Så tar du hand om ditt röda hår

copparhair

Åh vad roligt – igen!!!

Igår så kom en intervju med mig som jag gjorde för Expressen igen. Det är så roligt och denna gång handlade det om alla underbara rödhåriga. Rött hår är lite knepigt. Det är lite som färgen ”Granny” den där perfekta grå/silver blonda tonen. Supersvår att färga, supersvår att hålla snygg och supersvår att underhålla men det är någonting som gör att vi älskar den hårfärgen så mycket.

Samma sak är det med rödhåriga, färgade alltså. Det är svårt att få till den där perfekta röda nyansen, det ska passa in med hud, personlighet och ögon. Det var ett tag sedan jag tipsade er om detta så denna intervju kunde inte komma lägligare.

rosegold

Här under kommer ett utdrag från intervjun: 

Vad behöver man veta innan man bestämmer sig för att färga håret rött?
– Det man bör veta är att man kommer få underhålla sin röda hårfärg oftare än andra hårfärger. En röd hårfärg bleknar lätt och man behöver underhålla med produkter hemma samt tätare frisörbesök.

Passar alla i rött hår?
– Ja, faktiskt. Idag finns det så många olika alternativ hur man kan färga rött hår så färgen passar ens personlighet och ansikte. Rött hår lyfter hela ansiktet och får både ögon och hud att skina.
– Det man ska tänka på är att om man har mycket rynkor så ska man gärna undvika rött hår. Rött har en tendens att förstärka rynkor i ansiktet. Ljusa personer med blå/gröna ögon kan gärna satsa på lätta ljusa röda toner och har man mörkare bruna ögon så kan man satsa på lite mer rost/brons röda toner.

Hur får man färgen att hålla sig så där snygg som den är då man går från frisören?
– 
Detta svar samt massor med andra frågor om rött hår kan ni läsa mer om i intervjun. Jag tipsar även om hur man kan få ett naturligt rött hår att se lite mer levande ut. Ni kommer till hela intervjun HÄR

rosegold

Hoppas ni tycker om intervjun och tack Expressen!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Kan man lägga en mellanblond toning på färgat orange hår för att få en mer naturlig look:-)?

  Malin 2016-03-16 09:37:10
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Hej!
   Jag skulle rekommendera dig att gå till en frisör som vet hur man neutraliserar pigment 🙂 där får du det bästa resultatet. Kram Elin

   Elin Johansson 2016-03-16 09:42:26
   Svara
 • Då förstår jag! Tusen tack själv, vackra du, för att du tog dig tid att svara! Helt makalöst att du kunnat få så fina färger! Genialiskt! Kram kram 🙂

  Sara 2015-10-06 10:28:21
  Svara
 • Så snygga och vackra allihopa! Undrar om man skulle kunna få färgerna på bilden längst ned
  (som nästan går över till en rosa nyans så snyggt) om man är äldre med mörkt och grått hår? Kanske passar bättre på yngre och sliter för mycket att bleka ned håret så mycket?

  Sara 2015-10-05 14:06:14
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Hej Sara!
   Tusen tack, gulligt av dig. Då gör man en Ombrefärgning fast man använder sig av röda, guldiga och koppriga nyanser. Nej, den passar alla åldrar. Men istället för att ha en rödare botten (mot ansiktet) så kan den färgen vara mer åt kalla bruna hållet som sedan färgas ut mot rödare toner. Blekning sliter alltid på håret, men man kan göra den processen skonsammare också. Hör med din frisör, hon/han kan bedöma vad som är bäst för dig och ditt hår 🙂 Kram

   Elin Johansson 2015-10-06 09:31:51
   Svara
 • Jag älskar rött hår om det är rätt röd färg men jag känner mig så blek i det tyvärr. För det är så vackert och kvinnligt.

  ErikaJ 2015-10-03 13:44:48
  Svara
 • Åh vad kul! Äntligen lite tips för oss naturliga redheads 🙂

  Veronica 2015-10-03 10:41:38
  Svara
 • Åhh! Blir sugen på att färga rött igen! När jag träffade min pojkvän var jag rödhårig och han blev chockad när jag beslutade att låta mitt ljus/mellanblonda hår växa ut igen. ”Men du var ju så distinktink vacker idet röda!” Haha. Alla trodde jag var rödtott på riktigt. Då jag är ljushyad med blåa ögon tyckte alla här (bor i Peru) att jag var så exotisk. Tyvärr bleker solen håret för snabbt, så det blonda är mer ”praktiskt”.

  Camilla 2015-10-03 10:12:07
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!