Så gör du en enkel top knot

elin2

Hej underbara ni!

Det är måndag, hur underbart är inte det? Jag ser fram emot denna vecka, jag har planerat lite annorlunda så jag ska hinna med allt på ett mer hälsosamt sätt. Ni kom ihåg min kollaps för ett år sedan? Det är snart ett år sedan och jag har verkligen kämpat för att ta det lugnare och strukturera om min tid på ett bättre sätt. Det jag fortfarande är lite sämre med är träningen och maten, men en sak i taget. Jag ska nog söka efter en grym PT med genuint intresse för hälsa, inte bara träning utan en psykolog i hälsa – haha. Har ni någon att rekommendera så hojta gärna till, jag hade velat anlita Mårten Nylén men tror han har fullt upp. Men Mårten, är du ledig så är jag din (:

Jag tänkte börja denna måndag med att visa er hur man gör en top knot med ett smutsigt hår. Denna frisyr bär jag 2-3 gånger i veckan för den är enkel, skön att jobba i, inget hår flyger i ansiktet och man känner sig riktigt snygg i den. Jag är en sådan person som inte gillar att ha uppsatt hår för jag tycker håret gör 95% av utseendet. Det är som att gå utan tröja ungefär, någonting fattas i outfiten. Men jag är som andra är, jag HATAR att ha hår i ansiktet när man rör på sig.

Men denna frisyr så:
1. Kommer håret bort från ansiktet
2. Man får ändå känslan av utsläppt hår eftersom 80% av håret är nedsläppt
3. Det är trendigt
4. Man får ett litet ansiktslyft på köpet
5. Man gömmer ”sov-virveln” och den feta hårbotten.
6. Ögonen poppar fram och man kan satsa mer på sminket

elin3

Jag använde mig utav: 
1. Torrschampo
2. Genomskinlig snodd
3. En smal locktång
4. Saltvattenspray 
5. Några hårnålar

elin

elin5

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Vad skulle du rekommendera för hårprodukter om man som högskolestuderande inte har råd med frisörschampon och balsam?

  anonym 2015-11-09 23:12:57
  Svara
 • Psykisk ohälsa! Vi ska bekämpa den!Vi måste börja ta psykisk ohälsa på allvar!
  Alltså verkligen. Mina problem och min historia har sett helt annorlunda ut, men faktum kvarstår som du säger att vi måste acceptera även psykisk ohälsa. .. Det är absolut ett viktigt ämne och det kommer ta lång tid att komma ifrån oförståelsen och kommentarerna om att ”rycka upp sig”. Men man måste också börja någonstans, i det här fallet kan det vara just att våga prata om det. .. Någonting som därför blivit viktigare med åren är att försöka acceptera att det inte alltid är det fysiska som satt stopp i olika situationer. Det är dock någonting som inte är lätt, speciellt inte i det samhället vi lever i idag. Ligger du hemma med en ilsken migrän, feber eller halsfluss finns det ingen som ifrågasätter varför du inte gått till skolan eller jobbet den dagen. Att sjukanmäla sig är vid sådana tillfällen socialt accepterat.
  Att däremot sjukanmäla sig på grund av att man ligger hemma med bottenlös ångest är däremot inte socialt accepterat. Detta är någonting som måste förändras. Vi måste lära oss att ta psykisk ohälsa på lika stort allvar som fysisk ohälsa. Förstå att den orsakar precis lika mycket svårigheter. .. Men jag hoppas, hoppas verkligen så jävla mycket att vi ska komma ur det här stadiet där psykisk ohälsa är någonting man måste skämmas för. Att det ska sluta vara någonting som vi inte vågar prata om. Så att mina barn den dagen de mår psykiskt dåligt, vilket jag hoppas att de aldrig någonsin ska behöva göra, ska våga komma till mig och säga som det är istället för att skylla på magont eller halsont som de egentligen inte har. Det är långt dit och krävs otroligt mycket för att lyckas nå dit. Men det går, det måste gå.

  Annorlunda 2015-11-09 22:08:52 http://annorlundamamma.blogg.se
  Svara
 • Lina Kuijl är en grym PT som haft ett tufft liv innan hon satsade som PT. Kan verkligen rekommendera henne.

  Camilla 2015-11-09 21:03:00
  Svara
 • Hej Elin!
  Fantastisk bligg måste jag säga. Jag undrar om du har
  ett bra tips på frisyr där man undviker att använda lock-
  och plattång? Jag har ojämna lockar i mitt hår som oftast inte ser så stylat ut. En lock här och en lock där
  enkelt förklarat. Inte så symmetriskt. Finns någon produkt som kan snygga till ett sådant hår utan att det behövs slitas på?
  Kram

  Edith 2015-11-09 20:34:30
  Svara
 • Så skön frisyr att ha för att slippa hår i ansiktet särskilt om det är otvättat och platt när man har utsläppt.

  ErikaJ 2015-11-09 17:03:33
  Svara
 • Hej på dig och tack för en superhärlig blogg. Jag har ett litet problem… Dagen efter jag tvättat och fixat mitt hår så har oftast lockarna raknat och när jag lockar igen så blir håret stelt där jag använder tången, förmodligen pga hårsprayen (har provat olika sorter). Vet inte vad jag ska göra för att undvika att det blir stelt eftersom jag måste ha i hårspray för att lockarna ska hålla efter att jag tvättat det. Nu har jag en fin LOB och detta problem hade jag inte när håret var längre, då höll lockarna flera dagar. Kram/Maria

  Maria 2015-11-09 13:35:02
  Svara
 • Hej Elin,
  Jag upplever i mitt hår att det blir omöjligt att dra handen igenom om jag använder saltvattenspray. Och jag har en ”ovana” att gärna kamma håret med händerna under dagen. Och då fastnar jag med händerna i håret och det känns trassligt. Är det såhär så att jag helt enkelt får sluta och lämna håret i fred eller har jag inte hittat rätt saltvattenspray?
  Jag tvättar håret 2 ggr / vecka och upplever nästan alltid att med fett, torrschampo, spray och annat så känns det strävt och kompakt i slutet av perioden innan tvätt.

  Jennifer 2015-11-09 11:06:26
  Svara
 • Använder du alltid handsken på samma hand? Jag får byta hand hela tiden eftersom jag tycker det är så svårt att locka igenom hela håret med samma hand, och då tar det så lång tid när ja håller på och byter hand hela tiden 🙂

  Jennifer 2015-11-09 09:53:32
  Svara
 • Jätte snyggt!
  Du skulle inte kunna visa hur man gör såna om man har lugg på utväxt?
  Eller frisyrer med lugg på utväxt öht?
  Känns super svårt att kunna göra frisyrer när luggen precis gått över ögonen.
  Den är för kort för topnot, för kort att lockas, och lite för kort för mittbena om man har en virvel.. Så har du några bra tips??

  S 2015-11-09 08:49:45
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!