Olja för dig med tunt/fint hår

IMG_3041-2

Idag tänkte jag tipsa er om en ny olja från Keune. Detta märke kom jag i kontakt med när jag gick frisörgymnasiet och använde deras silverschampo när jag vill vara lila i håret, haha – jag hoppas dom gjort om formulan på det schampot. Men därför fick jag en enorm flashback när jag fick hem detta pressbud.

KEUNE SO PURE MOROCCAN
ARGAN OIL LIGHT 45ML (249kr) (LÄNK)

Denna olja är parabenfri, organsik, innehåller argan-olja och passar främst till dom med tunt/fint samt uppljustat/blekt hår. Vilket jag tycker är väldigt bra för vissa argan-oljor är väldigt feta och passar oftast inte för tunna/fina hår. Nu testade jag på mitt hår som är lite grövre och jag kände att jag fick applicera två gånger för att känna att håret blev återfuktat. Så jag tror denna lämpar sig väldigt bra för lite tunnare hår.

IMG_3042-2

Den är också genomskinlig, vilket är bra. Sen ger bra glans utan att kännas ”plastig” och doftar helt okej. Ett bra tips för dig med tunt/fint hår som vill kunna ge ditt hår argan-olja utan att tynga ner och kännas fett.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Hej Elin,

  Jag såg ditt tips om denna olja och tänkte att jag äntligen hittat en olja för mitt fina hår som blir på tok för tung och fett av de flesta på marknaden. Men så hittade jag ditt inlägg om parabener, sulfater och silikoner. Jag såg att oljan från Keune var sulfat- och parabenfri. Och du skrev i ditt inlägg om silikoner och parabener att: ”Sulfater är inte heller bra, det vet dom flesta men för att tvätta bort silikoner och mineraloljor så måste man använda ett sulfatschampo vilket i slutändan torkar ut håret och hårbotten och att till slut måste man klippa av håret.”

  Jag blir lite förvirrad och undrar då.. om man som i mitt fall använder Pureology Pure Volume (som är sulfatfritt) och vill kunna använda tex Keune oljan. Kommer jag då inte kunna tvätta ur oljan helt och hållet?

  Då faller hela tanken med att få bort silikoner, parabener och allt det där hemska mot håret. Och samtidigt kunna ta hand om sitt hår 🙁

  Tack för en bra blogg!
  Hälsningar Emma

  Emma 2015-11-02 14:47:08
  Svara
 • Hej! 🙂
  Hur lämpar sig Kevin Murphys Shimmer Shine som olja för tunt hår?
  Kram

  Justina 2015-10-06 09:10:52
  Svara
 • Hej Elin! En olja som verkar bli populär på marknaden är Wella SP luxeoil, vad anser du om denna olja? Tack för denna underbara blogg som jag är beroende utav att läsa!

  Thess 2015-10-05 19:25:52
  Svara
  • Svar på Thesss kommentar.

   Hej! Tusen tack 🙂
   Jag har skrivit om dom produkterna: http://elin.damernasvarld.se/2015/08/10/ge-ditt-har-en-keratin-boots/
   Kram

   Elin Johansson 2015-10-06 09:23:27
   Svara
 • Hej Elin, vet du vart man kan finna Oribe i Sverige, eller beställa på internet?
  Kram

  Linn 2015-10-05 18:51:28
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!