Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Grått hår vid 24 års ålder?

hej fina du!

jag är 24 år, och för cirka ett år sedan började jag få enstaka gråa hårstrån. nu får jag lite mer, och lite oftare. jag undrar nu om det är något man kan göra åt detta? förstå självklart att det inte går att förhindra det gråa håret, men hur ska jag tänka med hårfärg? jag har naturligt ganska mörk brunt hår och färgar det ytterligare ett snäpp mörkare. ska jag försöka bli ljusare..?

Hej!

Jag förstår, att vara 24 år och redan börja få gråa hårstrån är rätt ovanligt – men självklart har jag stött på det. Man kan göra massor roligt med färgen, dock så kommer dom alltid finnas där oavsett om du färgar över dom helt eller ”gömmer” in dom. Men det gäller att lära sig leva med dom, eller leva med sina hår-problem. För det är precis det vi kallar gråa hårstrån, haha. Vissa som har väldigt tunt hår måste inse att man aldrig kan få svallet men veta att det går att göra det bästa av situationen för just det problemet.

Precis så är det med dina gråa hårstrån, det kommer komma fler. Det kan stanna upp och ploppa upp igen om några år, det vet man aldrig. Men jag tycker du ska tänka på hur mycket dom stör dig? Blir du tokig på dom och bara vill täcka över allt? Då lägger du en bottenfärg och måste färga kanske mellan 4-8 veckor för att vara säker på att dom inte syns. Eller känner du att du kan leva med dom och kanske mer ”gömma” in dom? Att färga mycket mörkare är ingen hit, för då hamnar du i ett ”fack” där du måste färga hela tiden, för grått hår är hårstrån som är pigmentlösa (vita) och vitt mot mörkt brunt är ingen bra kombo.

Det du kan göra är att gå till en frisör som kikar igenom håret. Avfärga bort det mörkaste så du blir brun/ljusbrun. Lägg en bottenfärg i en ombreteknik, be frisören blanda in massor med olika nyanser på slingor och att fokusera på att dom ljusa slingorna ”möter” upp dina gråa hårstrån. Det gäller att förvilla, då kommer du ha en hårfärg som håller längre, mer intressant och du kommer inte märka av dom gråa hårstråna på samma sätt.

Det går självklart att ha mörkt hår också men då gäller det att frisören jobbar mer med nyanser och får in lite ljusare på samma gång. Men som sagt, gå till frisören och gå igenom allt – var ärlig och det viktigaste är att du känner dig fin och vill du verkligen inte se dom så färga en helfärg. Det är inget fel med det, problemet blir bara att du får färga oftare .

Stort Lycka till!
Kram Elin

IMG_4649

Denna hårfärg är smart att ha, en mjuk, soft-ombre med slingor och en tydlig nyans. Vad är det första man tänker på när man ser detta hår? Det jag tänker på är nyansen, dom guldiga mjuka längderna. Även om bottenfärgen är mörkare så döljer sig slingor även där under. Så om min kund (ovan) hade varit lite gråhårig så skulle hon kunna bära upp denna hårfärg ändå.

FullSizeRender-2_Fotor_Collage

Ljusare går ju också bra. Här ligger en bottenfärg under och ljusa slingor ovanpå. Samma sak här, förvilla men ändå en ordentlig hårfärg. Mycket textur och rörlighet, så blir det kanon. Jag hoppas du förstår hur jag menar och att du blir fin i håret. Var tydlig och va öppen för förslag hos frisören!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Bra att lyssna på Elin när det gäller gråa hår. Jag har själv börjat få gråa strån, men på något vis har Elin lagt färgen så att jag klarar mig 3-4 månader mellan färgningarna utan att det syns för mycket

  Lisa 2015-09-03 06:26:17
  Svara
 • Hej! Jag har en fråga som du jättegärna får svara/skriva om. Jag har valt att köpa ”mellan dyra” värmeverktyg. Plattång, hårblås, locktång för runt 500 kronor. Jag undrar bara vad som är skillnaden på dom riktigt dyra produkterna? i min värld så blåser väll alla hårblåsar torrt? 🙂 och alla plattänger gör väll håret rakt? 🙂 vad är det då som gör det värt att köpa en plattång/locktång/hårblås för över 1000 lappen när det finns massa andra, för mig, ”bra” budget verktyg? Även fast jag inte egentligen vet skillnaden så sitter man ändå och klickar runt och kolla på tex ghds produkter? Hur mycket bör man använda och hur duktig bör man vara för att det ska vara värt att lägga så mycket pengar? Hoppas du förstår min fråga 🙂 stor kram / Josephine

  Josephine 2015-09-02 15:45:22
  Svara
 • Hej bästa och finaste Elin! Just idag, vilken hårolja skulle du vilja säga är den bästa på marknaden för torrt hår?

  Thess 2015-09-02 12:30:09
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!