Det schampot jag använder mest

A89AD0E0-CD5C-4AD3-AFDE-9755DFA8E96C

Jag tror jag visat er dessa två tidigare men jag måste verkligen tipsa om denna serie igen. Jag tipsar nästan alla mina kunder om denna serie från Pureology som heter Hydrate. Jag är mest kär i balsamet som doftar mint, masserar man in balsamet i hårbotten och låter vara i fem minuter så blir hårbotten kyld och lämnar en magiskt underbar känsla till håret.

Det jag älskar med Pureology är framförallt att hela märket är 100% veganskt men att alla produkter är så fruktansvärt dryga. En liten klick räcker och rengör håret på ett skonsamt sätt. Den salongen jag jobbar på är en ren Redken/Pureology salong, dock gör det inte att jag står helt för Redken eller är sponsrade av dom eller någonting. Men det gör att jag får testa så mycket på mina kunder och jag har märkt att jag drar åt Pureology mer och mer.

69572A70-AB3B-4AF8-8B9B-0CDF4B44FB09

Som sagt, balsamet. Ni måste känna den där känslan jag pratar om, perfekt för torra hårbottnar och för er som verkligen vill räcka hårsäckarna till liv. Schamponera som vanligt och handdukskorka håret, sedan massera in balsamet i hårbotten och på längderna. Ni behöver inte oroa er för en fet hårbotten, den ger er inte det. Låt verka minst 5.10 minuter, skölj, ni kommer märka en enorm skillnad och en fräschhet utav dess like. Denna serie passar torra, färgbehandlade hår som verkligen vill ha vegansk-lyx.

PUREOLOGY HYDRATE

Schampo – 249 kr
Balsam – 329

Jag har även tipsat om en magisk ”allt i ett” leave-in spray som är i samma serie. Det är många av er som köpt den, tack för er feedback – roligt att ni älskar den lika mycket som jag gör.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Hej Elin!

  Vill börja med att säga att du har en fantastisk blogg med stor inspiration!
  Jag var hos min nya frisör för någon dag sen och hon påpekade att jag hade mjäll. Jag har läst på din blogg att det är skillnad på mjäll och torr hårbotten. Och när jag frågade min frisör om vilket schampoo jag skulle använda mig av för att bli väck mjället så sa hon att det gick bra att köpa head n shoulders, vilket jag också läst här på din blogg inte är ett bra alternativ. Det här får mig att tveka på om jag verkligen har mjäll eller om det är torr hårbotten och om hur bra hon är som frisör. Jag själv har aldrig märkt av det förns nu och det är endast om jag kliar i botten som det lossnar väldigt små hudflagor. Det jag undrar är om du har något tips på vad jag ska göra med det här. Jag har ofärgat hår som blir fett dagen efter jag tvättat det, vilket leder till att jag ofta använder torrschampoo för att förhindra tvätt varje dag. Idag använder jag mig utav bed head epic volume.

  En till sak jag undrar över är huruvida produkter för färgat hår påverkar ofärgat hår, om håret kan komma till skada tex?

  Tack för en bra blogg och ha en bra dag!

  Elina 2015-11-12 14:37:30
  Svara
 • Hej,

  Tack för en bra blogg. Tycker det är roligt med alla bra tips man får av dig.

  Jag undrar dock vilken serie du skulle rekommendera till någon som inte färgar håret, har tjockt och krulligt hår. Jag vill också tillägga att mig hår är torrt och skadat på topparna. Jag är verkligen sugen på att köpa från detta märke men undrar vad som skulle passa mig.

  Tacksam för ett snabbt svar, då mitt nuvarande schampoo är slut, hehe!

  Maja 2015-11-10 13:33:48
  Svara
 • Tycker det är sjukt synd dock att doften är som den är. Symboliserar fötter/fotkrämer osv för mig haha. Men jag vänjer väl mig antar jag.

  Ulrika 2015-11-09 18:03:51
  Svara
 • Hej! Jag har axellångt hår och jobbar på att få mitt hår fint efter flera år där plattången var min bästa vän och mitt hår förstördes. Nu, genom regelbunden klippning så börjar mitt hår bli finare och tjockare, och vissa delar som gått av tidigare börjar växa ut. Så ja, jag kämpar på med håret :’) har slutat bleka och kör nu bara på toning, har blont hår. Vill testa pureology, men vet inte om jag ska ta hydrate eller perfect 4 platinum, har du tips? Kram

  Lisa 2015-11-06 12:36:27
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Hej!
   Åh vad glad jag blir 🙂 BRA JOBBAT. Jag skulle testa Hydrate och jag var dig. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-11-08 15:18:21
   Svara
 • Åh, detta måste jag testa!! Min torra o kliiga hårbotten behöver lite hjälp!
  Kan man blanda o testa volymschampot ihop med detta balsam? Är rädd att mitt platta hår blir ännu plattare… 🙂

  Cissi 2015-10-31 09:46:25
  Svara
  • Svar på Cissis kommentar.

   Hej!
   Ja men gör det 🙂 Ja men det kan du, men då måste du använda schampo i samma serie. Dock har du obalans i hårbotten så skulle jag inte använda volymschampo för det torkar ut hårbotten för mycket som kan vara anledningen till dina problem. Jag skulle använda hela denna serie ett tag för att lugna hårbotten lite. Sedan fokuserar du på att föna håret upp och ner och med hjälp av en rundborste 🙂 Lycka till. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-10-31 14:29:13
   Svara
 • Använder du balsamet i botten när du har hairtalk? Mitt egna hår är i dåligt skick och överhåret är rätt kort och hade verkligen behövt inpackning och olaplex vid varje tvätt men upplever att hairtalk-slingorna glider av om jag använder sådant i hela håret och inte bara i längderna.

  Tiima 2015-10-31 00:13:05
  Svara
  • Svar på Tiimas kommentar.

   Hej!
   Jag använder endast balsamet i överhåret, där inte Hairtalk sitter. Men detta inlägg var vilket schampo jag använder mest på mina kunder (inte på mig). Man ska alltid vara försiktig när det gäller att lägga oljeberikade produkter i hårbotten där fästerna sitter. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-10-31 14:31:13
   Svara
 • Hej! Jag har tvättat mitt hår 2ggr/veckan i snart 2 år. Ibland drar jag ut på tvättarna till 5-6 dagar emellan, men jag får en fruktansvärd klåda i hårbotten sen klarar jag inte en dag till även om håret inte är sådär väldigt fett. Det blir bättre så fort jag duschat. Är det normalt? Ibland använder jag torrschampo men men oftast inte. Har en mellanlängd, väldigt tjockt och vågigt hår.

  Du har en väldigt inspirerande blogg. 🙂 Ha en fin kväll!

  Nelli 2015-10-30 17:39:41
  Svara
 • Bästa schampot, balsamet samt leve in spray. Love it! Tack för tipset världens bästa frissör! ❤️

  Linnéa 2015-10-30 09:57:12
  Svara
 • Hej, undrar lite över dessa produkter som är ’100% veganska’ men de innehåller ju silicon? Hmm. Känns sådär eftersom silicon varken är bra för människan eller naturen.

  Therese 2015-10-29 22:58:05
  Svara
 • Kan du använda schampot trots att du har Hairtalk? Använder du inte deras schampo och andra produkter?

  Minna 2015-10-29 21:08:32
  Svara
  • Svar på Minnas kommentar.

   Ja, i och med mitt jobb så måste jag testa olika produkter. Men för att garantin ska gälla så måste man använda deras produkter, det valet får man göra själv 🙂

   Elin Johansson 2015-10-29 22:46:06
   Svara
 • Hej Elin! Tack för en underbar blogg. Jag läste i ett gammalt inlägg du skrivit här i bloggen om otrevliga kunder. Jag läste att kunder du inte vill boka in – det gör du heller inte. Och fördelarna är ju just det att vi behöver inte boka in dom vi inte vill. Eller?
  Hur tacklar du besvärliga kunder? Till exempel som jämnt kommer sent? 10/15min vid varje besök? Jag har en kund som jämnt kommer sent, senaste besöket var hon 30! minuter sen. Det verkar inte hjälpa att jag säger till…Det tar på krafterna och energin när det dessutom är kund/kunder som suger ur all min energi och ork man har i slutet av eftermiddagen. Kunder som tar för mycket energi men inte ger något. Ska man bita ihop och fortsätta boka såna kunder för att dom är nöjda och kommer tillbaka?

  Milla 2015-10-29 20:39:37
  Svara
  • Svar på Millas kommentar.

   Hej Milla!
   Tack snälla. Men gud vad jobbigt, otroligt respektlöst mot dig. Nu har jag jobbat upp en väldigt bra kundkrets som vet hur det fungerar och respekterar mina regler. Jag har inte tagit emot nya kunder på över ett år så mina kunder vet vad som gäller om dom inte kommer på angiven tid. Jag har som regel att dyker inte kunden upp angiven tid så väntar jag 10 minuter (hör inte av mig och påminner heller) och sen är kundens tid förbrukad. Jag är stenhård på den fronten för jag tänker inte låta kvalitén jag har försämras för att kunden före inte behagar att komma i tid. Kunden har min fulla fokus dom timmarna dom är bokade och väljer dom att inte se till att komma i tid så behöver dom inte komma överhuvudtaget. Det kanske låter hårt men jag var tvungen att sätta en gräns så kvalitén hålls professionell hela vägen. Sen har jag en lång väntetid även för mina befintliga kunder så missar dom en tid så tar dom inte risken att inte få en tid på ett halvår. Sen självklart kan det hända någonting på vägen som man inte rår för, men bor man i Stockholm så får man ta med i beräkningarna att trafiken kan vara kaos eller det kan bli fel i tunnelbanan osv. Du får känna efter själv hur du känner och hur dina kunder är. Men vore jag dig så skulle jag säga till kunden nästa gång hon är sen att, kommer du mer än 10 minuter sen en gång till så får du besöka en annan frisör och kanske ge en förklaring. Jag skulle aldrig i hela mitt liv acceptera ett sånt beteende från en kund, en gång är okej. Två gånger börjar man bli irriterad men tredje gången får det vara nog. Jag hoppas jag hjälpte lite, hur jag ser på saken 🙂 Lycka till och tänk på att det är DU som sätter reglerna – gillar inte kunden dom så finns det säkert en annan salong bredvid hon/han kan gå till. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-10-29 23:01:06
   Svara
 • Hej!
  Vad tycker du om matrix biolage hydrasource schampo & balsam?
  Trevlig kväll!

  Tess 2015-10-29 18:01:41
  Svara
  • Svar på Tesss kommentar.

   Hej! Tyvärr så har jag aldrig testat dom så har ingen direkt uppfattning att dela med mig av 🙂 Trevlig kväll på dig också. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-10-29 22:46:42
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!