Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

En eftermiddag på salongen

makeover

IMG_2365

Igår em hade jag min fina kund Olivia på besök. Vi har färgat Ombre några gånger, ljusa slingor några gånger och vi har nästan alltid hållit oss i den kalla blonda skalan men igår så kände Olivia för att bli lite mörkare och hon ville ha en guldig ton. HELL YEAH – säger jag bara. Det som är lite roligt med Olivia är att hon passar i både kallt och varmt, hur underbart är inte det? Man kan förändra med så lite!

Jag valde att lägga en mörk (läs:mörk) botten ca 5 cm från botten, la in mörkare partier i en balayage teknik fast tvärt om – la mörkblont/guld istället för blekning. Bländade in allt med några ljusa slingor samt en guld/beige toning på allt i schamponeringen som fick sitta i ca 10 minuter. Klippte igenom håret, fönade med rundborstar samt lockade vissa delar.

Hoppas ni tycker om inlägget

golden1

IMG_2328

Hade även besök utav två superfina hundar!

IMG_2327

IMG_2335

Kanske borde göra ren folie-hållaren, haha!

goldenhair

Va inte rädda för guldiga nyanser tjejer, det är så sjukt snyggt och en perfekt förändring över hösten/vintern för att sedan bli kallare till våren/sommaren.

IMG_2321

Min underbara kollega Janne tar bild på sin kund!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Hej Elin!
  Har en fråga som jag var funderat över ett tag,
  Hur många kunder hinner du med på en dag ungefär?
  Tacksam för svar 🙂

  Malin 2015-09-10 23:23:57
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Hej Malin!
   Oj, det är väldigt olika från dag till dag. Men vanligtvis jag lägger 3 timmar på varje kund och tar emot 3-4 kunder per dag 🙂 Kram Elin

   Elin Johansson 2015-09-13 13:51:36
   Svara
 • Snyggt!

  Jenny 2015-09-10 13:58:19
  Svara
 • Kan du inte skriva ut Vilkà färg nr/ mörkhetsläge du haft i färgerna så kan man lättare relatera till färgen:)

  Sofie 2015-09-09 21:05:08
  Svara
  • Svar på Sofies kommentar.

   Hej!
   Tyvärr så lämnar jag inte ut det. Varför kan du läsa i detta inlägg: http://elin.damernasvarld.se/2015/01/30/fargblandningar/

   Elin Johansson 2015-09-09 21:22:25
   Svara
 • Tack för en sjuuukt bra blogg. Älskar allt med dina inlägg & bra variation. Jag arbetar själv som frisör och du ger mig så mycket lust & inspiration:):) fint det blev med lite varmare

  Sofie 2015-09-09 20:00:04
  Svara
 • Hårfråga här!
  Jag har väldigt tunt och slitet hår. Tror ärligt talat att jag har det tunnaste håret på planeten! Hela mitt hår är inte ens mina kompisars lugg… Iallafall, jag undrar hur man kan få håret att se tjockare ut? Ser det tjockare ut att ha brunt hår? Eller ljust? Slingor? Funderar mycket på en kort ombre just nu, skulle det få håret att de liiite tjockare ut??

  Hur rekomenderar du att klippa håret, från andra frisörer har jag hört att mitt hår ser tjockast ut om det är kort klippt (liite längre än axlarna) och att ha sllt hår lika långt? De säger att det sertu nare ut om jag skulle klippa upp håret..

  Hjääälp!! Vill ha tjockt hår

  bea 2015-09-09 18:02:25
  Svara
 • Fantastiskt snyggt det blev! Jag gissar att du får hur mycket hårfrågr som helst, men chansar och hoppas på svar ändå! Jag har färgat håret rött hemma (vild chansning, jag vet..) – Jag hade tidigare mellanblont, färgat hår. Naturiliga färgen är typ råttfärgat. Hade blonderat håret kanske 2 veckor tidigare. Det blev helt okej, ganska mörkt rött (förutom att jag missade utväxten i underhåret lite grand, men det är ju inte hela världen. Men nu efter två dagar tycker jag mig kunna se att det skiftar i brunt lite här och där. Speciellt i hårbotten där jag hade utväxt, men över resten av håret också. Jag vet inte om det är att jag slarvade med färgningen eller om det redan börjar försvinna. Har tvättat håret en gång sedan dess med schampoo och balsan för färgat hår från L’oreal. Hur som helst så vill jag jättegärna få till det med rött hår då jag verkligen trivs i färgen, MEN de bruna skiftningarna ser hemska ut. Nyfiken på om det finns något jag kan göra för att jämna ut färgen? Ska man färga igen? Blir det supermörkt/jättekaosig kemisk reaktion då?

  Håller tummarna för svar!

  Ina 2015-09-09 14:57:05
  Svara
 • Hej Elin! Kan du inte berätta mer om hairtalk och hur du sköter ditt hår? Har själv hairtalk, men kan tycka att det är svårt att få torrt efter tvätt. Man får ju inte sova med håret blött, och helst inte föna håret heller. Jag låter det självtorka en, två timmar och fönar resten. Hur gör du? Du har tipsat om olika produkter sedan du satte i håret, använder du inte bara hairtalks produkter? Vore kul att höra hur du tycker det känns med håret och hur du sköter det! 🙂

  Agnes 2015-09-09 14:34:48
  Svara
 • Jättefint! Gillar såna här inlägg! En fråga, lägger du botten och allt det andra på samma gång? Alltså i samma omgång 🙂

  Linda 2015-09-09 12:03:48
  Svara
 • Det här var ett bra inlägg! Lite annorlunda bilder och mer inblick i din arbetsplats, kul 🙂 Och håret blev riktigt snyggt också.

  Alexandra 2015-09-09 09:50:01
  Svara
 • Hej! Jag önskar lite tips. Jag har rätt långt hår. Trivs inte alls i utsläppt utan har oftast uppsatt. Men skulle vilja ha den där lite ”lyxiga” känslan som nyfönat hår har. Fast då i uppsatt version.

  Men samtidigt något enkelt..

  Hoppas att du har några tips.

  Kram och tack för en fin blogg!

  Sara 2015-09-09 08:29:23
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!