om att du ska känna en lätthet. Men det brukar resultera till att du känner att håret i hårbotten är dubbelt så tjockt och att längderna är frissiga och tunnare. Så se till en frisör som klipper upp håret, skapar nivåer så du får luft i håret men med trubbiga längder. Det är när man tunnar ur topparna för mycket som hela håret blir frissigt, tovigt och torrt – klippningen är grunden till allt.

Sen tycker jag att du ska fortsätta med bra produkter och faktiskt börja använda värmeverktyg. Värme må slita på håret men värme gör också håret mjukare, glansigare och ger dig en frisyr som du känner dig flawless i. Föna ner håret med en paddelborste, rundborste (om du orkar), locka håret med en locktång/plattång eller platta håret (undvik för ofta med plattång bara). Bara du skyddar håret, inte tvättar håret för ofta och använder bra produkter så har du alla valmöjligheter (: Stort lycka till. Kram Elin

3. Hej,
Jag har problem med mjäll och inte riktigt hittat något bra schampo & balsam.
Har du något tips på några dunderprodukter?

Svar: Om du har mjäll så tycker jag Redken – Scalp Relief Dandruff Control Schampo är det bästa schampot för att motverka mjäll. Men var säker på att det är mjäll och inte torr hårbotten, ett tips bara. Balsam kan du använda vilket som, du använder bara balsam i längderna. När mjället är borta så återgår du till din vanliga hårvårdsrutin. Lycka till (:

elin

Hur är man säker på vad det är? I DETTA INLÄGG finner du svaret.

4. Tips på bra djuprengörande shampoo? Tack för en grym blogg!

Svar: Hej och tusen tack (: Jag tycker Kevin Murphy’s – Maxi Wash är det absolut bästa djuprengörande schampot.

5. Älskar din blogg!!! Måste bara få fråga, när du lockar din hår på kvällen inför kommande dagar sover du med utsläppt hår elr har du det i en tofs? Har som du keratinslingor och man ska ju helst sova i fläta men då förstörs ju lockarna om man flätar de liksom…
Sen funderar jag även på frisörutbildning. ångrar såååå mycket att jag inte gick de på gymnasiet och tänkte kolla med dig om du rekommenderar något sätt att utbilda sig till de nu efter gymnasiet? Någon speciell skola eller vad man kan tänka på?
Ha en fantastisk semester nu! Kram

Svar: Hej (: men vad roligt, tack snälla.

– Jag sover med utsläppt hår, lägger upp håret på kudden så jag inte sover på håret – då håller lockarna sig bäst för mig i alla fall. Sista dagarna innan tvätt så sover jag med en lös fläta.

– Åh, det är verkligen inte försent. Självklart finns det flera alternativ, dock är jag inte så insatt i dom. Det förnyas hela tiden och svårt att hänga med, haha. Det man ska tänka på är att utbildningarna kostar rätt mycket pengar, mellan 200.000-400.000 kr. Jag själv tycker det är väldigt billigt för en utbildning på 1-3 år som kommer att försörja dig för resten av livet. Men det gör också att man verkligen måste vara säker på att man vill börja sin resa till att bli frisör.

Men jag tycker det är bäst om du googlar, jämför, kollar på forum vad andra tycker och hör runt med dom som gått privatskola. Stort lycka till nu, hoppas du hittar något bra. Kram Elin

lockar

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Det här med balsam i längderna och inte hårbotten: hur går det till för luggen? Jag minns att du har skrivit ”från öronen och ner” men min lugg når knappt till öronen, och blir dessutom rätt utsatt när jag tvättar håret (trots försiktighet blir det typ alltid mer eller mindre tovigt). Hur bär jag mig åt med balsamappliceringen där? Dessutom lägger sig allt hår bakåt när jag sköljer ur schampo, så luggen hamnar ju liksom uppe på huvudet. 😛

  Nina 2015-08-07 11:42:39
  Svara
  • Svar på Ninas kommentar.

   Hej Nina!
   Jag förstår, men du kan strunta i att lägga balsam i luggen för att en lugg blir lätt fett fort 🙂 Så du gör helt rätt hittills. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-08-09 19:07:07
   Svara
 • Hej,

  Du med frågan om mjäll, kolla upp så du inte har psoriasis om det inte skulle gå bort! Trodde jag hade mjäll väldigt länge tills jag insåg att ingenting hände vid behandling med mjällschampoo och läkaren konstaterade psoriasis.

  Jasmine 2015-08-06 15:41:41
  Svara
 • Hej Elin! Tack så mycket för svaret på fråga 2. Jag ska ta mig tid oftare och föna håret. Det blir en stor skillnad men jag får fortfarande mycket tovor men ska prova den klippningen du tipsade om. Kram <3 //Jossan

  Josefin 2015-08-06 10:58:40
  Svara
 • Hej! Är en frisör från Norrland som är sugen på Stockholms storstadspuls. Jag har nu jobbat som anställd ett tag och är nu sugen på att hyra stol i Stockholm då jag tror att de är en bra början på att se om man klarar av att driva eget innan man ger sig in på ett spår där jag behöver ta hand om anställda tror att man först bör se om man kan vara sin egenchef först. Min fråga är egentligen hur det är för dig som hyr stol hur är det att få kunder (innan du hade full kundkrets) då du som jag inte är från Stockholm, hur mycket kostar det att hyra stol i Stockholm (ca pris) & trivs du som egenföretagare med ansvar/räkningar osv? Kram och tack för en bra blogg!

  Emelie 2015-08-06 10:01:06
  Svara
 • Hej! Tänkte bara påpeka att i Finland finns det frisörutbildning för vuxna (ca 2årig utbildning) på svenska i Vasa och Åland som är så gott som gratis. Jag själv har gått där och tycker det är superbra 🙂

  anna 2015-08-06 09:30:51
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!