”Veckans Utmaning” – Vi har ett problem

God morgon mina fina vänner!

Det har skett ett problem, eller jag är rätt splittrad. Har legat och tänkt hela natten, pratat med kollegor och vänner om detta och jag kan inte lösa detta själv så jag delar med mig detta av er. Hela våren, i flera månader så körde jag ”Veckans Utmaning” vilket blev en succé. En vecka fick jag in över 200 bidrag. Syftet har alltid varit att lyfta Sveriges frisörer och fylla duktiga frisörers kundlistor och att kunder kanske fattar tycke för en ny frisör. Dessa utmaningar har ingenting med mig att göra, jag lägger ner väldigt mycket jobb i dessa inlägg så allt är för er Jag har fått mail och massor med kommentarer på hur frisörer som kommit topp tre tidigare har fått ny inspiration, nya kunder och känner sig mer uppskattade på salongen av kollegor o.s.v. Ni förstår inte hur glad jag blivit att höra det, att jag kan hjälpa och sprida inspiration som är nyckeln till en bra frisör.

veckans utmaning

Denna gång valde jag att fokusera ännu mer på er. Chansen att briljera, inte jämföras med mina arbeten eller smala ner kreativiteten. Jag var beredd på att se helt magiska arbeten så läsarna och framtida kunder kunde få inspiration till att hitta ny frisör. Jag fick in enstaka bidrag, där dock en del dessutom blev diskade för att arbetet skulle göras samma vecka (inte skicka in gamla jobb). När jag satt igår och skulle börja skriva detta inlägg så blev jag så arg – vet ni varför?

Jo… Jag får kanske 15-20 mail per DAG där folk vill att jag ska rekommendera andra frisörer till dom eftersom jag inte tar emot nya kunder. Jag får ca 3-5 mail per dag där frisörer vill veta hur dom ska bli mig, hur man når ut på sociala medier och blir populär. Får även massor med mail från frisörer som tappat gnistan, hur man blir duktig, hur man gör olika färgningar, hur man gör för att bli någon… Jag får dagböcker på mailen där frisörer gråter, är deprimerade över att dom inte har några kunder och hur dom ska göra för att få kunder. 

Detta är mitt sätt (Veckans Utmaning) att hjälpa. Min blogg och mina arbeten är mitt sätt att hjälpa. Det går inte att ”blir någon” utan det handlar om att utvecklas i sig själv, vara kreativ, att vilja, inspireras av livet, inspireras av allt (ett träd, ett löv, en handduk eller precis vad som helst). Man kan aldrig utvecklas om man inte försöker, man får inte kunder om man inte visar upp vad man går för. Har man svårt att färga en viss teknik, så tränar man tills det sitter och under tiden har man funnit sin egna stil på just den tekniken – som gör DIG unik som frisör. Jag har funderat och funderat, är man rädd? Vill man inte villig att kämpa istället för att skicka mils långa mail till mig och söker efter en genväg? Tror man att man får kunder på en silversked? Jag vill verkligen inte bli negativ men jag tänker bara på hur jag skulle gjort om det var tvärtom, jag hade gjort allt i min makt för att hamna på första plats.

hairtatto

Min stora inspiration just nu är Kyle Jenner (det kanske ni har märkt). Jag har snöat in mig på hennes sensualitet, hennes uttryck och hennes skarpa drag. Om jag väljer att föra över det i mitt jobb så kanske ni har sett det i mina mörka ombres (bronde), jag har valt att styla mina kunders hår på ett mer kvinnligt sätt, fokuserar mycket på kontraster i hårfärgerna jag färgar och jag har börjat använda mycket mocca toner igen. Jag valde till och med att göra mina naglar i Kylie anda, så jag bär med mig det när jag jobbar med händerna. Förstår ni hur jag menar? Inspiration, inspiration och att ha rikligt kul.

Ne men hörrni, nu har jag sagt detta och ni får gärna diskutera detta ämne som frisör eller som kund. Hur skulle er drömfrisör vara? Jag har alltid sett till att bli duktig och fortsätter finna nya vägar och kunskaper att leverera till mina kunder. Jag tar mitt arbete väldigt seriöst och är väldigt intresserad av människan i min stol – så tänker jag om mig själv. Sen vill jag ändå tacka så hemskt mycket till dom grymma bidrag jag fick in denna gång, särskilt till Bella Nielsen som alltid skickar in sina arbeten till mig. Jag har sagt det förut och säger dig igen, DU kommer bli något extra. Nu har jag försökt, gjort allt i min makt för att lyfta andra frisörer men jag känner att nu begraver jag Veckans Utmaning för gott.

Hoppas ni får en underbar lördag och hoppas ni inte blir arga på mig. Jag står längst fram med facklan i tåget och driver fram att Sverige ska ha dom bästa frisörerna i världen och jag håller hoppet uppe. PUSS

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
 • Kikar in här då och då, är själv frisör. Sett flertal gånger både på jobb du gjort och även när du skriver om kemi och liknande att du gjort en del missar.. Ingen är perfekt som sagt, men jag förstår ärligt talat inte kreativiteten i utmaningen du beskriver, att rätta sig och göra exakt vad DU tycker är snyggt är att döda kreativiteten. Som att göra gesällen med kriterier. En bild kan inte säga hur duktig man är som frisör. Punkt

  Emma 2015-11-10 11:44:59
  Svara
 • Åh tack! Du anar inte vad dina ord värmer

  Bella Nielsen 2015-11-03 10:31:41 http://www.frisorskapa.se
  Svara
 • ingen kunder vill ha samma frisyr och i egentligt kanske det inte ska vara ”veckans utmaning” men ”veckan frisör” där alla frisörar får skicka in det bästa dom har gjord denna vecka. Tro inte att där inte fins utmaning i detta! Vi frisörer utmanar os värje dag på jobbet men kanske det inte behöver att vara vad du tycker för klippning-färgning- men vad VI tycker passet just den kund/modell som vi har.

  Heidi 2015-11-02 14:37:14
  Svara
 • Hej fina Elin! Jag tänker att det kanske är svårt för frisörer att hinna göra veckans utmaning på 1 vecka, särskilt om de har få kunder. Kanske svårt att hitta en kund som vill göra just DEN förändringen som du efterfrågar just då, och att de då inte får visa sina gamla alster så blir det ännu svårare. Det är klart att man ska inspirera men om man har mest bokningar med folk som bara vill klippa topparna så kanske det är frustrerande att man inte får visa upp det man gjorde för typ 1 månad sen.

  ida 2015-11-02 08:25:23
  Svara
 • Hej Elin! Först och främst, tack för en jättekul blogg.

  Jag har tänkt på en grej. Vore det inte fiffigt om det fanns en form av ”frisörinstagram” där frisörer kunde lägga upp exempel på jobb. Det skulle ha en sökfunktion där jag som kund kunde söka fram frisörer utifrån pris, stad osv. Då kan jag som kund själv bedöma om jag tycker en frisör klipper frisyrer som jag gillar. Det är något som jag verkligen saknar och skulle kunna vara ett sätt för duktiga frisörer att locka kunder. Lite som det du gör i bloggen fast i större skala liksom. Lite som att fråga en kompis fast vida telefonen eller datorn.

  Jag menar inte att du ska starta detta men någon av frisörerna som mejlar dig och vill ha kunder kanske kan bli inspirerade.

  Kram!

  Ylva 2015-11-01 11:10:46
  Svara
 • Hej Elin! Till att börja med vill jag bara tacka för en grym blogg som bjuder på så mkt inspiration! Jag beundrar dig enormt för att du verkligen kämpat dig dit du är idag och för att du lyckas driva en blogg och samtidigt jobba på salongen❤️
  Håller med dig till 100%. Du har inte fått något gratis, du föddes inte med kunskapen om hur man gör en perfekt ombre, precis som du skriver har du kämpat, övat, jobbat på enormt för att uppnå dina mål och här är du idag, men du nöjer dig inte utan fortsätter jobba på för att hela tiden utvecklas. Det jag ville säga var iaf att man måste kämpa för att lyckas och att du ska förstå hur duktig du är, tack vare all den tid du lagt ner. Stora kramar till dig Elin❤️

  Caroline 2015-10-31 23:08:46
  Svara
 • Jag blir galen , halva mina kommentarer publiceras bara?
  Jaja, jag sa bara att förstår din besvikelse men hoppas du kör några ggr till:)

  Tina Mattsson 2015-10-31 17:05:44
  Svara
 • Hej! Jag är ingen frisör själv, men blev lite besviken att du inte visade någon av dem som ändå tagit sig tid och skickat in bilder. Kanske var de inte precis så som du ville, men de har ändå lagt ner tiden och följt en uppgift. Du kunde lagt det sist i inlägget för att lite lyfta dem/den som ändå gjort sitt bästa (ett namn utan koppling med bild är inte riktigt samma sak). Bara en tanke!
  Hoppas ändå du fortsätter med utmaningarna, då det ger oss ”normala” massa inspiration. Kram

  jenny 2015-10-31 16:32:24
  Svara
 • Åh vad tråkigt jag som såg fram emot o se allas grymma inskick denna veckan. Jag satt och kollade igenom mina listor länge innan jag insåg att tiden fanns/ prioriterades ej med fullbokade månader o diverse 4-års prinsesskalas

  Tina Mattsson 2015-10-31 15:59:08
  Svara
 • Har en frisör som jag gillar så jag uppskattar mer dina andra inlägg. Fattar inte varför du ska tipsa folk om andra frisörer, antagligen går du inte hos så många själv liksom. Man får väl fråga vänner/bekanta som man tycker är fina i håret eller nån random på stan/krogenmed fin frisyr. Fattar inte problemet om jag ska vara ärlig.

  Cecilia 2015-10-31 14:25:10
  Svara
  • Svar på Cecilias kommentar.

   Hej! Vad roligt att du gillar din frisör 🙂 Ne, det är väl mer att dom vill ha en bekräftelse på att jag tycker hon/han är bra. Ja precis, jag brukar säga så jag med. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-10-31 14:47:14
   Svara
 • En reflektion; jag är inte frisör, men mitt intryck som kund när jag går till frisören är att när frisören frågar håglöst,’jaha, vad ska vi göra idag?’ och inte kommer med några som helst ideér, då känner jag redan där & då att jag kastat tusenlapparna i sjön. Som kund vill man bli inspirerad, få förslag om vad som passar just mig, jag har inte det som yrke… det är ju därför man går till en utbildad yrkeskvinna/man och betalar för en tjänst.. Finns inget bättre än när man känner att just denna frisör har MIG i fokus, vill att JAG ska bli nöjd & komma tillbaka..,

  Sara 2015-10-31 13:48:04
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Hej!
   Tack för din reflektion. Håller helt med dig, du ska hela tiden vara i fokus tillsammans med inspiration från frisören. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-10-31 14:48:05
   Svara
 • Hej Elin! Jag förstår dig till 100%. Jag går ännu i skolan och lägger även ner mycket tid på skolan eftersom jag vill bli läkare och måste gå ut med toppbetyg. Just nu ligger mina betyg på topp och folk säger till mig att jag har sådan tur eftersom jag är ”smart” naturligt och har det lätt för skolan och att dom minsann kämpar men aldrig lyckas. Det folk inte förstår är hur mycket jobb och tid jag lägger ner på skolan.. Jag kan sitta med en uppgift i timmar. Detta kanske är en dålig jämförelse med det känns som om det är lite samma för dig? Att alla bara tror att du kom till toppen av ren tur? Och sådant stör jag mig på…

  E 2015-10-31 11:56:44
  Svara
  • Svar på Es kommentar.

   Hej!
   Nej, det var en briljant jämförelse. Det är roligt att du delar med dig av detta fast det inte handlar om hår för det är precis det som är poängen. Jag håller med dig till hundra. Jag är superglad för din skull att du krigar och verkligen har ett mål, fortätt så kommer du bli en magisk läkare i framtiden. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-10-31 14:26:53
   Svara
 • Tror detta kan bero på att du även vill att frisörerna ska sminka kunden, och den tiden finns inte, iaf inte för mig och kundens har inte heller den tiden! Tycker annars dessa tävlingar är grymt roliga så lägg inte ner det än 🙂

  Ellinor 2015-10-31 11:40:22
  Svara
 • Jag är frisör själv och önskar jag hade tiden att engagera mig i veckans utmaning nu, men tiden finns inte. Visst man skulle kunna ta in en modell mitt i natten för att utföra detta, men man måste se till att må bra också och se till att inte gå in i väggen! Med över två månaders väntetid är det inte prioritet, men jag kan inte förstå hur man inte är med i detta om tiden finns och man behöver mer kunder. Det här är ju ett perfekt tillfälle!

  Grym blogg, kör hårt!
  @sjalvfalletkatrineholm

  Ida 2015-10-31 09:55:22
  Svara
  • Svar på Idas kommentar.

   Ja men självklart ska man må bra 🙂 ibland passar det inte i tiden. Håller med dig helt! Tack snälla, trevlig helg. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-10-31 11:04:41
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!