12 hårknep som är bra att veta

1. För att få hårspännerna att sitta lite bättre i håret så spraya hårspray eller torrschampo på dom innan. Perfekt för dom som har tunt/fint hår, ni kommer märka skillnad.

2. Vänd på spännet, den trubbiga sidan ska fästas mot hårbotten för bättre fäste.

3. Ett väldigt bra och givande tips är att byta örngott till silke eller siden. Det motverkar fett hår, kluvna hårtoppar och slitage på längderna. Sen är det väldigt skönt att sova på också.

4. Massage i hårbotten är nyckeln till all hårväxt. Tänk på det en extra gång du schamponerar håret, lägg 1 minut extra på att massera hårbotten ordentligt så hårsäckarna stimuleras.

5. Om man vill reda ut tovor i blött hår, då är en bred stor kam det bästa alternativet – en paddelborste kommer fastna direkt.

6. Ett väldigt bra tips för att minimera slitage vid hårtvätt är att borsta igenom håret innan du går in i duschen.

7. Om du är blondin, fått en liten mörkare utväxt som inte uppskattas – då har jag ett enkelt knep. Spraya torrschampo som har en lite pudrig/vitare konsistens i hårbotten, utväxten kommer försvinna.

8. Småhår, dom är riktigt jobbiga ibland. Mitt tips är att spraya hårspray på en tandborste och borsta ner småhåren med den, ju större tandborste desto bättre. Oftast sprayar vi och drar med handen, hjälper i 3 minuter och sen är dom där igen – detta trix fungerar.

9. Efter hårtvätt, du har handdukstorkat håret: Applicera leave-in spray och olja men låt produkterna absorbera i håret innan du börjar föna. Det kommer göra att håret får en chans att dra åt sig alla bra ämnen och skydda håret bättre.

10. Har du slut på hårinpackning? Blanda olivolja, honung, avocado och lite vatten i en skål. Massera in i hårbotten och på längderna, låt sitta i minst 1 timme. Sedan tvättar du håret som vanligt, avsluta med balsam och kallt vatten. Denna inpackning är grym, går att applicera i torrt hår i hårbotten två timmar innan tvätt – hårbotten kommer älska dig.

11. Att rufsa runt med handduken i blött hår är bland det värsta man kan göra, krama ur vattnet med handduken istället.

12. Är du gråhårig? Ett smart tips är att ta en ögonskugga på en tandborste och applicera på utväxten. Fixera med en hårspray, enkelt och smart.

elins

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
  • Hej Elin! Tack för den bästa bloggen ever! Men jag måste bara fråga, hört att olja inte skall läggas innan fön och typ plattång, för oljan kan få håret att typ koka eller lixom friteras av all värme… Funderat mycket på detta och lägger därför oljan sist, efter allt värmeskydd och värme. Har jag fel? Tusen tack igen 😀

    Hannah 2015-08-12 15:03:32
    Svara
    • Svar på Hannahs kommentar.

      Hej Hannah!
      Vad roligt att du gillar den, tack <3
      Ingen produkt ska läggas i håret direkt innan värmeverktyg, håret kan koka inifrån då. Applicera olja/värmeskydd morgon och kväll, gör det som en rutin – så som att återfukta ansiktet. Sen olja kan du lägga i efter du plattat/lockat håret, så du gör rätt – olja efter styling. Kram Elin

      Elin Johansson 2015-08-12 20:17:18
      Svara
  • Hej Elin,
    Tack för en väldigt bra blogg!
    Jag ska på bröllop i helgen, har du några tips på hur man får till en fin frisyr?
    Har halvlångt, fint och glansigt hår. Jag tycker det är hopplöst då ingenting sitter fast där man vill. Kram

    Julia 2015-08-12 12:55:44
    Svara
    • Svar på Julias kommentar.

      Hej Julia!
      Tack snälla 🙂
      Du kan söka på bröllop i sökrutan så kommer massor med inspiration upp eller bara frisyrer. Kram Elin

      Elin Johansson 2015-08-12 20:17:57
      Svara
  • SÅ bra tips!! Älskar 8-11 !! Denna sida är nästan som ”hår-bibeln” på nätet 😉

    Angelica 2015-08-11 06:46:48 https://www.mjukhud.se
    Svara
  • Å vad bra tack för länkarna 😀 då vet man mer!

    Johanna 2015-08-10 07:43:08
    Svara
  • Nej det är sant blev tvungen att googla, ^^
    att man inte tappar hår under graviditeten utan när hormonerna går ned efteråt så tappar man det. Inte så konstig när man inte tappat ett strå på flera månader.

    Johanna 2015-08-09 17:10:31
    Svara
    • Svar på Johannas kommentar.

      Jag har skrivit ett inlägg om just amning och hår 🙂 ni finner det här: http://elin.damernasvarld.se/2014/09/22/lasarfraga-haret-forandras-efter-forlossning/
      SAMT:
      http://elin.damernasvarld.se/2014/07/27/hall-ditt-har-magiskt-underefter-din-graviditet/

      Elin Johansson 2015-08-09 17:18:44
      Svara
  • Hej! Min svärmor har lite problem med sitt hår. Hon har blivit väldigt gråhårig och färgar håret (hemmafärgning) mörk brunt. Hennes hår växer väldigt fort så hon får väldigt snabbt en grå utväxt som syns väldigt väl. Hon vill nu göra en förändring för att slippa färga håret så ofta. Har du något bra tips vad hon kan göra med håret? 🙂

    Marie 2015-08-09 17:03:01
    Svara
    • Svar på Maries kommentar.

      Hej Marie!
      Det bästa tipset jag kan ge är att först gå till en frisör som hjälper henne. En mörk hemmafärgning gör att håret ser kompakt och kakigt ut. Är man väldigt gråhårig alltså 70-100% grå så måste man täcka hela men det går att slinga in slingor och skapa djup i hela hårfärgen. Det går inte bara att täcka utväxten utan hela håret måste balansera med färg och form för att få en långvarig look. Så gå till frisören, där får hon är snygg hårfärg. Lycka till 🙂

      Elin Johansson 2015-08-09 19:12:03
      Svara
  • D är väl inte amningen som gör att man tappar hår? När graviditeten är över får man tillbaka sitt gamla hår, såsom d var innan och därför tappar man sitt tjocka hår.

    Satinörngott finns på Hemtex.

    Kattis 2015-08-09 15:28:45
    Svara
  • Bra tips! Håller med första kommentaren! Funkar mirakelpiller?

    Stina Björklund 2015-08-09 15:18:42 http://Stinabjo.blogg.se
    Svara
  • Jag ammar också, livrädd för att börja tappa håret 🙁 hoppas inte!

    Johanna 2015-08-09 15:11:57
    Svara
  • Några tips på vart man kan köpa örngott i siden/silke? Hittar inte det någonstans.
    Älskar din blogg!

    Alexandra 2015-08-09 14:38:06
    Svara
  • Riktigt bra tips! Jag som börjat tappa håret pga amning bör kanske testa massage?

    TantoMamma-Svensk smyckesdesigner 2015-08-09 11:52:44 http://tantomamma.wordpress.com
    Svara
  • Hej elin! Kan inte du ta upp detta med hårväxt piller som många marknadsför falskt? Du som ändå är insatt i detta vet ju hur grunden ser ut, och att dessa endast är tillskott EJ mirakelpiller som kommer förvandla ditt sval från page till svank under 1 månads tid. Ser många på youtube och bloggare som får betalt för att gå ut med falsk info endast för att tjäna pengar vilket är så himla trist.

    A 2015-08-09 11:10:55
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!