Skillnaden på frisörprodukter och ”vanliga” hårvårdsprodukter?

Hej på er!

Idag tänkte jag ta upp en sak som många undrar över. Faktiskt har jag med mycket sökning, pratat med personer som är insatt i detta ämne tagit fram svaret på vad som är skillnaden mellan hårvårdsprodukter vi köper hos frisören (Professionella) samt dom hårvårdsprodukterna vi köper i dagligvaruhandeln (T.ex från Ica, Coop). Den egentliga skillnaden är att dom primära råvarorna hamnar i dom proffsionella produkterna och dom sekundära råvarorna hamnar i dagligvaruhandelns produkter. Jag ska förklara nedan: 

Som mycket annat vi handlar så gäller även samma regler inom skönhet/hårvård. Det är många som tycker att Fruktis-schampo fungerar bättre än ett Redken schampo t.ex, sen vissa som aldrig skulle ens gå förbi hyllan med schampo på ICA. Men ska vi ta detta från början, steg 1:

IMG_6684

Vad är skillnaden då?

– Om vi tar t.ex Loreal, Schwarzkopf och Wella. Dessa tre märken är väldigt stora och ledande inom hårvård idag och dom har produkter som säljs i dagligvaruhandeln samt har dom produkter som kallas Professionals som frisörer använder och som finns till försäljning på salongerna. Dom har även hårfärger och styling som säljs på olika håll.

Då tänker man säkert att det är ju samma märke fast det skiljer ca 200 kr mellan produkterna? Vad är det som gör att produkterna skiljer sig så mycket från varandra egentligen? Då ska jag ge er ett exempel:

” Vi tänker oss en lastbil med apelsiner: En lastbil från Spanien med apelsiner är på väg upp till Sverige. Lastbilen ska till en fabrik som ska göra riktigt god apelsinjuice. Det är en lång färd och vissa apelsiner blir lite skadade, vissa är lite för gamla, vissa är mögliga, vissa är lite för mogna och vissa apelsiner är i toppklass. Lastbilen kommer till fabriken och apelsinerna ska sorteras, dom sorteras i olika högar och nu ska det bestämmas vilken hög som ska till vad”.

Vart tror ni dom toppklass apelsinerna tar vägen? Vart tror ni dom lite skadade och sargade apelsinerna tar vägen?

1. Fabriken ska alltså göra en lyxig apelsinjuice till ECO handeln
2. Fabriken ska också göra en lite billigare variant som ska säljas på t.ex Ica, Coop mm.

Alltså dom apelsinerna som har högst kvalité blir det toppklass apelsinjuice utav och dom apelsinerna som kanske har tappat vitaminer och inte är så pigga blir det en billigare variant utav. Apelsinerna kommer från samma gård, samma lastbil, samma transport och dom tillverkas i samma fabrik men skillnaden är KVALITÉN.

Där har ni skillnaden mellan produkterna. Topp kvalité ämnena hamnar i frisörprodukten och dom lite sämre ämnena hamnar i dagligvaruhandelns-produkter. Jag vill inte gå in på specifika ämnen idag för det kommer ni inte förstå någonting utav utan jag ville ge er någonting så ni förstår skillnaden, på riktigt. Sen kan man prata om denna fråga hur mycket som helst. Dom professionella produkterna har även bättre kvalité på alla ämnen, dom innehåller t.ex inte lika mycket vatten och dom innehåller ämnen som faktiskt ger håret kärlek. För det är väl det som är meningen?

På tal om det, hur reagerar egentligen håret när man t.ex schamponerar håret med ett Fructis schampo där större delen innehåller vatten? Hur stor skillnad gör det för håret? Vad händer i håret när vi använder hårvård från dagligvaruhandeln? Alla dessa punkter kommer jag ta upp i nästa inlägg om detta, ni kommer nog få er en  tankeställare. Vi börjar med detta inlägg så jag inte skriver en bok för er. Så håll ut till del två kommer, det inlägget kommer göra så att ni aldrig mer vill använda ett Glizz schampo igen…

produkter

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
30kommentarer
 • Hej! Har ännu inte fått läsa ditt inlägg om varför man inte ska använda produkter i vanliga dagligvarubutiker 🙂

  Sara 2016-04-17 13:15:22
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Hej!
   Det är bara att söka så kommer inläggen upp men jag kan länka dom,
   del 1: http://elin.damernasvarld.se/2015/09/16/skillnaden-pa-frisorprodukter-och-vanliga-harvardsprodukter/
   del 2:http://elin.damernasvarld.se/2015/10/21/skillnaden-pa-frisorprodukter-och-vanliga-harvardsprodukter-del-2/
   Kram Elin

   Elin Johansson 2016-04-17 13:19:30
   Svara
 • Hej, Jätte bra inlägg och vill gärna läsa nästa också men kan inte hitta den. Vill du länka den, antingen här eller till mig på mejl? hade varit kanon då jag gärna vill hänvisa till din information till en rapport jag ska skriva imorgon i skolan, om det är okej? Ser fram emot svar! 😀

  victoria 2016-04-10 22:47:49
  Svara
 • Dementa frågan kämpar vi på apotek också med. Brukar förklara det som att H&S bara torkar ut hårbotten och inte behandlar. Typ som skillnaden silikonolja och arganolja.

  Linda 2015-12-16 07:15:39
  Svara
 • Vänta på del 2 nu!

  pauline 2015-09-30 01:53:03
  Svara
  • Svar på paulines kommentar.

   Den är på gång, var en del fakta som jag ville få rätt så den är på gång 🙂 rätt ska vara rätt!

   Elin Johansson 2015-09-30 02:09:27
   Svara
 • När kommer del två?

  Johanna 2015-09-29 20:58:48
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Den är på gång, jag ville få svar på lite kemi-frågor innan jag postar inlägget så det är påväg 🙂

   Elin Johansson 2015-09-30 20:47:01
   Svara
 • Tack för en super blogg!!
  Kan du inte ta upp frågan ang head and sholders
  Är själv frisör men har ibland lite svårt och förklara varför det inte är så bra för kundens hårbotten…

  Mia 2015-09-20 20:00:22
  Svara
 • Just Lernberger Stafsings produkter går att köpa hos tex Lyko. Jag undrar mest om du tycker att Lernberger Stafsing är ett bra märke, eller kommer deras produkter att göra mer skada än nytta för mitt hår?

  Jessica 2015-09-18 11:07:16
  Svara
 • hej! Kul att läsa detta och kommer läsa nästa inlägg också, har faktiskt funderat över just detta! skulle vara bra om du även rekommendera vissa så man vet vilka märken som är ”frisörmärken” och ”icamärken”.
  Tresemme t.ex. Vad anses det som? Det är ett lite dyrare alternativ
  Och sen undrar jag om du vet något om goldwell schampo? Min frisör har det på sin salong och kag funderar på att köpa hem en sån väldigt stor pump kostar cirka 300, vad säger du om dessa?

  Anna 2015-09-17 22:31:56
  Svara
 • Har inget schampotips däremot vet jag från alla mina år med simträning vikten av en bra badmössa. Välj helst en lite tjockare i silikon istället för latex, båda skyddar håret från klorvattnet men latexmössan upplevde jag slet mer på håret då den fastnade i hårstråna.

  Nea 2015-09-17 09:42:59
  Svara
 • Snabb fråga…
  Använder du hairtalks schampoo, balsam och borste nu när du har deras löshår? Måste man det liksom eller funkar tex kevin murphy lika bra?
  Tacksam för svar!

  Alicia 2015-09-17 07:45:12
  Svara
 • Jag håller med Johanna ovan. Jag skulle också vilja veta mer om varför frisörprodukter är bättre än de som finns i matbutiken. Varför blir inte de kemiska ämnena av samma kvalitet? Sedan innehåller väl även frisörprodukter ämnen som endast ger en fin ”yta” på håret t.ex. silikoner och dessa ämnen vårdar ju inte håret alls. Jag är väldigt noga med vad mina hårprodukter innehåller och läser alltid ingrediensförteckningar. Jag tror du underskattar dina läsares intelligens när du skriver att vi ändå inte skulle förstå något om du gick in på ämnen.

  Andrea 2015-09-17 07:44:17
  Svara
  • Svar på Andreas kommentar.

   Hej Andrea!
   Absolut inte, ni är väldigt smarta. Var verkligen inte så jag menade. Men som jag skriver i inlägget så kommer det som sagt komma del två som innehåller just det.

   Elin Johansson 2015-09-17 21:46:17
   Svara
  • Svar på Andreas kommentar.

   Hej!
   Precis som jag skrev i slutet på detta inlägg så kommer det komma en del två. Allt med silikoner, ämnen och ingredienser kommer komma då.

   Elin Johansson 2015-09-17 10:38:08
   Svara
 • Du får gärna gå in mer i detalj varför frisörschampo är bättre än de som finns i dagligvaruhandeln. Jag ifrågasätter inte, har praktisk erfarenhet av att det fungerar bättre, utan vill faktiskt förstå de bakomliggande orsakerna varför det är så. Och jag tror att jag är intelligent nog att förstå din förklaring 🙂

  johanna 2015-09-16 23:48:21
  Svara
 • Hej, svarar egentligen på kommentaren innan. Jag är själv frisör och vet att våran försäljare på Lanza har sagt att det har varit problem med att vissa produkter ” hamnar fel” och säljs där dem inte får. Tex på nätet och rusta. Dem åker ibland runt och kollar efter batchnumret på flaskorna, alltså om dem kommer från dem eller är kopior.

  Anna 2015-09-16 19:36:56
  Svara
 • Hej! jag har en fråga som jag gärna hade velat få svar på så snabbt som möjligt. om någon dag ska jag till frisören och färga mitt hår men jag ska ha min kvinno vecka samtidigt och jag undrar om de gör någonting när man färgar håret att de blir missfärgat eller blir något helt galet? jag skulle göra en silvertoning en gång hemma för att bli av med de gula och då hade jag min vecka och då blev mitt hår grönt på vissa ställen. så påverkar de eller inte om man har sin vecka? Tack annars för en enormt bra blogg! har hjälpt mig såå mycket, stor kram!

  Emily 2015-09-16 19:26:18
  Svara
  • Svar på Emilys kommentar.

   Hej! Tusen tack 😀 Nej men absolut inte, det påverkar inte färgningen. Så bara kör på 🙂 Kram

   Elin Johansson 2015-09-17 21:47:24
   Svara
 • Tack för toppenbra blogg!!
  Har haft en fundering på just detta ämne, på Ica max i Kalmar har dom nyligen börjat sälja wellas amplify serie som jag använt ett tag volym, den blåa. Nu till min fråga den är 100:- billigare än hos min frisör, är det samma i?
  Likadant Rusta och öob säljer ibland ut tigi produkter schampo/balsam/inpackning, kan man verkligen förvänta sig samma vara, det luktar lite fishy tycker jag??

  Vet att många märken inom hudvård brottas med kopior..jag litar bara på vissa hemsidor, dom du refererar till…men det är ju Ica max ??

  Helen 2015-09-16 18:37:01
  Svara
 • Hej,
  Jag har velat slinga eller färgat håret i några månader nu.. men tror att jag är allergisk. Tonade nämligen håret brunt för många år sedan och fick utslag, vet inte om det var för färgen eller något annat.
  Kan man slinga utan att behöva göra en nyansering i hela håret? Har nämlogen hört att det ska vara bäst för att få ett jämt resultat
  Tacksam för svar:)

  Jenny 2015-09-16 14:06:56
  Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   Hej Jenny!
   Jag förstår, jag är själv känslig. Det går att slinga håret utan att få kontakt med hårbotten. Nyanseringen är rätt viktigt om du är blond men självklart går det. Det gäller att frisören och du skräddarsyr färgningen till just dig och dina problem. Prata med din frisör om det, ingenting är omöjligt. kram Elin

   Elin Johansson 2015-09-17 21:49:40
   Svara
 • Jag har alltid alltid alltid handlat hårprodukter hos min frisör. Nu kör jag balsammetoden, och provade då bla hårolja och BB-cream från Lernberger Stafsing. Detta är för mig ett nytt märke som ju säljs på tex Kicks och Åhléns men inte ho s själva frisören. Hur är det med Lernberger Stafsing, är det ett ”frisörmärke” eller ett ”ICA-märke”? Dvs, kan jag använda deras produkter med gott samvete och utan att vara rädd för de negativa effekter ”ica-märkes-hårprodukter” kan ge på håret?

  Jessica 2015-09-16 13:56:30
  Svara
  • Svar på Jessicas kommentar.

   Hej Jessica!
   Jag tycker att man ska handla produkter hos frisören såklart, för att vara på den säkra sidan. Men de produkter som säljs på Kicks, Åhlens t.ex mm är lite samma sak med som på Ica, men snäppet bättre. Kram

   Elin Johansson 2015-09-17 21:52:18
   Svara
 • Hej! Alltså det är så kul med din blogg! 🙂 Jag är själv frisör men brukar ofta tycka många bloggar och inlägg om hår brukar vara trams och nonsens eller sånt man redan vet såklart. Men din blogg läser jag verkligen! Den tar upp viktiga saker som även jag som frisör behöver bli påmind om ibland. Jag gillart! 🙂 Tack!

  Evelina 2015-09-16 09:53:16
  Svara
 • Åh toppen inlägg!

  Kajsa 2015-09-16 09:29:40
  Svara
 • Hej Elin,

  Tack för manga bra tips, en toppenblogg!

  Jag har nyligen fatt lägga om min träning pga ryggproblem och simmar därför ett par ganger i veckan. Efterat sa tvättar jag med frisörshampo och tar alltid inpackning (har langt slingat har), men ända sa är haret i princip omöjligt att kamma ut, jag far verkligen ta i (inte bra) och massor av har följer tyvärr med. Det blir urkass kvalité, som segt svinto. Sist slängde jag i inpackning och e-vitamin olja i haret innan simningen (jag har badmössa som jag satte över), men ända hade jag samma problem efter när jag tvättat haret. Ända försökte jag kamma ut haret med inpackningen i. Det verkar som mitt har helt enkelt inte klarar av klor!? Har du nagot tips?

  Tacksam för svar!!
  Kram

  Marlene 2015-09-16 09:25:52
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!