Min inspiration – kortare hår

shorthair

Jag hamnar ibland i någon typ av cravings när det kommer till hår och nu är jag inne i en korthårs-period och jag söker runt på nätet och märker att detta klipp yrar runt överallt. Jag är väldigt glad och hoppas mina kunder vill klippa av sig håret, för detta är snyggt och passar dom flesta.

Fördelar: 

1. Enkelt att tvätta, går åt mindre produkter. 
2. Oftast klipps håret av från långt och då får man bort alla torra skadade toppar – håret blir väldigt fräscht. 
3. Man kan förändra färgen till oändlighet, Ombre är en favorit för att skapa djup och kontraster
4. I stort sätt alla passar i denna look, har man t.ex runt ansikte så låter man frampartiet luta lite framåt och bär snedbena. 
5. Har man ett ovalt ansikte så passar mittbena perfekt och man kan våga klippa lite kortare
6. Volymföning och styling går fort och blir enklare. 
7. Man spar väldigt mycket tid
8. Det är fruktansvärt S N Y G G T

lob

Kom ni ihåg när jag ”lurade” er att jag klippt av mig håret? Hur jag fejkade detta finner ni HÄR.

loba

Min kund Johanna, hon är alltid trendig – en kall blond ton är också en bra färg för detta klipp.

lob

Här har vi en längre variant med längre framparti, även denna skönhet gjorde jag blondare.

elin2

Denna makeover var nog en utav dom roligaste jag gjort. En färg säger mer än tusen ord (:

short

hair

En trend som kommit upp mycket nu på sista tiden är ”Shaggy Lob”. Ni ser ett exempel på bilden till vänster – en mycket uppklippt frisyr med fokus på stripiga längder. Denna frisyr går att göra på alla längder, en lite mer rock/chic alternativ. Sen en lugg på detta gör ju inte saken sämre!

IMG_1487

Denna frisyr kräver ibland textur, volym och lite stadga och då skulle jag använda dessa produkter.

1. Batiste XXL Plumping Powder i hårbotten (länk)

2. Sebastian Professional -Eruptek (finns hos utvalda frisörsalonger från och med september 2015) som ger textur, både att föna in med eller skapa den där ”skitiga” looken i torrt hår.

3. Björn Axén – Style Texture & Volume Dry Spray som ger en enorm stadga åt hårbotten, denna får håret att stå på plats hela dagen. (länk)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Jag måste fråga, du får aldrig klippa en pixie? Eller riktigt kort hår av något slag? Är det för det är få kunder som vill ha det? Det går ju som trend hela tiden, så borde ju efterfrågas eller? Eller föredrar du själv att klippa och färga längre hår? Vissa frisörer kan helt enkelt inte klippa korta frisyrer. Och om du är duktig, Så vore det bra att visa andra frisörer tips och trix för att kunna klippa en riktigt snygg kort frisyr så som pixie. För att klippa ett riktigt kort hår är som ett konstverk. Det krävs mycket för att få helheten rätt av en frisör.

  Mvh En pixie älskare

  Pixie 2015-08-12 15:35:51
  Svara
 • Du vill inte ge tips på rockiga frisyrer eller hur man kan få ett ”vanligt” hår att se rockigt/alternativt ut? Jag har långt, tjock hår, inte spikrakt naturligt men inte heller lockigt. Jag vill kunna ha på mig en klänning, kjol eller liknande men ändå se hård ut, uttrycka rock/hårdrock om du förstår vad jag menar. Finns det några produkter som gör något speciellt, finns det något särskilt stylingtips, locktänger, plattång, vad krävs? Ska man klippa upp håret rejält?

  Line 2015-08-11 23:49:32
  Svara
 • Såå fruktansvärt snyggt!!

  Om jag inte sparade till längre hår, skulle jag lätt klippa en sån frisyr!

  Jag har en fråga om Maria Nilas color refresh. Jag vet att det är en färgad hårinpackning, men vad betyder det egentligen? Hur länge sitter färgen i?

  Tack för en superbra blogg & är tacksam för svar!

  Kram & trevlig vecka! 🙂 <3

  Ebba 2015-08-11 20:53:13
  Svara
  • Svar på Ebbas kommentar.

   Hej 🙂
   Eller hur.
   Det är endast en inpacknining och ger lite extra pigment till håret. Det sitter i håret tills du tvättar det nästa gång, du kan söka på färgbomb i söktutan här på bloggen så kommer massor med fakta upp. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-08-12 20:19:18
   Svara
 • Så snygga frisyrer!! Kul att du visar lite mer kort för oss som inte har så långt hår. Gärna mer av det och tips på olika färger. Tack för en bra blogg!

  Åsa 2015-08-11 19:38:44
  Svara
 • Hej Elin och världens bästa frisör! Jag ska åka till USA sju veckor (!!!). Tänkte ifall du kanske har något tips på vad jag ska passa på att köpa för produkter? Borstar?
  Kanske något som inte finns i Sverige eller som helt enkelt är billigare där.

  Jag är ett fan av Kevin murphy, men som jag förstår det är det ett australienskt märke? Men kanske finns något liknande?

  Tack för bästa bloggen:)

  Alice 2015-08-11 14:55:25
  Svara
 • Jag tycker kort är skitsnyggt men själv rider jag dressyr. När man tävlar och ska sätta upp håret behöver man lite längre för att det ska gå. Men annars skulle jag kanske klippa!

  Stina Björklund 2015-08-11 11:46:46 http://Stinabjo.blogg.se
  Svara
 • Åh vad jag är glad att du publicerade detta inlägg! Jag har försökt spara ut mitt hår i nästan tre år (det var då jag klippte det nyckelbena-kort men ångrade det väldigt snabbt) och nu skulle jag bara klippa topparna när jag var hos frisören förra veckan. Hon visade att hon skulle klippa ca 2-2,5 cm framtill men när hon var färdig var mer än 7 cm bortklippt. Jag grät som en gris hela kvällen. Allt jag har lagt ner för att spara ut mitt jädra hår… Detta fick mig att må lite bättre

  Emelie 2015-08-11 11:28:10
  Svara
 • Hejsan!
  Jag undrar vilken som är den allra största förändring du gjort på en kund ”klippmässigt” och ”färgmässigt”?

  Tack för en superfin och rolig läsning

  Kram

  Tilda 2015-08-11 10:46:11
  Svara
 • Alla frisyrerna är sååå snygga!!
  Jag var och blev klippt och blonderad(är rätt ljushårig naturligt vilket är skönt vad gäller utväxten) som Julianne Hough har håret i filmen Safe Haven. Det är 2 månader sen och jag är fortfarande supernöjd med längden för det går att göra mycket med håret men det går också bra att bara låta det vara! Tack för inspirationsbilderna och tipsen, följer dig med iver!
  Kram från mig!

  Anjelika 2015-08-11 09:54:35
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!