Hur du gör för att förebygga att dina toppar blir tunnare

Att vi vill att våra längder ska bli längre, starkare och friskare är inget nytt. Jag pratar ofta om att vi ska massera, stimulera och ta hand om hårbotten så håret växer bättre och (förhoppningsvis) starkare så är det lika viktigt att tänka på längderna. Det är längderna som blir vår längd på håret till slut och då är det självklart att vi måste ta hand om dom.

1. Den största boven som skaver på våra toppar är hårsnoddarna, klämmorna och hårspännern. Oavsett hur skonsamma hårsnoddarna är så skaver det på håret mer eller mindre. Försök att inte sätta upp håret så mycket och inte sätta upp håret på samma ställe varje gång.

2. Ju tightare vi sätter upp håret ju mer slitage ger det. Om vi ska sätta upp håret ordentligt så borstar vi ordentligt håret bakåt och drar upp till bra höjd och sen virar vi runt hårsnodden så hårt vi bara kan för att gå den där släta och tighta svansen. Alltså uppsatt samt stramt är ingen bra kombo, självklart ska vi göra en snygg ponytail men försök att tänka efter hur ofta du bär det? Variera, det tycker jag är bäst.

3. Sen självklart, återfuktning är A & O. Inpackning, balsam, leave-in produkter och gärna argan (ren) olja. Detta är väldigt viktigt, så fort topparna blir torra så blir dom som en blomma som torkar ut. Till slut har blomman torkat och faller ihop om du råkar ta på den. Precis så blir det med håret till slut, håll längderna återfuktade – då håller dom sig starka och vackra.

4. När vi ändå är inne på produkter så ska man alltid tänka less is more. Håret måste få andas och få en chans att dra till sig alla produkter, ta lite av varje och lär känna ditt hår – du känner när det är dags.

5. Tvätta mer sällan, använd värmeverktyg 1-2 ggr i veckan och blås håret torrt. Thats it, släng ut plattången om du vill ha ett starkt och friskt hår.

6. Att klippa håret är ett måste. Börjar håret klyva sig så kryper det upp på hårstrået och går av till slut, då får vi ju inte långa längder? Klipp håret regelbundet, mellan 3-4 månader. Att inte klippa håret kommer inte göra ditt hår längre, lovar.

clearwater-hair-salon-redkens-extreme-length-sealer

TIPS: Redken har två magiska produkter som du behandlar längderna med. Du kan läsa mer om dom HÄR och HÄR.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Punkt nr 1 och 2 tycker jag är den största boven, det är riktigt svårt att inte få slitage på håret om man älskar att ha uppsatt hår och då helst hästsvans. Men jag har försökt vänja mig vid en utsläppt, lösare frisyr och det är ju faktiskt snällare mot håret.

  Clara Edvinsson 2015-08-25 09:33:08 http://www.claraedvinsson.se
  Svara
 • Va? Varför säger min frisör att jag ska klippa det var 6e-8e vecka. Jag har aldrig haft en kluven hårtopp i hela mitt liv. Nu ska jag lyssna på dig. 🙂

  Ann-Sofie 2015-08-24 14:55:48
  Svara
  • Svar på Ann-Sofies kommentar.

   Det är lite olika på olika hår och vilken frisyr man har men ska man få långt hår så måste ju håret få växa 🙂 man vill ta 2cm varje gång, kommer man var 3-4 månad så vinner man 2cm och får bort 2cm. Win win 🙂 kram Elin

   Elin Johansson 2015-08-24 15:01:55
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!