Från väldigt långt till väldigt vackert

Igår hade jag en superfin kund till mig som jag inte sett på ett år snart. Jag tänkte för mig själv innan typ ”Hur kommer hennes hår se ut efter så lång tid?” – haha. Men faktiskt så var det inte alls farligt förutom att håret var långt. Hon hade långt hår innan men alltså SER ni, galet långt.

Nackdelen med denna längd är att det inte går att göra så mycket mer håret. Volym finns inte på världskartan, lockarna kommer gå ur på två sekunder samt det sliter för mycket att försöka göra någonting med håret. Dom kunder som jag har som verkligen vill ha denna längd på sitt hår gäller det att färga så lite så möjligt, fokusera mer på klippning och vården. Denna längd kräver att man är brutalt rädd om håret och gör allt för att återfukta håret.

Men det ville inte min kund, hon ville göra en enorm förändring och det fick hon. Det var kul att göra denna förvandling och framförallt att få jobba med varma, guldiga och koppar nyanser. Min kund har grön/bruna ögon, fantastiska ögonbryn och lite fräknar – ni kan ju tänka er att jag gick upp i taket av lycka när hon ville gå mot koppar-toner.

copper

Ser ni hur långt det är? Galet!!!

Jag valde att lägga en bottenfärg i en ombre-tekink. En något kallare bottenfärg så skillnaden mellan nyanser blir ett lyft. Jag blandade olika typer av slingor, balayage, målade samt ljusade upp i stort sätt hela håret. Jag behövde knappt tona in håret men jag la till lite extra koppar/guld i längderna för glans och mer pigment.

copperhair

Klippte även av V Ä L D I G T mycket hår. Jag ville att hon ska kunna föna, locka, använda stylingprodukter till hjälp och ha roligt med sitt hår. Håret ska lyfta henne som person, lyfta hennes fina drag med hjälp av färg och form. Kontraster mellan mörkt och ljust gör att en vanlig hästsvans blir intressant. Jag är så nöjd och det var så kul att göra detta. Det bästa är att hon kan gå med denna färg i sex månader utan en skråma på håret, älskar ombrefärgningar så mycket.

Visst blev det bra? 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Skitsnyggt! Tycker iofs att det var ganska långt efter också 🙂
  Skulle du kunna komma med förslag på snygga uppsättningar till oss som har mellanlångt ( typ nyckelben). Testade din video från i veckan och min fläta räckte inte ett helt varv hehe..

  Cecilia 2015-10-08 17:33:01
  Svara
 • Jättefint verkligen! Som du säger, galet långt innan! Tokbra föränring, du är grym! 😀

  Mikaela 2015-10-08 15:54:06 http://emellebeautysweden.blogg.se/
  Svara
 • Det vart supersnyggt! Har själv planer på att gå mot ljusare men jag har så slitet och trasigt hår efter hemmablekningar för 2 år sedan att det får lugna sig ett tag!

  Emelie - Svenskadopterad 2015-10-08 13:17:21 http://nouw.com/emelieoberg
  Svara
 • Jag älskar färgen!+

  ErikaJ 2015-10-08 12:35:50
  Svara
 • Jättefint! 🙂
  Jag har en fråga vars svar jag inte lyckas googla fram. Vad är skillnaden på biotin och keratin? Hur vet man vad man behöver. Kollade på Marc anthonys oljor igår och såg att det fanns en med keratin, oils of morroco ( den du tipsat om) men också att kokosserien du tipsat om har en olja med biotin. Vad är bäst? Till vilket sorts hår ska man använda vad? Vore så tacksam om du svarade 🙂

  Jessica 2015-10-08 09:37:32
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!