Hur får man ett pastell blått hår?

blue

Ni vet att jag älskar det gråa håret (Granny Hair) men nu är det dags att välkomna en ny het look. Denna färg har i och för sig yrat runt ett tag men jag tycker den är så värd att lyftas. Det som jag tycker om med blått hår är att den passar nästan alla, oavsett om du är varm eller kall så går det att variera.

1. Man kan ha en mörkare (kall svart) bottenfärg och ljusare blå längder
2. Man kan ha hela håret mörkblått
3. Är man blondin så kan man bli pastellblå som försvinner på några veckor
4. Ett grått hår som slår över i blått är också så snyggt

bl bluehair

Men hur får man då blått hår?
– Det är svårt att skapa en blå färg lätt om man är mörkare än mörkblond. Ju blondare man är desto lättare blir det och du kan göra det själv hemma. Om du är mörkare (ljusbrun t.ex) så måste du gå till en frisör som hjälper dig att bleka håret på rätt sätt (håret får inte bli gult). Man kan också bestämma färgintensiteten själv genom att blanda ut färgen med balsam eller en ”vit” färg (finns som färgbomb) som är hel genomskinlig.

howtodo

 

1.LÄNK 2.LÄNK 3.LÄNK

 

Jag har vaskat fram tre olika färginpackningar som jag tycker fungerar jättebra. För att få den där pastelliga färgen så måste håret vara så ljust som möjligt och färgen håller allt ifrån 5-30 tvättar beroende på hur torrt/skadat håret är samt hur man sköter håret. All färg, oavsett håller betydligt bättre om håret är återfuktat och mår bra.

Hur gör man?
– Börja med att schamponera håret ordentligt, gärna med ett detox-schampo
– Använd handskar (finns att köpa på Ica, Willys mm)
– Handdukstorka håret
– Dränk hela håret med färginpackningen och kamma med en bred kam igenom så färgen fördelas jämt
– Beroende på vilket resultat du vill ha så kan färginpackningen sitta mellan 15-45 minuter
– Förslut gärna med en plastpåse under verkningstiden
– Skölj ur ordentligt och avsluta med balsam
– Handdukstorka och återfukta håret med leave-in kräm samt vårdande olja
– Föna håret direkt för att stänga inne färgpigmenten

color

Ett tips är att bara lägga färginpackingen i topparna. Är man blond eller har en Ombre med blonda toppar. Blanda ut färgen med en vit färginpackning eller med balsam, applicera endast på dom ljusa partierna eller i topparna och låt verka i några minuter (ca 5-7min). Färgen tvättas bort ju mer ju tvättar håret och ju mer pastell:ig blir färgen med tiden, sjukt snyggt.

pastel

Precis denna procedur kan man göra med vilken färginpackning som helst. Men då måste färgen vara rosa, blå, organge, grön o.s.v. för att du ska få den där intensiva färgen på håret. Det finns ingenting som stoppar en, lek, va kreativ och lägg färgen där du vill ha den. Lägg en grön hårbotten och blå längder, lägg blå botten och rosa längder. Det är så kul och färgen försvinner efter några tvättar.

Stort lycka till och har jag några läsare som vill testa på detta, skicka in en bild ([email protected]) och märk mailet med ”Pastell” – vore så KUL om jag fick se lite kreativa hår från er. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej, jag har rött hår/ginger o skulle gärna vilja ha typ pastellblått hår, ver du om det funkar bara att bleka o färga det?

  Alva 2016-06-13 20:05:48
  Svara
 • Hejsan!
  Jag har nyligen blekt mitt hår så att det är riktigt vitt och håller en vitgrå ton med hjälp av silverschampo. Är supersugen på att lägga i en lilablå (lavendel) ton i längderna men är lite rädd at färgen inte skall gå bort då jag har så extremt ljust hår. Hur orolig bör jag vara och finns det något jag kan göra hemma för att få bort eventuella färgrester?
  Tack för en grymt bra blogg!!

  Cissi 2015-08-24 09:20:00
  Svara
 • Hej! Har ett hår som är kolsvart naturligt men med ljusa slingor i. Slingorna är gjorda hos frisör. Hur funkar det att färga den blå/lila?

  Nana 2015-08-17 14:48:01
  Svara
 • Hej! Har du något tips på hur man får bort blå färg? Har blå botten och gröna toppar, färgade med manic panic på blekt hår någon gång i våras. Sedan dess har jag bara färgat det en gång till och det försvinner alltså inte när jag tvättar det (vilket jag inte heller räknade med när jag färgade det). Har tidigare haft lila också men då blandade jag ut färgen med balsam så att den försvann efter ett par tvättar. Men nu känner jag alltså för något nytt och undrar om du har några tips?

  Siri 2015-08-17 12:21:24
  Svara
 • Hey sunshine!
  Tack för ett underbart inlägg, skulle läggafärgi helgen men är glad att jag hann läsa det här!
  En fråga, om man har keratinextensions och vill lägga mörklila hårbotten med rosa längder, går det tror du? Och vad borde jag tänka på?
  Solkramar från västkusten

  Jennifer 2015-08-17 09:50:13
  Svara
  • Svar på Jennifers kommentar.

   Hej 🙂
   Tusen tack <3
   Ja men vad roligt, det beror lite på hur mörk du är i hårbotten. Färgerna blir mörkare när man själv är mörkare/mindre intensitet och ljusare där man är ljusare. Löshåret drar åt sig mer än vanliga håret och det kan ta längre tid att gå bort färgen. Det du gör då är att du lägger ren lila i hårbotten och sedan lägger du rosa blandat med genomskinlig färg 50/50 i längderna. Allt är helt beroende på hur ditt hår ser ut. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-08-17 11:42:23
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!