Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Hårfärg med kontraster

andrea

IMG_6520

Igår hade jag världens bästa dag. Jag hade en frukost-dejt och sedan tog jag hand om min grymma vän/fotogeniet Ida och eftermiddagen spenderades med underbara Andrea. Vissa dagar får man så mycket energi och känner att livet leker, denna var en sådan dag – helgen hade inte kunnat börja bättre.

Det var några månader sedan Andrea var hos mig och vi ville ha en förändring igår. Hennes längder är så pass ljusa och jag tyckte att vi inte skulle bleka dom mer utan mer göra botten mörkare (läs:mycket) mörkare så längderna upplevs ljusare bara för kontrasterna däremellan.

TIPS: Det är faktiskt ett bra tips till er som har längder som inte kan blekas något mer – färga en mycket mörkare bottenfärg (Ombre). Man lurar ögat och hårfärgen får ett helt annat djup. 

IMG_6521

Alltså mitt hår är så långt, haha!

IMG_6523

Andrea passar verkligen i mörkare kontraster kring ansiktet och halsen. Vi har nog färgat dom flesta färgerna på henne men vi kommer alltid tillbaka till den mörka botten och kallare/ljusare längderna. Jag blekte endast några delar när jag slingade in ”Balayage” slingor, för er som inte vet vad det är? Klicka in HÄR.

andrea1

IMG_2167

Sedan tonade jag in hela håret i en kallare grå-nyans och klippte igen hela håret. Vi har en liten grej på gång inom kort så det får ni hålla koll på, spännande!!! Sen älskar jag dessa vågiga, slarviga lockarna – jag har blivit beroende av dom. Jag lockar med gud Curve – Creative Curl Wand (länk). Dom blir liksom slarviga, vågiga och så ”sexiga” på något vis LOVE!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Jag har nästan samma utgångsläge som Andrea och jags skulle med vilja tona mitt hår i en kall-grå nyans. Min fråga är då vilken färg du använde?

  ellen 2015-09-12 18:15:55
  Svara
 • Åh vad fint det blev! Du är så otroligt duktig på det du gör!
  Jag har en fråga till dig, jag har ganska livlöst hår dvs det bara hänger och ser platt och tråkigt ut. Har du några tips på hur man får bort det livlösa håret och även får mer volym?
  Kram!

  Ebba Svegmar 2015-09-08 14:02:48 http://www.ebbassvegmar.devote.se
  Svara
  • Svar på Ebba Svegmars kommentar.

   Hej Ebba!
   Tack snälla 🙂
   Viktigaste är en bra klippning, volymgivande produkter samt volymföning! För att få volym och liv i håret måste man föna håret 🙂 Kram

   Elin Johansson 2015-09-08 22:57:31
   Svara
 • Hej elin! Jag har ganska långt hår just nu, slutat precis nedanför brösten ungefär, men hela håret är i samma längd och har tröttnat ganska mycket på det då det känns som om jag inte har någon direkt frisyr utan det bara hänger där typ.. Har ingen aning om vad jag vill göra mer än att behålla längden och få någon slags frisyr om du förstår hur jag menar. Har du någon ide om vad jag kan göra nästa gång jag går till frisören för att få lite mer liv i håret? vore supertacksam ifall du ville svara 🙂

  Evelina 2015-09-05 18:16:24
  Svara
  • Svar på Evelinas kommentar.

   Hej Evelina!
   Jag förstår, verkar som du behöver en ordentlig klippning. Mitt bästa tips till dig är att gå till en frisör, berätta dina önskemål och att sedan du och frisören går igenom ditt hår, vad som passar dig och du får den hjälp för just dig. Hoppas allt går bra och stort lycka till. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-09-06 23:29:44
   Svara
 • Otroligt snyggt! Och tack för en superb blogg, du har lärt mig så mycket sen jag började läsa den och gett massor av inspiration 🙂
  Jag har en fråga, jag har en ombre som har vuxit ut ganska mycket och jag är ganska trött på mina blekta längder. Kan jag använda en lite mörkare färginpackning så jag får en annan ton på längderna tills det är dags för frisören? Har du några tips isåfall?

  Marie 2015-09-05 13:07:09
  Svara
  • Svar på Maries kommentar.

   Hej Marie!
   Tusen tack, gud vad roligt – glad jag blir. Jag brukar inte rekommendera att göra färgförändringar med färginpackning men du kan absolut testa, blir det knas så tvättas det bara ut. Om du t.ex brukar använda den ljusaste kallaste färgbomben så kan du gå ner till 7-8 med valfri ton i en färginpackninn. Låt den sitta läääänge 🙂 Du får testa, helt på egen risk! Lycka till. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-09-06 23:31:59
   Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!