Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Så färgar jag ögonbrynen hemma

before after

Hej mina vänner!

Jag färgade ju håret mörkare för några veckor sedan och som ni kanske vet så färgar jag mina ögonbryn varje vecka. Dels för att dom är vita om jag inte gör det, dels för att matcha min mörkare botten bättre och jag tycker ögonbrynen är det viktigaste för mig. Detta är en sak som är väldigt lyxig att gå och fixa hos någon men jag tycker det är så roligt att göra själv och jag vet precis hur jag vill ha det.

Det är väldigt enkelt, det tar lite tid men det blir så snyggt och man spar massor med tid på morgonen. Jag fyller bara i lite med borsten på ställen där färgen inte fäster (huden) så är hela sminkningen fulländad.

IMG_2290

Jag använder mig utav RefectoCil som jag köper hos frisörgrossist, men det går lika bra med vilken ögonbrynsfärg som helst. Jag blandar 50/50 av ljusbrun och granit (grå). Jag gillar att lägga i grått för att få den där kalla (råa) färgen på brynen.

before

Helt osminkad och såhär ser mina bryn ut efter en vecka från färgning.

one

Ena ögat. Se till att lägga färgen precis som du vill att dina ögonbryn ska se ut. Jag använder en fuktig tops att forma brynet med.

two

Nu har jag lagt båda brynen. När jag fyller i dom sen så vill jag att formen ska vara såhär, så ska man alltså lägga färgen också.

after

Då var det klart och jag noppade till dom också. Jag låter färgen sitta i ca 5-7 minuter, jag lägger alltid lite Vaseline på huden så ingenting fastnar där.

brow

Färdigt!!!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Hej!
  Jag har trottnat pa att alltid ga och fixa ogonbrynen sa jag skall forsoka ge mig pa det sjalv. Jag ser vilka farger du har och gissar att jag ar ungefar samma. Men jag undrar hur blandar du, maste man ha oxidant? Tack! Stina

  Stina 2015-12-04 03:51:50
  Svara
 • Hej!
  Jag är inte frisör, och jag brukar köpa min refectocil i frisörgrosistbutiken utanför GeKåsXD
  Men annars tror jag att dom finns på Nelly & lyko:)

  Hanna 2015-10-04 12:03:34
  Svara
 • Fäster verkligen färgen på stråna om det är vaselin på? Har fått för mig att de måste vara snustorra!
  Tack;)

  Madde 2015-09-16 14:28:38
  Svara
 • ja det ser ju enkelt ut ha ha blir aldrig så lätt när ja gör det =)

  ullie 2015-09-15 00:59:18 http://weberskold.blogg.se
  Svara
 • Elin, du är BÄST! Jag har använt refectocils i två år nu men har tyckt att det har varit extremt jobbigt att färgen har fastnat så mycket på huden. Direkt efter jag läste ditt inlägg så testade jag att ta Elizabeth Arden’s Eight Hour crème på ögonbrynen och voila – perfekt resultat! Nu kommer jag färga ögonbrynen mycket oftare än innan! Tack igen, och tack för en underbar blogg!

  Evelina 2015-09-09 23:46:16
  Svara
 • Om jag ändå hade sådär mycket hår att färga! Sparar och sparar men tillväxten är långsam för mig. Blir dock helt klart bryn av dem när de är nyfärgade. Man får vara glad för det lilla.

  Annika 2015-09-09 12:39:03
  Svara
 • Jag ÄLSKAR din blogg bästa ELin! Man lär sig så himla mycket, alltid något bra varje dag 😀 Men vad menar du med att du lägger Vaselin PÅ ögonbrynen? Du kladdar alltså på det på samma ställe som du sen sätter färgen?? Hur fastnar färgen då? Kanske är lite dumm men fattar inte riktigt. Sen! När kommer din veckans utmaning tillbaka?? Var så spännande att kolla på!! Kram på dig och hoppas du får en fantastisk dag! 🙂

  Josefin 2015-09-09 10:58:43
  Svara
  • Svar på Josefins kommentar.

   Men underbara du, tack <3 yes, jag lägget över hela brynet och så låter jag färgen sitta längre bara 🙂 kram på dig

   Elin Johansson 2015-09-09 12:44:13
   Svara
 • Åh! Önskar jag hade företaget kvar för det finns ingen bättre bryn färg än just den du använder.. 🙁 har testat allt och inget funkar lika bra 🙁

  Jess 2015-09-09 06:31:01
  Svara
 • Denna kommentaren gäller ej inlägget utan bara MÅSTE fråga angående hairtalk. I tidigare kommentarsvar (någon gång i juni/juli) sa du något med att hairtalk var en bra metod men kavlitén inte var den bästa direkt… Håller du fast vid det eller har du fått ny erfarenhet när du har i det i ditt eget hår nu? Superfin blogg; bra jobbat!

  Maja 2015-09-08 22:02:30
  Svara
  • Svar på Majas kommentar.

   Hej Maja!
   Utan tvekan, bästa håret jag någonsin har varit med om 🙂 Har haft detta i en månad nu och är så nöjd. Tusen tack, KRAM

   Elin Johansson 2015-09-08 22:51:40
   Svara
 • Tips till er alla, refectocils finns att köpa bland annat hos Nelly och Lyko!

  Annie 2015-09-08 19:44:09
  Svara
 • Hej Elin. Måste bara börja med att säga TACK för en helt fantastisk blogg 🙂
  Har en fråga gällande schampoo och balsam.
  Jag använder allt som oftast Redken men har svårt att skilja på All soft-serien, Diamond oil och extreme-serien. Vad är skillnaden?
  Vad skulle du rekommendera?
  Jag är egentligen en 5:a i nyans men är nu en 9:a och har varit de i många år, frisören bleker aldrig på längderna mer men dom är ganska torra ändå, speciellt ni efter sommaren. Inte jätte men sådär ett blekt hår blir

  Hälsningar Hanna

  Hanna 2015-09-08 19:25:56
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Hej Hanna!
   Men hur underbar är inte du, TACK! All soft och Diamond Oil är feta serier med mycket olja i sig och är för hår som är riktigt skadade. Extreme är lite lättare för torra hår. Jättesvårt när jag inte känt på ditt hår men om du inte har väldigt skadat och extremt torrt hår så skulle jag välja Extreme. Eller är Pureology Hydrate Serien (också Redken), den är helt magisk! Kram Elin

   Elin Johansson 2015-09-08 22:54:53
   Svara
 • Lägger du vaselin på ögonbrynet då?
  Fastnar färgen då endast på stråna?
  Jag färgar också brynen själv hemma och jag tycker ofta att färgen sätter sig på huden under själva ögonbrynet så det lyser igenom. Ser inte riktigt klokt ut de första dagarna.

  Pauline 2015-09-08 16:03:23
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!