Förfina det man redan har

IMG_4244

Igår hade jag brutalt snygga Anna hos mig. Hennes hår var egentligen inget större fel på förutom att det är väldigt tunt och behövdes en uppfräschning. Hon hade sett lite lika dan ut i alla år och ville ha en förändring men ändå känna sig blond. Vi hade nog 40 minuters konsultation innan vi kom fram till vad som skulle passa just henne bäst och någonting hon kunde bära upp på ett fint sätt.

Det blev en Ombre Light (Sombre). Jag tyckte hennes hårfärg inte heller var något större fel på, oftast brukar torra blonda hår dra åt sig jättemycket värme men Anna hårfärg behövde bara som sagt en uppfräschning. Jag valde att lägga en lite mörkare bottenfärg (än hennes naturliga), jag ville också att tonerna skulle gå i beige – en blandning av kallt och varmt. En varmare botten skulle ta fram hennes fina ögon och en djupare blond (lyxigare) nyans skulle få hennes hår att se fylligare och fräschare ut.

annanystrom

Jag fick kämpa länge för att få ta 5cm av längden. Men jag visste hur fylligare hennes hår skulle bli och hur fin Sombren skulle bli tillsammans med klippningen så jag är glad att Anna litade på mig. Visst blev det fint?

Detta alternativ är jättebra att välja om man vill bli liiiite mörkare och en enkel förändring men ändå vara väldigt ljus. Lek med nyanser och kontraster, man behöver inte bli mörkhårig för det. Det är väldigt enkelt för mig att slinga över Ombren om Anna vill bli slingad blond till våren.

IMG_4271

anna anna2Hur snygg är inte denna människa? 

anna3IMG_4270

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
 • Hon ser ut som Shakira:)

  Sandra 2015-11-12 04:46:45
  Svara
 • Såg nu att du inte tar emot nya kunder just nu. Har du ändå något tips om det här med gult hår? 🙂

  Cilla 2015-11-11 17:34:25
  Svara
  • Svar på Cillas kommentar.

   Hej!
   Ja precis, tyvärr. Du kan kika in detta inlägg: http://elin.damernasvarld.se/2015/01/03/varfor-blir-haret-gult/
   Kram Elin

   Elin Johansson 2015-11-11 23:27:16
   Svara
 • Hej! Hittade precis din blogg och herregud vad duktig du är! Jättefina resultat verkligen. Har några frågor till dig som jag hoppas att du hinner svara på.
  1) Vilken salong jobbar du på och är du väldigt fullbokad vecka 50?

  2) Vilka är dina bästa handfasta tips för blondiner som vill ha kalla toner (som på bilden) men som blir gula efter ca 2 veckor från frisörbesöket? Läste att du gillar detoxschampoo, vilket är det absolut bästa? Vilka märken rekommenderar du på detox, silverinpackning (jag har Revlon 200 nu), schampoo, balsam och hårolja? Att ha kvar kalla toner är prio 1.

  3) Gör Moroccan oil-serien blonda nyanser gula? Jag har precis bytt från Kerastase men kom på att repar-serien från Moroccan kanske gör att håret gulnar fort?

  Tusen tack för en bra blogg!

  Cilla 2015-11-11 17:14:41
  Svara
 • Hon är ju så snygg Anna. Det blev jätterbra Elin.. Ha en fortsatt fin dag .. Lycka till med Jobbet Mvh Johan

  Johan Aronsson 2015-11-11 12:39:35
  Svara
 • Hej Elin! Jag har upptäckt en jobbig sak med mitt hår. Jag la i en mörkbrun hårtoning (tror den var intensiv) för ungefär en vecka sedan för att mitt hår blev solblekt och skadat under en solsemester för två veckor sedan, och det börjar redan gå ur! En intensivtoning!! Mitt hår i och för sig varit med om ett skamligt antal hemma-blekningar och hårfärgningar hit och dit sedan förra året, men är det så att håret inte tar till sig hårfärg om det är för poröst? För jag har hört att färgningar ska fästa sig bättre på skadat hår, men nu är jag förvirrad och mitt hår är fult. Har du några kloka råd angående detta eller är det bara att klippa en pojkfrisyr och rulla tummarna i ett år tills ett någorlunda friskt hår har hunnit växa ut igen?
  Tack för en toppenblogg förresten, jag lär mig mer och mer för varje gång jag besöker den!

  Cecilia 2015-11-10 23:48:48
  Svara
 • Tack för ditt svar till att börja med!! Men om jag har tendens till fetare hårbotten (men torrare toppar) är det inte bättre med produkter som torkar ut lite? Eller kan det skapa en ond cirkel som gör att hårbotten producerar mer talg för att produkten ”torkar ut”? Kram!

  Emma 2015-11-10 21:22:11
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Hej Emma!
   Det får du känna efter själv, topparna påverkas av det uttorkade schampot också. Men för att vara säker på att du lägger dina pengar på rätt produkter så skulle jag rekommendera att du rådgör med din frisör som kan känna och klämma på ditt hår 🙂 kram Elin

   Elin Johansson 2015-11-11 23:32:25
   Svara
 • Hej fina elin!
  I vanlig ordning gör du ett fantastiskt jobb, din blogg är väldigt proffsig och informativ för den okunnige och det är därför jag skriver…
  ÖoB har börjat sälja bla Redken och Kerastase för och eftersom de har priser (billigt) finns det inte en chans att detta är äkta varor! Vet att du berört ämnet tidigare men att ta upp detta är nog inte tokigt 🙂
  Ha det riktigt gott och fortsätt m ditt fantastiska arbete, glöm inte att vara rädd om dig!
  Kram från Evelina

  Evelina 2015-11-10 21:11:23
  Svara
  • Svar på Evelinas kommentar.

   Hej Evelina!
   Men gulle dig, tusen tack – det värmer så mycket att du tycker det. Ja precis, det är oftast fejk-produkter. KÖP DOM INTE!!! Man vet inte vad som stoppar i produkterna eller vart dom är köpta. Ska man vara riktigt säker på äktheten på produkter så ska dom köpas på salong men idag finns väldigt bra sidor som säljer äkta produkter 🙂 Kram Elin

   Elin Johansson 2015-11-11 23:34:08
   Svara
 • Kan inte annat än att hålla med dig:) såååå snygg färg/klipp! Du skapar magi gång på gång, vilken känsla det måste vara. Ja både för dig och för kunderna. Om du bara visste hur mycket jag önskar att jag kunde få en tid hos dig! Tack för allt du delar med dig av. En fråga, har du någon drömkund som du skulle vilja klippa/färga/stylade? Du får välja precis vem som helst, ”känd som okänd”.

  Åsa 2015-11-10 20:51:43
  Svara
  • Svar på Åsas kommentar.

   Tusen, tusen tack. Gud vad snälla sagt 🙂 Du får hålla tummarna för nästa år, eventuellt kommer jag släppa 1-2 nya tider för nykund nästa år. Bara hålla utkik på bloggen. Oj vad svårt, jag skulle välja prinsessan Madeleine. Hon känns som en ”Elin-kund” och få färga hennes hår skulle vara helt magiskt. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-11-11 23:36:41
   Svara
 • Bara en fråga, hur kommer de sig att du ej tar emot nya kunder sen länge tbx förutom ”kändisar” då denna tjej aldrig verka ha gått hos dig förut men ändå fått tid? 🙂

  Sonja 2015-11-10 19:54:38
  Svara
  • Svar på Sonjas kommentar.

   Hej! Ja absolut. Precis, dock så bokade hon tid hos mig för länge, längesedan 🙂 Kram Elin

   Elin Johansson 2015-11-10 19:57:21
   Svara
 • Galet snyggt! Har du använt ghd wave wand?

  Sandra 2015-11-10 19:50:15
  Svara
 • Är det verkligen nödvändigt att lägga så mycket vikt vid en persons utseende? Ja, hon är snygg. Än sen då? Knappast som att hon har jobbat hårt för det. Eller tar du bara emot snygga kunder?

  :/ 2015-11-10 17:57:24
  Svara
 • Du är så duktig Elin!

  Malin 2015-11-10 17:51:49
  Svara
 • Hej Elin,

  Vill som många andra tacka för en fantastiskt bra blogg som jag knappt förstår hur du hinner med 😉 Du har rekommenderat Pureologys produkter flera gånger senaste tiden. Jag älskar att de är eko och vegan, HURRA!! Dock undrar jag om du tycker att alla deras serier är lika bra? Är deras Volume serie lika bra? Är ute efter bra volymprodukter som är eko/vegan!

  Ha det gott!
  Kram Emma

  Emma 2015-11-10 16:21:20
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Hej!
   Tack snälla du, ja – det undrar jag med 😉 haha. Ja precis, roligt att du är intresserad av dom. Jag är lite skeptisk till volymschampo vs balsam just för att schampot torkar ut hårbotten lite för mycket. Men det du kan göra är att använda Hydrate schampo och volymbalsam i Pureology 🙂 Bara du håller dig till samma märke men du kan blanda olika typer. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-11-10 19:53:35
   Svara
 • Hej Elin! Tack för att du har en sådan fantastisk blogg som verkligen lyser upp min dag. Det är såhär att jag länge drömt om att köpa mig en frisörutbildning, jag är själv en väldigt kreativ människa och älskar allt som har med hår, styling och färg att göra. Att få jobba som frisör, skapa kundkrets och tillsist kunna öppna ett eget företag hade verkligen varit drömlivet. Jag har bara ett problem. Det är så att jag har en rätt jobbig magsjukdom som kommer och går, ibland är jag frisk i ett år, ibland är jag sjuk i ett halvår, ibland varvar det med frisk och sjuk var tredje vecka. Därför tvivlar jag på ett sånt här yrke som är så beroende på att man skapar en kundkrets och alltid kan vara där för kunden. Jag är inte säker på att det någonsin kommer gå för mig vilket gör mig väldigt ledsen. Därför rådfrågar jag nu dig. Har jag rätt i mina spekulationer eller tror du att det hade kunnat gå på något sätt?
  Kramar!

  Amanda 2015-11-10 10:26:59
  Svara
 • Jättefräscht blev det oxh tur att du fick klippa av det slitna håret!
  Men varför är det så många som inte vill klippa av håret en bit när det uppenbart är slitet och tunt?!

  ErikaJ 2015-11-10 08:31:14
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!