Så får du tjockt hår, med lite jobb

Denna fråga får jag minst två gånger per dag och jag har fyllt denna blogg med ”hur-man-får-tjockt-hår” inlägg i flera år men idag tänkte jag bara ge er ett uppdaterat konkret inlägg hur du faktiskt får ditt tunna/fina hår att bli fylligare och mer formbart.

Jag har satt några punkter som är viktiga att veta: 

1. Vi ser olika ut och har olika typer av hår. Vi glömmer det ibland och även fast din bästa kompis har tjockt hår så betyder inte det att du kan få det. Livet är orättvist och man får försöka komma på lösningar som fungerar för just ditt hår.

2. Volym eller textur i håret kommer inte gratis. Vissa får stå flera timmar framför spegeln för att få till ett par lockar som håller halva dagen medan vissa kan fixa håret i 10 minuter och få det att hålla i en vecka.

” Det är precis samma sak med kroppen. Vissa kan äta 4 Marabou varje dag i en månad utan att gå upp ett gram och vissa går upp 5kg utav det på en månad.” 

3. När man förstått det, så gäller det att finna en bra frisör som kan klippa ditt hår så att du kan styla ditt hår till den volym du vill ha i slutändan. För klippningen är 50% av din volym. Det går även att ”lura” ögat genom att färga håret i olika nyanser och kontraster för att få ditt hår att se fylligare ut. En mörkare botten ger alltid ett fylligare intryck samt massor med olika nyanser i längderna för att få rörlighet och textur den vägen.

4. Produkter är V Ä L D I G T viktigt att ta till hjälp. Det är dom som hjälper dig, stöttar dig samt gör att allt arbete du gjort håller sig längre.

5. För att skapa volym så måste man ändra hårets textur från vått till torrt. Det går inte att forma om håret när håret är torrt, visst lite volymgivande spray kan hjälpa (läs: i typ 15min). Tricket är att styla håret mot hårets växtriktning så när du lägger tillbaka håret i din vanliga frisyr så kommer hårstrået lyfta från hårbotten och ge volym – tillsammans med produkter efteråt hjälper till att hålla allt på plats.

6. En bra fön, en bra rundborste som du lätt känner att du kan jobba med och sedan bra finish produkter så kommer volymen hålla forever.

volym

1. Root Lift – Som appliceras i hårbotten när håret är ca 50% torrt (finns endast hos frisörsalonger)
2. Volymgivande Lotion – Som appliceras i längderna (LÄNK)
3. Volymgivande pasta – Appliceras i hårbotten i torrt hår som finish, den ger en torr och volymgivande känsla i hårbotten. (LÄNK)
4. Stadga i längderna – Appliceras på lockar eller längder i torrt hår som finish (LÄNK)
5. Olja – Appliceras lite utav i slutet på styling för vård och glans (LÄNK)

IMG_2665-2

Rätt verktyg är väldigt viktigt. Jag har tipsat om en GHD – Aura (LÄNK) tidigare som jag använder på salongen just nu, men den är grym. Annars använder jag en fön från Amika (LÄNK). Den är lite tyngre men ger ett magiskt tryck, tipp topp. Sedan en bra rundborste, jag använder en från Björn Axén (Medium) varianten. Jag tycker om när rundborsten är lite mindre när jag ska volymföna hårbotten, det gör det hela enklare. Borsten finner ni HÄR.

IMG_0893

DSC_0214

Jag hoppas ni blev lite klokare och att vissa får acceptera att man inte kan få tjockt och fylligt hår ”bara sådär”. Men får man in tekniken med träning så kommer man till slut älska att fixa håret och komma på sina egna knep för att lyckas.

” Har man väldigt stort, tjockt och frissigt hår gäller samma sak fast tvärt om. Då ska man använda utredande hårvård, olja och utredande krämer tillsammans med värmeverktyg och rundborste för att få ett glansigt och välformat hår.”  

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Anti-gravity finns ju även som spray om man inte vill ha lotion.

  Jennifer 2015-09-15 11:01:18
  Svara
 • Hej!
  Fungerar Anti-gravity bra till tunt/fint hår också eller rekommenderar du spray-form istället? Om ja, kan du inte snälla rekommendera en sådan, har varit på jakt länge nu men vågar inte köpa någon utan ett bra utlåtande först 🙂

  Du är grym!
  / Nathalie

  nathalie 2015-09-14 21:12:44
  Svara
  • Svar på nathalies kommentar.

   Hej! TACK 🙂
   Ja men självklart. Har du väldigt tunt/fint hår så kan du använda Kevin Murphy Hair Resort Spray som du sprayar i hela håret samt hårbotten i fuktigt hår. Lite lättare om man är rätt att det ska bli för tungt med lotion 🙂 Kram Elin

   Elin Johansson 2015-09-14 21:38:47
   Svara
 • Hej! Tack för ett toppeninlägg för oss tunnhåriga! Vilket schampoo/balsam/inpackning skulle du rekommendera för en tunnhårig en som skulle vilja spara ut lite längd?
  Kram/ Susann

  Susann 2015-09-14 19:05:15
  Svara
 • En produkt som jag använder jämt men som aldrig nämns är mousse! Bra stadga och lockarna håller 🙂

  Linnea 2015-09-14 18:04:29
  Svara
 • Hej!

  När tar du emot nya kunder?

  Med vänlig hälsning, Linnea

  Linnea 2015-09-14 13:53:27
  Svara
 • Hej! Har länge nu prenumererat på Damernas värld så att mina kunder kan ha skön läsning under vistelsen hos mig. Men i senaste numret av tidningen får jag en chock. ”Stor färga hemma guide och så lyckas du med hemmafärgningen” (???!?!?) Vad är dina åsikter om detta? Jag höll på att smälla av! Trodde damernas värld var en seriös modetidning men den verkar inte vara bättre än Julia och Frida-tidningarna när man var yngre…
  Hade gärna sett mer trender inom hårfärg men nu vill de tydligen att alla ska färga håret med ICA- färg istället, om du förstår vart jag vill komma..
  / Evelina

  Evelina 2015-09-14 13:02:46
  Svara
  • Svar på Evelinas kommentar.

   Hej Evelina!
   Det är så att tidningen och sajten är två helt olika saker. Jag har inget att göra med det som publiceras i tidningen. Självklart så tycker jag inte om att tidningar skriver om hemmafärgningar men jag kan inte göra så mycket än att driva denna blogg och försöka få konsumenterna att få till frisören för ett fint hår. Jag håller helt med dig men vi frisörer kommer alltid få kämpa med kunder som väljer hemmafärgning istället, tyvärr. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-09-17 21:57:51
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!