Jag tappar massor med hår, vad är orsaken?

Hej bästa Elin!

Jag är en trogen bloggläsare sedan min dotter visade mig din blogg.
Jag är 46 år och har väldigt stora komplex över mitt hår, det är otroligt tunt, torrt och väldigt frissigt.

Som om det inte vore nog har jag nu börjat tappa väldigt mycket hår, mer än vad jag anser vara normalt. Förmodligen är det på grund av stress också.

Jag har använt hela hårvårdsserien från Kevin Murphy som heter ”Plumping”, jag upplevde att den hjälpte lite på traven men det har nu återgått till att jag tappar mycket hår igen.

Snälla snälla du, har du någon hårvårdssserie att rekommendera för mig? Jag känner att jag kan köpa vad som helst, för detta är inte roligt.

Hoppas på svar!! Fortsätt med ditt underbara jobb du gör.

Hej söta du! Tusen tack, så snällt – hälsa din dotter också.

Jag förstår, kan tänka mig att det är fruktansvärt. Det kan finnas miljoner olika anledningar till att du tappar hår, kroppen är svår och det är väldigt svårt att komma på vad man gör fel. Men dom vanligaste orsakerna till att främst vi kvinnor tappar hår är vitaminbrist och stress. Vi kan också tappa mer eller mindre hår under vissa perioder och dom perioderna kan hålla i sig allt ifrån 1-3 månader. Det gäller att hårstrået får den näring och omvårdnad det behöver för att kunna växa starkt eller växa ordentligt överhuvudtaget.

Det finns två stora delar i livet vi tappar mer hår är när vi skaffar barn och när vi kommer in i klimakteriet. Du är nu 46 år och vanligtvis så kommer kvinnor in runt ca 49-53 års ålder så det kan ha någonting med det att göra. Då behöver kroppen verkligen mycket näring och omsorg.

Det finns som sagt massor med olika typer av håravfall och du kan googla runt och kolla på forum där andra har samma problem. Det generella håravfallet påverkar hela håret och gör att håret blir tunnare och tunnare – som sedan kan leda till skallighet. Varför? Orsakerna kan vara att t.ex äta ohälsosamt, brist på näringsämnen till hårroten, stress eller sjukdom.

Det jag vill komma fram till är att det spelar ingen roll egentligen vilka hårvårdsprodukter du väljer, (läs mellan radera). KM – Plumping Line är en väldigt bra serie, det är bevisat och många av mina kunder har använt dem i ett år och märker en tydlig skillnad. Men det största problemet är i din kropp tror jag, det är mycket större än det jag kan hjälpa dig med.

Mitt råd till dig är att uppsöka läkare, ta massor med prover och kolla vad du har brist på. Skriv ned på ett papper om du får i dig dom vitaminerna kroppen behöver, saknar du något? Ett tips jag har är att äta Priorin, som är ett kosttillskott som innehåller biotin som bidrar till en hälsosam hårväxt. Men jag skulle råda dig att gå och kolla dina värden och se om du har brist på någonting, troligtvis spelar din kropp dig ett spratt – men stress är en väldigt stor faktor.

Jag önskar dig ett gigantiskt lycka till och jag hoppas du får iordning på det. Dock så tar det tid, ge inte upp – alla har rätt till ett hälsosamt hår.
Stor, stor kram från mig

c600x486

Jag gillar verkligen Plumping Line, ni som inte vet vad detta är kan läsa HÄRHÄRHÄR

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej!
  Jag drabbades också av håravfall samt små kala fläckar efter lång period av stress, som varade i flera år. Är man utsatt för stor stress så kan inte kroppen ta till sig vitaminer från frukt/grönsaker utan man lär ha extra. En kompis tipsade mig om Mivi Total plus (flytande)för 7 år sedan och jag lovar, efter två månader hade jag stubb! Nu tar jag en shot varje dag, för att få i mig extra vitaminer/mineraler medans jag även har en bra kosthållning. Men kolla med läkare och ta prover, så det inte är något allvarligare. Försök lägg om kosten, se till att få bra sömn och återhämtning och prova Mivi total.
  Hoppas det blir bättre!

  Tack Elin för en härlig blogg!

  Nati 2015-08-27 23:12:45
  Svara
 • Hej Elin

  jag tappade en hel del har forra sommaren . Gick till slut till en lakare, det visade sig att det berodde pa stress, sjukdom och kraftig viktnedgang 3-4 manader tidigare( hade lunginflammation och at knappt under en manad) samt att mina jarn varden foll dramatiskt da. + Stress privat och pa jobbet.. inte konstigt att kroppen reagerade som den gjorde..
  Sa jag fick ta recept belagt har kur ( kan inte minnas vad den heter men jag skulle massera i harbotten) jarntillskott, biotin tabletter, zink pa kvallen, och lagga om kosten till mer protein rikt… haravfallet slutade , och har nu aterhamtat sig rejalt.
  Ett annat tips jag fick var att klippa det kortare, sa slits det mindre.. min frisorska holl med.

  Sa om det verkligen ror sig om ”onormalt” haravfall sa ar mitt enda tips att ga till lakaren omedelbart..

  Hoppas det ordnar sig!

  Amanda

  Amanda 2015-08-27 15:08:16
  Svara
 • Hej Elin!

  Jag har haft problem med hårbotten i cirka ett år nu.
  Problemet är väldigt mycket klåda och att jag flagnar (främst på sidorna och bak på huvudet)
  Jag har fått shampoo för torr hårbotten hos frisören som inte hjälpt och har även gått till en hår och hudklinik där dom undersökte med Microkamera där köpte jag produkter för svamp och torrhårbotten för 3000kr!! Och det har fortfarande inte hjälpt. Gick till ännu en frisör som sa att jag inte behövt köpa så dyra produkter för en torrhårbotten som hon tyckte att jag hade. Jag undrar om du skulle kunna rekommendera något shampoo och balsam som du tycker är bra mot torrhårbotten. Jag har varit mycket utomlands i fuktigt klimat som kanske har något med saken att göra. Tack för en bra blogg 🙂

  Martina 2015-08-27 13:44:25
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!