Våga att vara duktiga

_MG_48382

Jag får väldigt mycket frågor kring min karriär, många är väldigt nyfikna – mestadels positivt. Jag vet nästan aldrig vart jag ska börja för att jag lever i detta 24/7 och blir väldigt trött på mig själv ibland. Att prata om sig själv och att många sätter en titel på mig som ”känd” – en titel jag inte är bekväm med på något sätt. Om någon kommer fram till mig och vill ta kort eller bara berömma mig så blir jag obekväm, inte för att jag inte kämpat som häst för det utan mer så tycker jag det är konstigt på något vis att en frisör kan få så mycket uppmärksamhet.

Det här låter kanske konstigt men under hela denna resa hittills så har jag vägrat, vägrat att folk ska kalla mig ”kändis-friör”. Det är för mig den värsta titeln man kan få. Varför undrar säkert ni? Jo, för jag lägger ner så enormt mycket tid, kärlek och engagemang på dom jobb jag gör och att då endast bli  kallad ”kändis-frisör” istället för ”en grym frisör” är förnedrande (för mig).

Jag vill höra fraser som ”Du vet hon Elin, hon som färgar hår så bra” istället för ”Elin, du vet hon på tv går till”. Förstår ni hur jag menar?

Sen att kända personer väljer att gå till mig, det är en annan sak – men då ska det vara för att dom tycker jag är duktig inte för att jag tar hand om halva dockusåpa-eliten. Jag älskar mina kunder, oavsett vad dom jobbar med, oavsett hur dom ser ut så lägger jag exakt lika mycket tid och engagemang på varje enskild kund.

På något sätt vill jag i detta lilla ”snackis-inlägg” med er vill jag få fram att alla kan lyckas bara man blir väldigt duktig på att endast vara duktig och att VILJA. Många klankar ner på alla stora bloggare och tycker att dom inte är värda uppmärksamheten och succén i deras karriärer. Men jag ska säga er: 

Vi tar t.ex Alexandra ”Kissie” – Det är den bloggare som bloggar så sjukt professionellt. Hon uppdaterar mest av alla bloggare, lägger ner så sjukt mycket tid och engagemang på hennes blogg. Hon är smart, att kunna underhålla, tipsa, uppröra och vara så personlig på samma gång är inte lätt. Hatten av för henne!

Sen har vi Isabella ”Blondinbella” – Drottingen av bloggare. Hon har startat ett imperium av företag kring bloggen, hon är proffsig, jobbar enormt hårt, har två barn och orkar med allt skit hon hår varje dag.

Kenza – Skönheten av bloggvärlden. Hon är riktigt smart, hon är så grym på att synas på ett proffsigt och genuint sätt överallt. Hon jobbar stenhårt med hennes klädmärke och gör samarbeten på ett smart och personligt sätt. Hon levererar, varje gång.

Alla dessa tjejer har en sak gemensamt – ENORMT DRIV. Jag kan fylla detta blogginlägg med 20-tal bloggare som är enormt duktiga på deras jobb. Men till er frisörer eller alla andra därute som har fastnat, vill bli större – det krävs V Ä L D I G T mycket jobb och man får gå den hårda vägen. Man kommer skämmas, träffa på väldigt skeva människor och få 1000 nej till svar. Men tror ni Blondinbella skulle ta ett nej? Hon skulle troligtvis kriga tills hon fick ett JA. Skulle Kissie ställa sig längst bak i kön för att låta andra ta för sig först? NEJ.

isabella

Jag kom ihåg i början så ville jag ta snygga bilder. Jag hatade mina Iphone bilder, hårfärgerna blev så dåliga på bild och jag hade inte råd med en systemkamera för 10.000 kr. Jag jobbade ihjäl mig i flera månader, jag jobbade 14-15 timmar – varje dag tills jag kunde ta ut och köpa den där förbannade kameran. Jag satt på Youtube om nätterna och försökte lära mig hur jag skulle göra, med ISO, bländare mm och jag ville verkligen få fina bilder. Men den egentliga anledningen till att jag ville ha en bra kamera och ta bra bilder, vad tror ni det är? 

– Det var INGEN som tog bra bilder på sina jobb, konstiga collage och mörka trista bilder – vem vill gå till mig då om jag gör som alla andra? Jag ville göra någonting som ingen annan ville lägga ner tid på, det tar tid att fota. Jag lägger nog 10-20 min per kund bara för att fota dom. På dom 20 min kanske någon kan klämma in en herrklippning på? Eller? Nej, så ville jag inte skapa min karriär. 

Lite luddigt inlägg, men jag ville bara försöka svara lite på era mail i ett inlägg. För jag hinner inte svara på alla mail tyvärr. Vet inte om ni uppskattar dessa inlägg men jag ville ge er en liten inblick hur jag tänker. Jag vill att vi ska bli kända tillsammans, skapa magiska hår och inte vara rädda att säga att man är grymt duktig. Jag talar mycket om jante på denna blogg, att jag får kritik från vissa av er för det är helt sannslöst ofattbart men jag vill kunna stå i ett rum och höra alla säga till varandra att ”vi är grymma, du är grym, alla är grymma”. Nästan som en framgångsrik kreativ sekt, haha – är ni med på det?

IMG_6521

Så till alla er frisörer som fastnat i jobbet, vad gör INTE andra? Gör det och följ inte strömmen!!! Oavsett vad som krävs, okej?

Älskar er

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej Elin. Ta detta inte på fel sett, jag bara UNDRAR för jag förstår inte 🙂
  Hur tänker de som kallar dig för kändisfrisör? Du har väl mest vanliga kunder? Eller vilka kändisar är det de talar om? Annica och Blondinbella? Beror ju såklart på vilka man anser vara kändisar. Eller har du KÄNDA kuder du inte skriver/lägger ut bilder på? Är ju skillnad på att vara KÄND och IGENKÄND. Förstår absolut att du vill få uppskattning för ditt jobb, inte för vilka du jobbar på. Ha en superbra ny vecka Elin! Mvh Josefin

  Josefin 2015-10-11 21:53:58
  Svara
 • Jag tänker inte på dig som en kändisfrisör, utan som en känd frisör pga hur duktig du är! Älskar din blogg och all inspo jag får från den:) Jag funderar på att testa ekologiska hårprodukter. Men har funderat på om det kan påverka negativt när jag går till min frisör för att färga och hon använder vanliga produkter? Alltså om det på nåt vis gör att färgningen påverkas, och om mitt hår hamnar i obalans när jag tvättar med ett vanligt schampo igen.

  Anna 2015-10-11 20:56:38
  Svara
 • Älskar att höra dina kloka tankar! Man ser allt annat från ett helt annat perspektiv. Önskar att alla kunde tänk som dig. Fortsätt som du gör❤️

  Bella 2015-10-10 20:42:06
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!