Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Tips att tänka på innan ditt frisörbesök

FAVORIT I REPRIS! Jag får så många frågor om hur man som kund ska tänka på innan ett frisörbesök så varför inte posta detta inlägg igen. Detta inlägg har en hel del månader på nacken så för er nya läsare – välkomna och hoppas detta inlägg hjälper er lite!

När man ska byta frisör eller vill att frisören ska tänka om lite så är det jättebra som kund att vara lite förberedd. Ni kan även kika in DETTA inlägg där ni kan läsa om det är dags att byta frisör?! Men jag tänkte ge er några tips på hur ni kan förbereda er innan frisörbesöket. Som många gånger förr så tycker jag att för att få det bästa resultatet på håret så tycker jag att man kommer fram till någonting tillsammans och då är det viktigt att både frisören och kunden är på samma bana.

1. Jag tycker faktiskt att inspirationsbilder är jättebra att ta med sig. Men jag vill också att kunden ska vara medveten om är att det kommer ALDRIG bli som på bilden, helt omöjligt. Men jag tycker det är ett superbra att få veta hur kunden ser på vissa saker – t.ex säger kunden brunt hår men på bilden visar kunden nästan svart hår så kan det vara bra med bilder. Oftast när kunden inte vet vad hon vill göra så brukar jag säga att ta fram en bild på hur du verkligen inte se ut (utifrån kundens hår) och ta fram en bild som du verkligen tycker om. Därifrån kan man diskutera fram massor med roliga alternativ om kanske komma fram till någonting helt annat utifrån kundens utseende och smak.

2. Under behandlingen så kan du fråga din frisör lite vad hon/han gör så du lär sig lite. På så sätt kommer du kunna utrycka dig bättre vid nästa tillfälle och till och med kunna påverka mer. T.ex så kanske frisören lägger tunna fina slingor, du snappar upp det under behandlingen och så nästa gång så kan du själv säga att
– ”Jag vill ha tunna fina slingor mot benan, det blev så naturligt och utväxten blev inte lika skarp” eller
– ”Jag vet att du la en lite varmare bottenfärg sist, men denna gång vill jag nog att den ska vara lite kallare”

På så sätt skapar du och din frisör en bra relation och inom några gånger så kommer ni ha stenkoll på varandra för bästa resultat. Jag vill också inflika att frisören måste vara intresserad utav dig, särklit under konsultationen för att kunna förstå dig och det du gillar.

3. Du kan gärna notera vilka produkter du använder innan du ska till frisören, det kan underlätta för frisören att bedöma t.ex din hårbotten eller varför ditt hår är så torrt mm.

4. Det spelar egentligen ingen roll om håret är smutsigt eller rent när du kommer till frisören. Men eftersom vi använder massor med produkter och torrschampon som gör håret ljusare så föredrar jag personligen att håret är nytvättat eller tvättat dagen innan frisörbesöket. Det är absolut inget krav men jag föredrar att börja jobba med ett hår som är någorlunda rent – särklit när man ska färga håret. Ska man bara klippa så tvättar ändå frisören håret innan klippningen.

5. Se ditt frisörbesök som ett mission, lyssna på frisören och lita på att hon/han gör sitt jobb. Det värsta man kan göra som kund (tycker jag i alla fall) är när kunden inte lyssnar och tro sig veta mer än vad frisören gör. Var öppen för en diskussion och ingen fråga är för dum, kund och frisör ska respektera varandra och göra behandlingen till en lyckad stund för bästa resultat. Sen vet jag att vissa kunder bara vill ta det lugnt och bara sitta och läsa sin tidning, gör det men var med i konsultationen innan bara.

Hoppas ni fick lite kött på benen för ett lyckat frisörbesök!

event12-1-av-1-kopia

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
27kommentarer
 • Hoppas verkligen du får br betalt för att blogga för det märks att du lägger mkt tid på den 🙂 jag får alltid bra info, tips eller inspo när jag klickar mig in här, så tack 🙂

  Jessica 2015-09-20 18:39:08
  Svara
 • Kan du inte tipsa om bra frisörer? Eller iallafall vad man ska tänka på när man LETAR frisör i ett längre inlägg. Börjar bli rätt tröttsamt att höra dig klaga på hur andra frisörer utför sitt jobb, du får det att låta som du är den enda frisören i världen som kan göra en snygg färgning? Och du tar inte ens emot kunder?

  Klara 2015-09-19 15:30:16
  Svara
  • Svar på Klaras kommentar.

   Hej!
   Oj, vilket påhopp. Jag klagar verkligen inte, jag beskriver oftast vad jag tycker och vilket jobb jag utför. Det finns fantastiska frisörer i detta land. Om du vill hitta en bra frisör så tycker jag att du ska kika runt på Facebook, instagram eller hör bland vänner vilka dom går till. Hitta bilder på frisörers jobb och hitta något som tilltalar dig. Lycka till!

   Elin Johansson 2015-09-20 20:50:00
   Svara
 • Hej!
  Eftersom du inte tar emot nya kunder, vad skulle du kunna rekommendera för frisör i Stockholm? 🙂 tack för en härlig blogg

  Emma 2015-09-19 13:46:30
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Hej Emma! Tusen tack 🙂
   Nej tyvärr, är dålig på andra frisörer. Mitt tips är att du kikar runt på Facebook, Instagram eller hör bland vänner vilka dom går till. Hitta bilder på frisörers jobb och hitta något som tilltalar dig. Lycka till!

   Elin Johansson 2015-09-20 20:51:16
   Svara
 • Hej Elin 🙂
  Först måste jag och mitt hår tacka för en blogg som följs dagligen! Mitt hår har verkligen fått sig ett lyft efter att jag har kastat bort mina gamla produkter och köpt nya från KM. Imorgon ska jag tvätta håret och har en liten ( men ändå stor fråga för mig).. Jo jag vet att du brukar blanda i Amikas olja i inpackningen men jag undrar om jag kan göra samma sak med min Young again olja ?? Blir det samma effekt dvs extra vård och glans (: ? Och funkar det överhuvudtaget ?
  Kram Emma

  Emma 2015-09-19 10:59:51
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Hej Emma!
   Men alltså gulle, tusen tack. Ja men absolut, du kan blanda i vilken olja som helst i din inpackning. Du kan ta i kokosolja eller fin olivolja också 🙂 Kram Elin

   Elin Johansson 2015-09-20 20:54:28
   Svara
 • Hej Elin!
  Tack för en superbra blogg! Har hjälpt mig jättemycket!
  Men jag har en fråga, det är så att jag ska köpa ett nytt leavein-balsam och har tidigare kört på pureologys colour fanatic multi-taskig har beautifier. Jag har blekt ljusblondt ombrehår som superlätt blir torrt och går av lätt! Så jag undrar vilken leavein-produkt du rekommenderar till mig, om jag inte ska fortsätta med min tidigare?

  Mvh Sanna

  Sanna 2015-09-19 01:31:31
  Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   Hej Sanna!
   Men tack själv, kul att jag kan hjälpa. Åh, jag älskar den leave-in. Fortsätt med den 🙂 Kram Elin

   Elin Johansson 2015-09-20 20:55:22
   Svara
 • Hej!

  Jag skulle bli jätteglad om du kunde köra typ ”rött hår-special” med ett inlägg som handlar om:

  – Bra produkter för rött hår (alltså inte bara för de som har färgat håret!).
  – Bra färger och slingor för att liva upp rött hår, alltifrån ljusrött till mörkt.
  – Bra tillbehör (tofsar för rött hår, hårspännen för rött hår osv)
  – Och typ allmän inspiration..

  Känns som att rött hår aldrig tas upp i andra sammanhang än när folk färgar det rött. Det skulle vara väldigt fint med ett sådant inlägg eftersom du är bra på det du gör!

  Hoppas hoppas!

  E 2015-09-18 17:16:12
  Svara
 • Fast det som jag och alla jag känner stör sig på mest hos frisörer är när de klipper tio cm när en sagt max 5 cm.

  Sen frisörer som inte vågar. Jag gillar mer dramatiskt och mer vågade frisyrer… men de flesta ”fegklipper” och så har jag en tunn lugg fast jag önskade en tjock och uppklippt fast jag ville ha rakt.. osv..

  Har inte hittat en enda som kan klippa ”emofrisyr” eller mera japaninspirerat… men någon frisör måste ju kunna och så omöjlig kan väl frisyren inte vara eftersom en del har såna frisyrer, eller?

  Fast översta stycket stör jag mig mest på… min syrra störde sig så mycket på det att hon slutat gå till frisören och klipper själv.

  Michaela 2015-08-11 22:48:36
  Svara
 • Punkt 5 är svår tycker jag. Har haft otur med många av mina frisörbesök sen jag var 11 år så jag litar inte helt på nån frisör. Hittills.

  Annika 2015-05-18 12:51:48
  Svara
 • Min frisör sa att det var bättre med fett hår när jag skulle slinga det (när jag var där med otvättat hår). Är det en personlig preferens eller ville hon bara vara snäll? Haha

  Cecilia 2015-05-15 22:37:19
  Svara
  • Svar på Cecilias kommentar.

   Det är väldigt olika från frisör till frisör men jag tycker gärna att håret är rätt nytvättat för att kunna bedöma färg och hårbotten 🙂 Men som sagt, helt individuellt. Kram E

   Elin Johansson 2015-05-15 23:07:12
   Svara
 • Elin har samma problem som du speciellt under vintern.upplever att borsten förvärrar det. Tror Elin skrivit det eller nån annan frisör att man kan ha lite olja i håret eller hudkräm. Fettet gör att det blir mindre statiskt. Jag brukar köra det i alla fall.

  ErikaJ 2015-05-15 00:21:01
  Svara
 • Som vanligt, grym läsning på bloggen!
  Tack för frisör tipsen!

  Helen 2015-05-14 22:30:04
  Svara
 • Hej, undrar om du kan tipsa mig? Jag brukar sova med fläta, har tjockt midjelångt lite självlockigt hår. Jag brukar föntorka håret efter tvätt ca en g per v räcker. Allt bra där.. Men.. Undrar om du har nåt knep för när jag släpper ut flätan på morgonen är det superfint, hela längderna och allt föruton allra längst ner där toffsen till flätan suttigt, de sista 4 cm typ blir ju lixom strypta av snodden o rakare än där jag flätat. har testar tyg snodd a la 80 tal men den glider av. Eller kan kan fläta på något annat sätt så tipsa mig gärna. Som det är nu blöter jag de sista cm på morgonen,kammar försiktigt bara där m lite hårolja,det e ju ok, men märket efter snodden sitter ju i iaf, känns sådär att köra m locktången på topparna varje morgon.

  Annika 2015-05-14 22:00:35
  Svara
 • Du skriver att frisörer tvättar håret innan klippningen. Jag bor i Lidköping och har varit med om 1 enda gång att jag blivit erbjuden att tvätta håret. Är detta bra eller dåligt? Frisörerna tvättar aldrig håret, vad jag sett.

  Emelie 2015-05-14 19:43:44
  Svara
  • Svar på Emelies kommentar.

   Hej Emelie!
   Jag har skrivit ett helt inlägg om denna fråga innan:
   http://elin.damernasvarld.se/2014/12/03/varfor-man-inte-ska-klippa-endast-i-torrt-har/
   Kram E

   Elin Johansson 2015-05-15 22:58:21
   Svara
 • Hej! jag hittade din blogg igår och har bläddrat igenom hur många sidor som helst, är helt fast!
  Efter att jag läst en massa gott om dessa produkter Kevin Murphy Angel Wash, Kevin Murphy Angel Rinse, Davines Minu Hair Mask, Davines Minu Hair Serum, Uniq One All In One Hair Treatment och Pureology Colour Fanatic Primer Multi-tasking Hair Beautifier, så valde jag att klicka hem dom nu undrar jag hur du tycker att jag ska använda dom?
  Jag har väldigt tjockt och långt hår ner till höfterna ungefär.
  Mitt hår blir gärna dreads i underhåret om jag sover med utsläppt hår eller är ute och festar en kväll.
  Om jag låter mitt hår självtorka är det nästan platt lite små vågar/svängar i överhåret medans underhåret har en massa små lockar/vågor mest in i hårbotten och typ 5-10 cm ner, det tar ungefär ett halvt dygn att självtorka och underhåret längst in i botten känns och ser alltid lite flötigt/skitigt ut även fast det är ny tvättat.
  Jag tvättar håret oftast 2 gånger i veckan.
  jag undrar också om du kan tipsa om en bra rundborste att föna med som passar mitt hår?
  Sen har jag precis köpt Lanza Keratin Healing Oil och jag undrar om den kan missfärga mitt hår? Jag har mörkt underhår och väldigt mycket ljust slingat överhår, jag är mer ljus än mörk.
  Skulle bli jätte glad om du kunde svara 🙂

  isabelle 2015-05-14 16:59:42
  Svara
 • Jag ringer frisörsalongen och bokar tid och då frågade jag om det ingick tvätt och föning när man ska toppa för priset på 500 kr, ”Ja absolut säger frisören”. Sedan när jag kommer dit så sätter frisören igång och toppar håret, jag tänkte att ”hon kanske vill tvätta det efteråt” när hon sedan är klar så kammar hon bara ut håret och sprayar i något så frågar jag ”Ska vi inte tvätta håret? Jag vill gärna ha det tvättat” då svarar frisören ”nä jag tycker att det ser så rent ut” varpå jag svarar ”nej jag har inte tvättat det” då säger hon ”oj vad lyxigt att ha ett sådant fräscht hår” Och ignorerar mig. Sedan fortsätter hon att klippa till topparna sen får jag gå! Hon var duktig på att klippa håret men tvätt och föning är ju lite halva grejen med ett frisörbesök speciellt om man bara ska toppa det. Vad skulle du gjort i det läget?

  Majsan 2014-12-29 18:16:32
  Svara
 • Hej! Måste börja med att säga att jag älskar din blogg. Jag är en tjej på 15 år med en risigt och frissigt hår! Jag vet att håret inte mår bra av att tvättas upp mot 4 gånger i veckan men när man spelar hockey 4 gånger och verkligen rinner av svett efter så MÅSTE jag ju tvätta håret… Tips på hur jag kan göra för att få mitt hår att må bra igen?
  PS. Mitt hår är ett tjockt, lockigt och blont, nästan ofärgat hår 🙂 VÄLDIGT tacksam för svar, kram och gott nytt år

  Lina 2014-12-29 13:55:58
  Svara
 • Först måste jag säga, vilket vackert namn! ;D
  Älskar din blogg och du kommer med världens bästa tips och bryr dig verkligen om alla och att bloggen blir mångsidig!
  Tråkigt att höra att du har behövt ta en paus angående jobbet men ett väldigt klokt beslut! Och hoppas på att du kommer komma tillbaka frisk och välmående med allt! Så att du kan fortsätta skapa magi! 😀
  Jag har en fråga, jag har mellanlångt hår och slingat det för ca 3 månader sen så jag slipper utväxt och att gå så ofta, men nu helt plötsligt har håret blivit flygigt och statiskt! Har samma hårvård sen länge tillbaka men nu helt plötsligt så har det hänt och det är fruktansvärt jobbigt! Vad gör man åt flygigt/statiskt hår?
  Tack för en bra inspirerande och positiv blogg!!! Och gott nytt år på dig!

  Elin 2014-12-29 07:31:23
  Svara
 • Det jobbigaste var när jag bokade en tid hos en tjej som det var ganska lång väntetid på men sen när jag gick till salongen som jag längtat så till att gå till så ropar en annan tjej upp mig som jobbar där, alltså fel tjej, & jag fattar 0! Hade jag bokat fel? hur kunde de bli sååå? blev tvungen att gå till henne & hon var så trevlig, & vi fick god kontakt! Nu vill jag fortfarande gå till den andre tjejen men då lär jag se kollegan som jag var hos=/ jag har hittat en annan duktig men ändå lockas man..

  Sandi 2014-12-28 21:11:48
  Svara
 • Hej Elin! Gud vilken bra blogg du har! Är helt såld. Önskar så att du kunde ta emot fler kunder så jag kunde få en chans att få vara kund hos dig. Men jag får väl bara hoppas på att du kan det i framtiden?! 😉 Jag har tagit åt mig av väldigt många tips från din blogg, och är jätte glad att jag började läsa den!

  Angående det du skriver att man helst ska komma med tvättat hår till sin frisör, nu skäms jag.. min frisör har dock alltid sagt till mig att jag helst ska komma med otvättat hår (som jag då oftast gör såklart) för att färgen fäster bättre. Stämmer inte det? Jag är annars väldigt nöjd med min frisör, då det är den Enda frisören jag har gått till som någonsin har fått en fin färg på mitt hår. Mitt hår har en tendens att dra till sig väldigt mycket färg till en början (det vill säga att det alltid blir mörkare än vad som är tänkt) sen släpper färgen lika fort, efter 2 veckor behövs det oftast göras om.. vilket jag tycker är väldigt tråkigt då jag får lägga ut väldigt mycket pengar på mitt hår, och det slits för att jag får färga det så pass ofta. Har du något tips om vad jag skulle kunna göra? Jag är naturligt ”mellanblond” men färgar mitt hår för tillfället åt Mahogny.

  Tack för en bra blogg, du inspirerar mig verkligen! 🙂

  Cecilia 2014-12-28 20:07:33
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!