Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Tips på enkla färgknep i höst

Nu börjar det verkligen bli ruggigt ute och förändringen står i fokus. Men det är inte alla som vill göra värsta makeovern utan bara förändra lite grann bara. Därför tänkte jag visa er några knep som är perfekt för dig som vill göra en liten förändring till hösten.

1

1. Jag tycker det är superkul att leka med blonda toner. Antingen går man från den varma blonda till den askiga blonda hårfärgen. Eller så går man från kall till varm blond. Man är fortfarande samma blonda i mörkhetsläget men man ändrar bara tonen. Sen är det snyggt att leka med koppar, rött och lila i blonda hår – lätt förändring men det blir något helt annat.

2

2. Det blir mycket rött på salongerna till hösten och jag själv hade givit min hand för att kunna passa i denna hårfärg. Ljus till mörkare röd är enkelt och håret blir mycket mer pigmenterat och galet snyggt. Enkelt och efter några månader så kommer den mörkare färgen ha tvättats ur så då är man tillbaka på ruta ett igen – smart va?

PS: Vill man behålla den mörkare röda färgen längre så använder man en inpackning med pigemnt (färgbomb) varje vecka. 

3

3. Är du mörkhårig? Då är det så snyggt att färga upp längderna i en Balayage/Ombre teknik och tona in dom ljusa partierna i den ton som du gillar. Man behöver inte färga botten alls utan bara addera ljusare partier, enkelt och lätt att färga över efter några månader.

5

4. Detta är den vanligaste förändringen som jag oftast gör på mina kunder. Har man en soft ombre så blir man lätt trött på den och vill mörka ner botten och skapa mer kontraster i hårfärgen men ändå behålla Ombren. Denna förändring gör jag alltid, ljusare ombre på sommaren och mörkare ombre på höst/vinter. Minimalt slitage på håret men det blir en förändring, toppen.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Tack snälla för svar:) Man (jag iallafall) har trott att färgen som säljs hos frisören är ”bättre” än den från Ica, och att man i nödfall kan använda den. Men då är det alltså samma sk*t? Då är läxan lärd minsann..

  Julia 2015-09-09 18:00:15
  Svara
 • Åh det här är min favoritinlägg hos dig Elin! Inspo!

  Nina 2015-09-08 19:17:22
  Svara
 • Hej! Jag har en fråga angående färg, blir tokig av att inte ha svar på! Vet att du rekommenderar att Alltid färga hos frisören, men grejen är att jag skulle sätta i mitt löshår och innan bara färga utväxten. Hade verkligen inte råd att gå och få det gjort den här månaden så jag köpte med ett färgkit (Igora vibrance kit) i färgen mellan guldbrun, jag lät det verka 10 minuter då 20 var maxtid. Håret blev Kolsvart! Förfärad fick jag avfärga och nu vet jag inte hur jag ska göra.. Där jag köpte färgen verkar de inte veta vad som hänt..
  Tack för underbar läsning:)

  Julia 2015-09-08 08:45:13
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Hej!
   Jag har sagt det 1000 gånger och säger det igen, för att få en fin hårfärg så måste man gå till frisören. Jag har all respekt till att alla inte har råd att gå till frisören men om man väljer att gå och köpa en color in a box där man inte har en aning om vad som kommer hända eller vad man gör så får man ta konsekvenserna utav det tyvärr. Mitt tips är att gå till frisören som hjälper dig. Lycka till 🙂 Kram Elin

   Elin Johansson 2015-09-08 23:00:59
   Svara
 • Hej!
  Om man är sugen på en ombre- har du tider? Hur bokar man i så fall? 🙂
  /Beatrice

  Beatrice Larsson 2015-09-07 22:18:24
  Svara
 • Hej!
  Jag undrar om du har någon åsikt om Natura Siberica? Hur väl det fungerar för håret, bra/dåligt, ekologiskt, i jämförelse med tex Redken, om man vill byta märke… Ja men allt du har att säga egentligen

  Kristin 2015-09-07 13:59:34
  Svara
 • Hej elin!
  Du som jobbar med Redken. Jag undrar vad det är för skillnad på den Extreme serien. På tex lyko så ser jag att 2 ”extreme serier” ser typ likanada ut och med samma info. Men den ena är lite dyrare? Så vad år skillnaden på dem? Vilken ska man ha?

  Tack!

  Linda 2015-09-07 13:48:29
  Svara
 • Alla var skitsnygga. Synd att man inte passar i alla olika färger.

  ErikaJ 2015-09-07 10:46:45
  Svara
 • Hej Elin,
  Vet du var man kan köpa Shu Uemuras produkter? Hittar ingenstans och hoppas du vet.
  Tack för bästa inspirationsbloggen!!

  Lena 2015-09-07 09:48:58
  Svara
 • Härlig inspiration

  Sofie 2015-09-07 08:39:04
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!