Vilken frisyr passar alla?

Att finna den perfekta frisyren är väldigt svårt och vi har svårt att bestämma vilken frisyr som passar oss men jag har läst runt och försökt att finna vilken frisyr som passar alla. Vet ni vad jag kom fram till? – En gissning?

Det är den omtalade bob/lob:en. Som jag lyft upp denna frisyr många gånger och så många klipper av sig håret för att förnya sig. Varje kund blir helt till sig för att dom säger att ”trodde det skulle kännas konstigt” men frasen blir mer ”jag känner mig som en ny, snyggare mig”. HUR kul är det inte som frisör att få höra det? Vi har också olika typer av hår, passar verkligen denna frisyr till alla hårtyper?

-LOCKIGT HÅR-

lockigt

Att ha lockigt hår är SÅ snyggt när man har lockigt hår naturligt. Det går att krama upp till superlockigt, ett härligt frizz eller bara vågor. När man stylar en bob så brukar man vilja locka håret när man ska på fest eller speciella tillfällen, här får man det gratis.

– TJOCKT HÅR-

thickhair

Har man tjockt hår så tycker jag man ska hålla frisyren avklippt och jämnlång. En lugg/snedlugg eller en delad lugg passar SÅ bra för dig som har tjockt hår och med denna frisyr.

-TUNT/FINT HÅR-

bob

Många som har tunt/fint hår bekymrar sig om frisyren kommer bli för fjuttig. Men nej, du med denna hårtyp får ett helt annat hår. Min kund som jag visade er igår har tunt/fint hår med många hårstrån och ni såg ju hur tjockt hennes hår blev. Jag rekommenderar verkligen att göra detta klipp med denna hårtyp, det blir så fint.

 …

Så jag tror att har man svårt att finna en frisyr så kommer denna verkligen passa allas hårtyper. Har man olika ansiktsformer så kan man tänka att ju rundare ansikte man har desto längre ska bob/loben vara. Ju rundare ansikte man har desto mer snedbena har man, dock så älskar jag min mittbena fast jag har runt ansikte. Man ska bära det man känner sig snyggast och bekvämast i, då är man som snyggast.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • TACK! Amika blev det och jag är gaaaalen i doften!

  bodil 2015-08-19 00:21:35
  Svara
 • Hej!
  Jag har precis denhär frisyren och har verkligen börjat gilla den nu! (Klippte mig för två månader sedan) och jag har just sådär självlockigt hår, min fråga är om du har något bra tips på produkter att krama upp i håret så det blir ännu lite lockigare? Mitt hår är fint dag ett men efter en natt är det mer rufs än lockar… Tack för en jättebra blogg!

  Josefine 2015-08-17 08:10:08
  Svara
 • Hejsan!
  Har stora funderingar över att göra något helt nytt med mitt hår. Här väldigt ”tunt, fint hår” som det heter. Aldrig haft särskilt långt då det blir slitet lätt. I övrigt har jag en väldigt liten panna och funderar på vad jag kan hitta på. Tycker i princip alltid att det är för lite volym oavsett vad jag haft för frisyr. Lugg har funkat tidigare, men tycker det blir osmidigt då jag tränar 5-6 gånger i veckan. Är dock öppen för massa förslag 🙂

  Cassandra 2015-08-16 22:09:30
  Svara
 • Hej Elin!
  Om man har fyrkantigt ansikte hur långt ner ska bob/lobben gå då tycker du?
  Tack för en bra blogg!

  Mona 2015-08-16 20:07:17
  Svara
 • Hej! Har länge kört moroccanoils hårolja men skulle vilja testa någon annan! Är det någon speciell du rekommenderar? Är lite sugen på amikas olja, är den bra för tjock, vågigt och framförallt torrt och frissigt hår?
  Kram!

  kajsa 2015-08-16 17:22:28
  Svara
  • Svar på kajsas kommentar.

   Hej!
   Jag tycker att Amika är jättebra, doftar magiskt. Eller så är Redken All Soft Argan Oil en favorit. Eftersom du har tjockt hår så passar båda som jag nämnde 🙂 kram

   Elin Johansson 2015-08-16 17:54:53
   Svara
 • Hej! Har länge kört med moroccanoils hårolja men skulle nu vilja testa någon annan! Någon speciell du skulle rekommendera? Är lite sugen på amikas olja, är den bra för tjockt, vågigt och framförallt torrt och frissigt hår? Kram!!

  kajsa 2015-08-16 17:19:11
  Svara
 • Hej Elin! Först och främst, jag älskar din blogg!!♥♥♥. Jag själv ska börja frisörlinjen imorgon och du insperera mig verkligen så mycket.

  Till min fråga, jag vet inte om du har hört talas om ekologisk kallpressad kokosolja som tydligen ska vara supernyttig och funka till allt, steka mat i, smörja in kroppen med, använda som hårinpackning osv. Min fråga är tror du att det är bra för håret att använda som inpacking?

  ellen 2015-08-16 15:15:11
  Svara
  • Svar på ellens kommentar.

   Hej Ellen!
   Men gulliga du, TACK <3
   Åh vad roligt, välkommen till frisöryrket. Ja absolut, jag har skrivit om det några gånger. Kokos, mandel, eller vilken eko olja som helst fungerar. Man får mycket för pengarna och är bra till allt. Perfekt att massera in i hårbotten två timmar innan tvätt, fuktbomben nr 1. Stort lycka till nu, kämpa kämpa. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-08-16 17:57:40
   Svara
 • det så snyggt med bob/lobben jag är själv sugen på att klippa av mitt hår!

  A-M 2015-08-16 11:40:38 http://inredningsinsp.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!