Överkonsumerar vi balsam?

Hej Elin!
Jag har en fråga. Balsamflaskorna är ju oftast lite mindre än schampoflaskorna. På balsamet står det ofta ”ta en liten mängd”. Men jag, och många andra, känner att balsamet tar slut så fort för att det krävs så mycket (det räcker inte med en liten mängd). Om jag inte tar mycket balsam så känns håret strävt och torrt. Vad beror detta på? Överkonsumerar vi balsam så att håret anpassar sig och kräver en större mängd? Jag använder bara frisörprodukter och har provat olika kända märken så det är nog inte kvalitén på produkterna det beror på i mitt fall.

Hej!

Vilken bra fråga. Helt ärligt så tycker jag själv att det är konstigt att flaskorna inte är i samma size men om jag ska tänka efter lite så tror jag att det är såhär. Vi ska schamponera håret 1-2 ggr på raken, det går oftast åt mer schampo än balsam (egentligen). För mig så tar schampoflaskorna alltid slut fortast, jag har skrivit ett inlägg om hur man får ”frisör-rent” hår – HÄR. Jag vet att man gärna vill använda massor med balsam så man känner att håret blir lent, men då skulle jag nog hellre se över vilken typ av balsam man använder. Eller om man använder ett för uttorkande schampo som gör att håret blir strävare.

Vi ska egentligen inte använda så mycket balsam, balsam är till för längderna och smeks över huvudet bara för att hela håret ska gå balsam på sig. Men sedan kommer vården från leave-in lotion/spray och oljor som läggs i handdukstorkat hår. Precis som du säger så dränker man håret med massor med balsam och sedan sköljer ut efter 1-2 minuter så är det lite som att kasta pengarna i sjön. Ju mer produkter vi använder desto mer kommer håret kräva, ordet som vi älskar ”lagom” är bäst.

Men jag tycker det är viktigt att hitta rätt produkter för ens hår. Jag testar väldigt mycket schampo och balsam och inte ens jag har hittat den perfekta serien för mitt hår än. Bara för att en serie gör mitt hår lent så behöver inte den göra någon annans hår lent. Det är verkligen så olika!

Men jag skulle tipsa om att inte använda så mycket balsam och istället fokusera på att använda leave-in lotion/spray i handdukstorkat hår. Borsta igenom håret, applicera olja och sedan föna håret torrt. Applicera olja i torrt hår också för ännu mer vård och mjuket.

IMG_0669

Ett balsam eller serie som jag tycker mycket om är från Marc Anthony – Coconut serien. Den är billig och finns att köpa på Kicks har jag sett.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Hej. Jag har en fråga som jag så väldigt gärna vill lösa…. Jag har en beläggning på MIT hår. Det blir värre när det kommer vatten på håret. Det känns fett o trist. Jag har provat många schampo. Frisör,volym,eko djuprengörande….. Jag behöver hjälp,, ,

  Helena 2015-10-04 20:45:05
  Svara
  • Svar på Helenas kommentar.

   Hej!
   Vad konstigt, men gå till din frisör som går känna och klämma på ditt hår så kommer hon/han kunna göra en bättre bedömning av ditt hår. Om inte detox-schampo hjälper så rekommenderar jag dig att gå till frisören för hjälp 🙂 Lycka till. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-10-06 09:33:03
   Svara
 • Stort tack för svaret Elin!

  elsa 2015-10-01 06:12:47
  Svara
 • Åh hoppas du svarar!! 😀 Olja i håret INNAN värmestyling – det känns som att man kokar eller steker håret typ!! Gör man inte det? Jag vågar nämligen inte använda olja innan fast håret blir så mycket mysigare av det 🙂

  Mikaela 2015-09-29 15:16:28 http://emellebeautysweden.blogg.se/
  Svara
 • Hej Elin; Först och främst, tack för en underbar blogg som sprider enorm inspiration! Jag beundrar dig så mycket!
  Jag har en fråga. Jag har ett så kallat hair butter från The body shop. Jag har dock aldrig riktigt förstått hur man använder detta. Vet du? Skulle vara så värdefullt att få svar på.
  Stora kramar, fortsätt son du gör. Du är grym❤

  Caroline 2015-09-28 21:23:07
  Svara
 • Mitt schampo tar också slut först. Så detta problem är inget universalt.

  Cecilia 2015-09-28 21:10:25
  Svara
 • Det här var jättebra skrivet Elin. Hälsn trogen läsare

  Kattis 2015-09-28 19:27:10
  Svara
 • Jag har inte alls det problemet med balsam utan precis som Elin så tar schampot slut först då jag kör med det två ggr och balsam en per varje tvätt.

  Annika 2015-09-28 15:19:01
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!