Elin Testar: Sweed Lashes

IMG_3720

 Inför min hår-video i början på veckan så testade jag ett par nya lösögonfransar som jag fick i ett pressutskick. Dessa är från Sweed Lashes – Ramina. När jag var yngre och härjade som en galning på Stureplan så förbrukade jag 4-5 paket lösögonfransar i veckan och då var det antingen H&M’s billigaste eller något annat billigt. Mina ögonfransar tog mycket stryk för dom drogs av på tunnelbanan hem på morgonen, haha – någon som känner igen sig?

Men sedan började jag använda serum så att ögonfransarna skulle bli långa och dom blev för långa – verkligen FÖR långa. Slutade med det och när jag går ut eller ska någonstans så räcker mina egna, vilket är väldigt skönt.

IMG_3770

Dessa som heter Ramina är väldigt naturliga och ger inte så mycket längd eller fyllighet, tror det är det som är tanken. Jag har väldigt stora ögon och långa egna fransar vilket gör att jag behöver lite längre lösfransar för att det ska ge någon effekt. Men jag måste säga det att det var så skönt att pröva ett par lösögonfransar alá 2015. SÅ lätta att applicera, fastnade direkt och märkte inte ens att jag hade dom på mig.

IMG_3726

Här ser ni skillnaden. Till vänster har jag mina egna och till höger så har jag lösögonfransarna. Detta är för mig som att förtjocka sitt egna hår med löshår, förfina det man har. Jag gillar effekten fransarna och dessa för mig är ett perfekt alternativ på vardagen.

IMG_3739

Ni förstår inte hur irriterad jag är på det där strået som hänger ner på höger öga. Måste vara min frans som gett upp hoppet… Ni ser mina underfransar, dom är så långa och jag har testat alla möjliga mascaror (även vattenfast) som INTE gör att jag blir svart under ögat. Jag kämpar för att neutralisera mina mörka ringar under ögonen och så måste jag ta att jag får mascara under ögonen istället. Har ni några tips? Har någon samma problem? Kan ju inte skippa att lägga mascara på underfransarna liksom.

IMG_3745

IMG_3742

Ni som undrade i min video vart min ögonskugga var i från så är den från Clarins och heter ”Ombre Minerale 4 couleurs 01”. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
34kommentarer
 • Vad kul att du gillade fransarna! Det är precis så vi vill att de ska kännas. Testa Gabbi eller Caro nästa gång. De kommer passa dig perfekt och ge lite mer längd och fyllighet!

  Gabbi 2015-11-11 19:13:47
  Svara
 • Hej Elin! Jag har själv haft samma problem med att få mascara att inte kladda av/smula på underfransarna. Som utbildad mua har jag provat alla möjliga knep, men det jag tycker funkar allra bäst är Mac extended play gigablack mascara. Jag har aldrig blivit besviken på resultatet, jag tycker att det är den absolut bästa mascaran för underfransarna, dock inte den bästa för överfransarna men garanterat värd att köpa till underfransarna 🙂 hoppas du provar den Elin

  Nina 2015-11-07 19:00:08
  Svara
 • Tack för en grymt bra blogg.
  Jag har samma ”problem” när det gäller långa underfransar. Mitt bästa trix är att när jag applicerat concealer och ska låsa in den med löspuder så brukar jag ta lite extra(väldigt lite) puder precis där fransarna nuddar huden.

  Jag väntar i ett par minuter för att sedan svepa bort pudret och huden blir något mattare och det hjälper jättemycket, för fransarna nuddar något matt än en krämig concealer eller ”fet” hud vilket gör att den inte släpper.

  Ha en fortsatt trevlig kväll 🙂

  sofia 2015-11-05 22:45:22
  Svara
 • Hej hej!
  Jag ser ut som en tvättbjörn om jag använder ”vanlig” mascara, köpte en fantastisk By Terry men den sitter på i typ en kvart… 😉
  Använder istället fibermascara. Oftast den röda från Figerwig. Svinbra! Blir dock, enligt mitt tycke, torr lite för fort och då jag har lite kinkig hud är det inte heller hundra att behöva ha stora mängder varmt vatten på ögonen för att få bort mascaran. Har just köpt Sensai 38 grader igen (såg att flera tipsat om den), den brukar sitta bra! Har dock för mig att den brukar släppa fibrer. Men den kladdar hur som helst inte 🙂

  Maria 2015-11-03 15:06:29
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Hej Maria!
   Haha, tvättbjörn – den var bra. Har också testat den från By Terry, tyckte inte om den. Ja, jag ska verkligen testa Sensai 38. Många som tyckte den var bra 🙂 Kram Elin

   Elin Johansson 2015-11-03 21:35:13
   Svara
 • Hej Elin,
  Mitt tips till dina underfransar är att inte måla dessa med mascaraborste. Ta en snedskuren pensel och färga stråna med mascara från din mascaraborste, ”svärta” sedan underfransarna med den snedskurna penseln. Du får färg på fransarna, men inte för mycket, och du kan måla mer precist utan att få den klassiska tunga mascaralooken. För ett ännu mer naturligt resultat fukta en snedskuren pensel och addera lite ögonskugga på den, i brunt eller i svart – beroende på önskat resultat, det får dig att se sminkat osminkad ut och man känner sig fräsch och naturlig. Detta går såklart att göra även på överfransarna om man vill. Glöm inte att ”slå av” överflödig färg innan du appilicerar den fuktiga ögonskuggan på fransarna.
  Lycka till! (och hör av dig om du vill ha fler makeup-tips :p)

  Sofie 2015-11-03 09:29:04
  Svara
 • Jag hade samma problem fast med överfransarna, då ja jobbar på restaurang i så ”flötig” miljö så kändes som ja alltid blev en panda efter en stund 😛 men sen prövade ja blondinbellas mascara, och den färgar inte av sig så! så jäkla skönt att faktiskt kunna köra ett jobbpass och sen kika sig i spegeln och så ser man ut som när man började 😀
  Har aldrig märkt att den färgar av sig på undre fransarna heller så jag rekommenderar verkligen den!

  annelie 2015-11-03 07:09:14
  Svara
 • Måste tipsa om Idun minerals mascara Vatn, enda mascaran som håller på mig!

  L 2015-11-02 21:30:07
  Svara
 • Såg att flera tipsat om både Clinique och Kanebos 38 graders mascaror. De är verkligen super! Försvinner bara med varmt vatten så man kan till och med gråta en skvätt med dem. Har använt dem i flera år och hade samma problem som dig innan. Kommer aldrig använda något annat 🙂 Kram!

  Amanda 2015-11-02 15:37:18
  Svara
 • Snyggt! 😀 Köpte fransar på Ö&B inför halloween då jag klädde ut mig till Marilyn Monroe, och kan säga att jag svor rätt frisk.. ”Faaan att jag aldrig lär mig att sluta köpa dessa billiga jävla fransar, de är sääämst!!” haha typ så.. Nåja, mitt tips för nedre fransarna är att inte måla hela vägen ner, jag målar typ 2 mm närmast ögat, för att rama in ögat bara. Annars ser det ut som spindelben på mig och på något konstigt vänster så ser min ögon så jäklarns hängiga och konstiga ut om jag har mascara på underfransarna, även om jag försöker balansera upp med ögonskugga eller så på ögonlocket/globlinjen haha dessa i-landsproblem..

  Mikaela 2015-11-02 13:22:41 http://emellebeautysweden.blogg.se/
  Svara
  • Svar på Mikaelas kommentar.

   Tack 🙂 Hahahah, know the feeling. Ja det är ett problem också, spindelbenen – haha. Superbra tips, TACK 🙂 Kram

   Elin Johansson 2015-11-02 22:36:56
   Svara
 • Hej!

  Har just hittat din blogg. Tack för alla intressanta tips. Undrar vilket serum du använt för ögonfransarna ?

  Birgitta 2015-10-31 14:35:06
  Svara
 • Alla 38c mascaror jag testat har botat detta problem för mig. En favorit är den från sensai

  Amanda 2015-10-31 11:57:01
  Svara
 • Hej,

  Jag kan rekommendera Lancomes senaste mascara volume a porter! Grym mascara med plastborste dom ger fantastisk effekt men på ett naturligt sätt. Den är hållfast. Sitter tills du väljer att ta bort den! Tack för en otroligt inspirerande blogg!

  Marie 2015-10-31 08:37:30
  Svara
 • Hej Elin, du har en grym blogg och kikar in här varje dag, har fått så mycket tips av dig och din blogg 🙂
  Jag sparar ut min lugg och just nu är luggen ganska lång m en bit nedanför käken så det är som parted bangs. Jag klipper alltid håret hos frisören men jag skulle vilja ”toppa” luggen lite bara, det känns som om topparna är lite torrare nu och jag tror att det skulle behövas att klippa av lite lite för annars är det ingen ide att spara ut luggen om topparna kommer vara klyvna. Så jag tänkte köpa en frisörsax som jag kan ha hemma och klippa luggen med nån gång då och då, känner att jag vill toppa luggen hemma tills den är ”lång” , hoppas du förstår hur jag menar, alltså hur klipper du när du ska klippa till dina parted bangs, Klipper man bara rakt av eller gör man på ett speciellt sätt. Förstår att detta blev väldigt rörigt och jag hoppas att du kan ge mig något tips eller visa i något inlägg 🙂

  Thyra 2015-10-31 00:37:06
  Svara
 • Kan absolut skippa det. Har aldrig haft mascara på underfransarna. Tycker det bara ser tungt och konstigt ut, åtminstone på mig. Prova, kanske känns konstigt i början men tror du kommer gilla det!

  Ulrika 2015-10-31 00:04:38
  Svara
 • Bästa mascaran för oss med långa underfransar är cliniq 38 graders! Jobbar också som frisör under starka ljus/varma fönar men har aldrig någonsin upplevt att den rasar eller fläckar

  Sara 2015-10-30 23:50:16
  Svara
 • Känner igen dina ”besvär” från början till slutet av dina inlägg. Använde serumet från vichy, och även ifall det inte direkt förlänger fransarna – utan håller dem starka under en längre tid – så blev de märkbart längre. Blev alltid svarta fläckar på ögonlocket, haha. Men. Mitt tips för att inte bli svart, byt mascara och byt till Idun. Skonsam, torkar fort och det viktigaste: man blir inte svart ens efter en dag utan spegel. Trodde också besväret berodde på underlag eller om jag blinkade mycket, men efter ett byte av mascara så försvann problemet helt! Verkligen ett tips(!).

  Emma 2015-10-30 23:36:34
  Svara
 • Hej Elin! Din blogg är verkligen suverän! Du skrev att du använt serum för fransarna, vilket märke var det?

  Alexandra 2015-10-30 21:41:39
  Svara
 • Det är ju faktiskt SJUKT fräscht utan mascara på underfransarna!!

  Eli 2015-10-30 21:16:26
  Svara
 • Jag har faktiskt inte heller mascara på underfransarna. Har inte haft det på superlänge! Tycker ögat faktiskt ser mer vaket och öppet ut utan det. 🙂
  Men när jag någon gång nu testar att ha det så känns det jättemärkligt. Det ser nästan lite tungt ut liksom.. 🙂
  Dock så färgar jag fransarna relativt regelbundet så dom är ju ganska mörka i sig.. 🙂

  Malin 2015-10-30 20:26:15
  Svara
 • Jag har väldigt långa fransar också men jag målar inte underfransarna eftersom jag precis som du är ganska mörk under ögonen och jag tycker att det blir för mycket. Jag färgar bara fransarna och har skugga undertill, tycker jag blir fint på mig 🙂

  Isabelle 2015-10-30 19:46:28
  Svara
 • Klart du kan sluta ha mascara på nedre fransraden. Det är superfint att inte ha för mycket smink till vardags, se här
  https://www.pinterest.com/pin/444800900676154690/

  Nina 2015-10-30 19:46:00
  Svara
 • Alltid svart under ögonen här med, tills jag upptäckte sensai 38C. Riktigt grym, och med primer under 🙂

  Lovisa 2015-10-30 19:39:00
  Svara
 • Hej, såg att du letade efter värmeskyddshandskar, Terapima.se har för 59 kr!☺️ Trevlig helg!

  A 2015-10-30 19:18:40
  Svara
 • Hej! Vad använde du för serum för att få så långa fransar?

  Matilda 2015-10-30 19:18:23
  Svara
 • Hej. Jag har samma problem men löser det genom att lägga Nyx eyeshadow primer under ögat och fixerar den med en snygg ögonskugga. Sedan har jag en vattenfast mascara på överfransarna och en vanlig mascara, den blå från Max Factor, på de undre fransarna. Detta gör att jag inte blir svart under ögonen! Om du har en vattenfast mascara på de undre fransarna så kan den lösa upp sig om du använder en oljebaserade foundation.
  Tack för en superbra blogg.

  Anna 2015-10-30 17:47:46
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!