Tips på frisyrer när du tränar

Hur många av er kan med handen på hjärtat säga att du endast slänger upp håret i en hästsvans när du är på gymmet? Blir tokig på alla småhår som smetar sig i ansiktet när du krigar på rullbandet och ju längre in på träningspasset du kommer så får du dra åt den där förbannade tofsen flera gånger för den glider ner hela tiden? 

Ja, precis. Jag är en av dom och jag kan bli så tokig på denna hår-situation när jag tränar. Jag är en av dom som struntar fullständigt hur jag ser ut när jag tränar. Jag tar dom träningskläder som är rena och som ligger framme samt tvättar gärna av mig sminket innan och slänger upp håret i en tofs. Därför tänkte jag dela med mig av lite frisyrer som jag tycker passar på gymmet och lite tips och tricks.

2 1

4 3

5

6

Elins tränings tips: 

1. Använd så snälla snoddar som möjligt så som plast eller tyg.

2. Fläta håret istället för att använda massor med hårda spännen som sliter så mycket på håret.

3. Twista, snurra och var lite kreativ.

4. Det tar några extra minuter att förbereda håret inför träningen. Men jag har ett tips:

– Alla måste värma upp kroppen och nästan framför varje löpband så finns de speglar. Sätt rullbandet på gångtakt, fläta, twista eller sätt upp håret under uppvärmningstiden. Där har det gått 3-4 minuter, sen är det bara att löpa på. Två flugor i en smäll, smart va?

5. Jag har skrivit lite innan om hur ni tar hand om håret när man tränar, ni kommer till inlägget HÄR – HÄR.

6. TVÄTTA INTE håret för ofta. Håll dig till 1-2 gånger i veckan. Känner du dig ofräsch, skölj håret i nacken, runt tinningarna – det brukar räcka. Genom att fläta eller tvinna håret så får man också ett fint svall utav det. Du kan endast locka till luggen/frampartiet så ser håret riktigt snyggt ut!

Lycka till med träningen nu tjejer och hoppas detta inlägg gjorde er lite klokare!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Åh du är helt FANTASTISK som tar dig tid att svara!! Tack vackra du!! Ha en fortsatt trevlig helg!! 🙂

  Sara 2015-10-11 10:47:16
  Svara
 • Kan man skölja genom hela håret efter träning eller måste man schamponera och använda balsam också???

  Maria 2015-10-11 07:45:32
  Svara
 • Det blir ju alltid lite hår I mellan när man gör slingor, men hoppar hon över passeer som du förklarar verkar det ju knäppt. Man brukar ju oftast slinga allt om kunden vill bli ljusare. (OM man inte kommer överens om annat el om hårkvaliten inte klarar av.)

  pernilla 2015-10-09 17:36:38
  Svara
 • Snyggt med flätorna ja!

  Frågar igen, med risk för att bli tjatigt (du kanske har missat min fråga eller ej har tid att besvara såklart)
  Känner du till något om ”icon” färgning? Om den är bättre om man har tex allergi mot annan typ av färgningspreparat? Om den är bättre eller lika bra om man har torrt slitet hår, och vill färga/ täcka grått hår? Eller kan du rekommendera något annat märke som är milt att färga med men ändå täcker vitt hår?
  Är känslig mot vissa parfymer också, så skulle vara bra om det är något som inte har så mycke doft, iaf mildare doft. Förstår om du ej har tid att svara såklart! Ha en fin dag! 🙂

  Sara 2015-10-09 12:08:32
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Hej!
   Tyvärr, ingen aning vad icon är för något tyvärr 🙁 Allergier är så känsligt och jag är inte helt hemma med vilka hårfärger som är bättre än andra. Men det finns massor med eco-salonger (iaf i stockholm) som har stenkoll på det. Googla och kika in frisörsalonger som är ekologiska, dom hjälper dig så det blir rätt 🙂 Kram Elin

   Elin Johansson 2015-10-10 00:02:17
   Svara
 • Kan du Elin, eller kanske någon annan, bara säga mig ifall det är rätt att när jag vill gå ljusare, blond, från typ svart och ber om slingor på hela huvudet att frisören hoppar över vissa partier eller lager?! Exempelvis lägger slingor i ”övre lagret” på luggen, sedan skippar håret precis under och tar håret under det? D.v.s. att hela mitt hår blir inte slingat. Känns sådär

  Line 2015-10-08 21:53:50
  Svara
  • Svar på Lines kommentar.

   Hej Line!
   Nej, alltså det är lathet…. Ska man gå från mörkt till ljust så ska håret först avfärgas, slingas tätt, väldigt tätt och in med färg emellan för att neutralisera. Hela håret ska behandlas för att helheten ska bli snygg. Förstår att det känns surt, mitt tips är att gå tillbaka – be frisören göra om och göra rätt. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-10-10 00:07:32
   Svara
 • Hej!
  Bra inlägg men skulle vara väldigt uppskattat om du har lust att göra videos på hur man själv gör in/utbakade flätor 🙂 Tycker det är så svårt att få till och det är ju såå himla snyggt!
  Kram

  Matilda 2015-10-08 19:55:08
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!