Tips på retro frisyrer till festen

Just nu är 70-talet helt galet inne både i kläder, smink och definitivt håret. Jag satt och kikade på kändisar på röda mattan och fann massor med fina bilder på snygga retro frisyrer som går att använda både till vardags och till fest. Dessa typer av uppsättningar eller stylingar går aldrig ur modet utan det är ett säkert kort på festligheter. Man känner sig genast uppklädd och man kan satsa mer på makeupen.

1

Dessa tighta vågorna är väldigt populära men dock kräver dom en hårstylist. Det är lite tricky att göra själv men med mycket träning så går det. Tipset är att antingen locka håret med en smal locktång, sätta upp på clips och sedan borsta ut lockarna i den form mot huvudet man vill ha dom. Eller rulla upp håret på värmespolar och sedan använda gelé för att forma vågorna mot huvudet.

2

Både djup, sned och mittbenen är riktigt het och att twista håret bakåt är så snyggt och dessa två frisyrer är dom mest romantiska retro frisyrerna. Gör en ren knut i bak, lämna frampartiet med hår och twista håret bakåt och fäst delarna tillsammans.

3

Som ni märker är det mycket vågor och gärna en falsk bob. Alltså man sätter upp håret så det ska se kortare ut. Det är inte så mycket volym utan håret ska se levande och friskt ut. Så för er som vill känna av att ha en kortare frisyr för en kväll, perfekt frisyrval.

4

Photocred: Stylebistro

Vem älskar inte kompakta och svallande vågor? Eller en slät, tight uppsättning med djup snedbena? Det som är roligt med bilden (t.v) är att istället för att hon bara skulle ha håret bakåtslickat så blir det en helt annan frisyr när vågorna på ena sidan poppar fram. Två säkra kort och man känner sig som en Hollywood-stjärna.

Alla dessa frisyrer är så bra att bära på nyår också. Tänker jag nyår så skulle jag kunna välja alla dessa inspirations-bilder. Smycken, klänningar, smink och hår. Det som jag också tycker är roligt när vi pratar om retro är att vi inte blir blyga med läppstift och smink. Hoppas ni fick lite frisyrtips inför hösten och vintern.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Hej bästa Elin! Tack för din blogg måste jag bara säga, min hårbibel 😉 söker med ljus och lyckta efter en 100% naturlig hårolja, har du något tips? Kört på redken en hel del men tror mitt hår behöver än mer naturliga ingredienser, typ puereology? Skulle bli så tacksam för ditt råd! Kramar!

  Hanna 2015-11-04 00:39:22
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Hej!
   Gulle, taaaack 🙂 vad roligt. Ja, men du. Kika in på mjukhud.se dom har massor med eco, veganska och naturliga oljor (rena). Kramar

   Elin Johansson 2015-11-04 00:42:01
   Svara
 • Tack så mycket för svaret! Tror inte jag vågar sova med utsläppt hår. För har keratinvax och det känns som det skulle kunna bli trassligt 🙂 tack för en inspirerad blogg

  Evelinn 2015-11-03 21:45:34
  Svara
 • Hej Elin! Har en fråga angående löshår. Du har väl löshår? Men undrar när du lockar håret, försvinner inte lockarna? För man behöver ju sova med fläta när man har löshår. Vart lite rörigt skrivet. Hoppas du förstår ändå ha en bra kväll 🙂 kram

  Evelinn 2015-11-03 20:56:50
  Svara
  • Svar på Evelinns kommentar.

   Hej!
   Ja precis. Jag sover inte med fläta, jag lägger upp håret PÅ huvudkudden så jag inte ligger på håret. Det sliter mer att styla om håret varje morgon för att man har sovit med fläta 🙂 Sen beror det på vilket typ av löshår man hår, hur man sköter om det mm. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-11-03 21:33:07
   Svara
 • Hej Elin! Hoppas på att få hjälp från dig. 🙂 Jag var hos el frisör i Göteborg, efter stt ha sett mycket flr och efter bilder på fina svall!
  Jag skulle ljusa upp mitt sommarblekta orangea hår.
  Och frisören talade om att vi kunde lägga till en olaplexbehandling. Som kostade ca 500kr! Håret var knappt slitet från början, och klippte av ca 15 cm. Men 2 veckor efter, så är håret som svinto, tuggummi. Väldigt slitet.
  Skall det bli så med olaplexbehandling? Eller kan hon ha glömt lägga i det i färgen?
  tack för en super bra blogg! 🙂
  Bästa hälsningar
  Erica

  erica 2015-11-03 12:15:19
  Svara
  • Svar på ericas kommentar.

   Hej Erica!
   Först vill jag bara säga att det är bättre om du gå till den frisören som utförde behandlingen på dig och tar hjälp. Hon/han vet vad som gjorts samt vet hur ditt hår mår, lättare att se och klämma på håret. Många tror att Olaplex är någon slags räddande produkt och reparerar håret, det gör den inte. Genom att lägga Olaplex i hårfärgen samt efterbehandling så skadar det inte lika mycket att färga håret som det kanske skulle göra utan. Men håret måste ändå klara av att behandlas, det är verkligen INGEN mirakelprodukt som man kan falla tillbaka på. Så om frisören valde att kräma på och bleka ditt hår som frisören annars inte kunde för att ditt hår är för slitet så har ni ett problem. Jag har hört så många historier på frisörer som färgat kunders hår med Olaplex och tror att håret inte slits alls, kunden tvättar håret hemma några gånger och sen är det tuggummi. Anledningen är alltså att frisören använt Olaplex helt fel och det bekostat på ditt hår. Därför tycker jag att du ska gå tillbaka och säga att dom får lösa problemet 🙂 Stort lycka till nu, stå på dig. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-11-03 21:43:05
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!