Fram med lockarna tjejer

1

I DENNA intervju så nämnde jag en het ny trend som heter ”Messy tight Curls”. Ni har säkert sett Fanny Lyckman och Angelica Blick bära upp denna look och det går verkligen hem på Instagram. Har du redan lockigt hår, GRATTIS – men har du platt och tunt hår så är det bara att ta fram den smalaste locktången du har, ta smala, tunna hårdelar och locka till oändligheten.

2

Jag tycker det är enklare att få lockarna att hålla när håret är sådär 2-3 dagar efter tvätt, locka, använda vaxspray och texturgivande spray i hårbotten. Jag är helt såld på denna look, jag vill kunna visa er på mig själv. Dock är jag osäker om lockarna kommer bli så tajta då mitt hår är väldigt långt tungt. Men jag kanske ska pröva så gör jag gärna en video till er.

3

Sen har vi dom som har dessa lockar naturligt, dööööör för er. Om jag har några läsare som har dessa lockar naturligt, kan inte ni skicka en bild till mig då? Maila till: [email protected] Det viktigaste är när man har dessa naturligt är vård, fukt och utesluta all värmestyling.

4

Så det är bara att locka på i höst, en polotröja och ett par stora örhängen – VÄLKOMMEN!

amika

Jag tycker att den smala locktången från Amika, tillsammans med saltvattenspray samt hår-gel fungerar perfekt. Kom ni ihåg min Carrie Bradshaw look? Den är rätt gammal så ska nog göra ett uppdaterad version, inte sant? Ni kommer till det inlägget HÄR

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Sanna, åh jag blir nästan full i skratt för jag har själv varit i din situation såååå många gånger att det börjar bli tragikomiskt.

  Jag har hittills aldrig träffat en frisör som klarar av ett lockigt hår (och de är många – och dyra). Styla lockar, ja, men inte klippa ett naturligt lockigt hår. Numera går jag bara till frisörer som uttryckligen säger att de inte kan klippa lockiga hår, för de lyssnar på vad jag säger.

  Det är säkert olika men mitt hår får absolut inte klippas upp. Punkt och slut, hur svårt det än kan vara att förstå! Men det får heller inte klippas rakt av utan det ska vara en liten liten rundning nertill. Svårt att förklara i skrift men numera är mitt naturligt lockiga hår faktiskt väldigt fint, oavsett om jag stylar det eller bara låter barret självtorka.

  Så mitt tips, gå till frisörer som bara klipper personer med rakt hår 🙂

  Maja 2015-09-02 22:36:56
  Svara
 • Jotack, jag har sådana lockar naturligt och jag just fått mitt hår slaktat av en frisör som låtsades att han kunde lockiga hår. Jag är MYCKET noga, neurotiskt noga, med frisör och eftersom jag hittills bara blivit riktigt bra klippt av en enda frisör ( under mina 45 år) 50 mil bort, så försökte jag hitta en närmare. Han skulle toppa det för att lära känna det och färga utväxten. En månad innan hade vi konsultation i samband med utväxtfärgning och det lät och verkade som att han verkligen hade koll. Kände mig trygg vid nästa besök och påminde om att bara toppa ngt cm för att lära känna och plötsligt måste han ha drabbats av hybris, för när han kom mot sidan på håret där jag såg vad han gjorde så höll han på med vad han sedan förklarade var ”tuperingsklippning”- veritabel slakt- av mitt hår. Jag bara tjöt: Vad göööör du???? Du tar ju massor och du klipper ju upp det!!?? Det slutade med att jag nu sitter med en trekantig vidrig variant av 90-tals page. Uppsatt hår i 18 månader är vad som väntar mig. Hans chef försökte rätta till, men det var inte mycket hon kunde göra. Har lust att begära skadestånd 🙁 🙁

  Sanna 2015-09-02 13:50:35
  Svara
 • Jaaaa, gärna tips för oss med tjockt, fluffigt hår som varken är rakt eller lockigt! Klippte dessutom lob för ”det passar alla”, men jag kan liksom inte vistas bland folk utan att lägga 45 min på styling för att få såna där messy curls….

  jessa 2015-09-02 03:37:54
  Svara
 • Jag har också samma hårtyp. Mitt bästa tips är att handdukstorka håret och sedan låta det torka halvt ungefär, efter det sprayar jag i lite untangled från Kevin murphy och sätter även i argan oil från argan secret. Borstar håret med en tangle teezer och låter det torka resten och sedan borstar igen 🙂 voilà så har jag mina älskade lockar som jag hatade för ca 6 månader sedan innan jag skaffat bra produkter

  Lina 2015-09-01 23:01:38
  Svara
 • Hej! Jag har tjockt lockigt hår! Men har dessvärre aldrig hittat några bra produkter som håller fast lockarna eller gör dem fina och fasta. Några tips??? :))

  Kram!

  Linda 2015-09-01 22:43:46
  Svara
 • Har precis samma hår! Håret är fint lockigt när det är blött men tjockt, fluffigt och vågigt när det torkat 🙂 plockar också fram plattången för att få kontroll på håret! Tips mottages tacksamt 🙂

  Jennifer 2015-09-01 19:57:18
  Svara
 • Hej fina du!
  Jag har en fråga som kanske är lite udda.. Det är så att jag har använt full lace wigs under tiden som jag har låtit mitt korta hår växa ut. Det är en sådan peruk som Beyonce använder ibland, den limmas fast runt om hårfästet och man måttbeställer den efter sitt huvud. Detta har fungerat mycket bra för mig och mitt hår börjar få längd. Men min fråga är om du tror att detta kan vara skadligt för håret/hårbotten? Jag har använt dessa peruker då hårförlängning inte varit ett alternativ då mitt hår varit mycket kort.
  Tack på förhand.

  Pia 2015-09-01 19:05:21
  Svara
 • Jag tycker man borde ta fram oss tjejer som har stort och tjockt hår men varken lockigt eller rakt, efter dusch/ fön är håret bara tjockt å fluffigt, de är liksom inte fint lockigt, folk tror att har man vågigt eller lockigt så är det sådär fint lockigt eller vågigt, men de tror jag sällan att de är om man har tjockt hår. och jag har vä’ldigt svårt o få ordning på de, blir ofta att platta om jag ska göra nåt samma dag som ja duschat, går inte nåt annat

  Sandra 2015-09-01 18:43:31
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!