Man märker att hösten är här

makeover

Hösten är verkligen här nu. Kunderna vill göra stora förändringar och det klipps av hår hejvilt. Hösten är den period som jag mår bäst, det finns ett minus och det är att det blir så mörkt fort. Att ta efterbilder blir allt svårare och ibland tar man en för-bild i solsken och sedan blir efterbilden i mörker, mycket man ska tänka på – haha. 

Här kommer ett alternativ, min fina kund som ville göra en höstig förändring men fortsätta vara blond. Jag valde att lägga en mörkare bottenfärg i en ombre-teknik, grundfärgen i helhet ska vara mörk/beige blond. Sedan bevarade jag hennes redan blonda delar så jag kunde använda mig utav det ljusa för att skapa ljus och kontrast. På så sätt behöver jag inte bleka hennes hår i onödan (bara för att) och det blir mest skonsamt för håret. Sedan klippte jag igenom håret och volymfönade med rundborstar.

HUR underbar är inte denna färg? Jag är helt kär i dessa höst:iga blonda färger.

fall

Det är så kul när man ska göra dessa förändringar. Innan så tycker jag att den blonda sommarblekta hårfärgen ser bra ut och tänker att ”ne men vi gör en liten mörkblondare förändring”.  När man då sedan tar efterbilden och känner att ”ne men det kanske inte blev så stor förändring ändå” – sen jämför och märker att OMG!!! är det som bäst, kunden har redan vant sig och känner sig hemma i det nya håret – fast det endast gått några timmar under behandling.

Det är kärlek det!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Hej, jag har ljusbrunt hår men är väldigt trött på de gula tonerna i det och vill ha det kallare och undrar om silverschampoo även funkar i ljusbrunt hår eller om det är frisören som gäller för mig?

  Nathalie 2015-09-24 19:05:46
  Svara
 • Kan man maila dig för att få idéer på vad jag skulle passa i för frisyr?

  Sofia 2015-09-24 09:07:58
  Svara
 • Hej! Jag är själv frisör, har jobbat 6 år, gått en bra utbildning, har ett arbetsbevis på att jag är behörig och kan säga att jag själv är en bra frisör.

  Jag har bytt salong tre gånger innan och har nu börjat på min fjärde och äntligen känner jag att jag har hittat rätt! Men de svåra är det här med att få med sig kunder och få nya kunder! Jag har alldeles för lite att göra, är också rädd att hon inte kommer ha råd att ha mig kvar. Vet inte vad jag ska göra, jag är inte frisören som bara sitter och pillar på mobilen när jag inte har kunder men de är alldeles för mycket dö tid, klättrar på väggarna!

  Har du något tips? Skulle bli jätte tacksam för svar, läser alltid din blogg och kollar din instagram på väg till jobbet för att bli taggad för en ny arbetsdag

  Belle 2015-09-23 15:26:49
  Svara
 • jättefint! kram

  JOSEFIN B 2015-09-23 14:20:45 http://www.joseefiinb.devote.se
  Svara
 • Superfräscht!! Du är verkligen min inspiration Elin! Har sökt in till Svenska Frisörskolan här i Göteborg och hoppas hoppas hoppas jag kommer in! Har alltid älsat hår!

  Mikaela 2015-09-23 14:09:09 http://emellebeautysweden.blogg.se/
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!