Bli mindre gråhårig med hårvitaminer

IMG_4278

God morgon vänner!

Hoppas ni mår bra. Jag mår bara bra och tänkte tipsa er samt prata om nya vitaminer som jag börjat ta. Jag har alltid varit väldigt skeptisk emot ”Hår-vitaminer” just för att jag tycker att man märker ingen skillnad samt räcker det att ta lite extra zink och biotin för att ge håret en boost. Jag var på ett pressmöte för några veckor sedan och blev informerad om dessa vitaminer från VITAVIVA. Dessa två heter:

GREAT HAIR COMPLEX 60 tab (345kr)
– 
Som bland annat innehåller Biotin, MSM som är dom viktigaste ingrienserna för en bra hårväxt. Den innehåller också Vitamin A, B, C, D, folinsyra, panthothenic acid, niacinamid och silica. Man ska ta 2 tabletter dagligen tillsammans med måltid.

TURN GREY AWAY 60tab (ca 300kr)
– 
Denna burk är lite speciell och helt otroligt om den fungerar. Hur skönt vore det inte att ta ett piller för att slippa bli gråhårig? Dom innehåller Catalase som är en enzym som produceras naturligt i kroppen, men när man bli äldre så producerar inte kroppen lite mycket och behöver fyllas på. Dessa piller ska alltså göra att man inte blir gråhårig samt främja den naturliga hårfärgen. Man ska ta 2 tabletter per dag tillsammans med måltid, det står även att det kan ta fler månader innan man märker resultat.

Ni kan få mer information och läsa innehållsförteckningen HÄR

IMG_4275

Jag hade verkligen velat se före/efter bilder eller höra någon som kanske testat dessa produkter i 1 år för att verkligen se om dom fungerar. Jag blir presenterad för så mycket produkter och särskilt hårvitaminer just för att jag gått ut med att jag är skeptisk. Att man blir gråhårig är det mest naturliga som finns och att ett piller ska göra att man blir mindre gråhårig känns ofattbart – fungerar det så hatten av. Men någonstans blir jag intresserad och jag tror mycket på det psykiska. Om man tror att håret ska växa snabbare genom att ta hårvitaminer så kanske man inbillar sig det och man ”märker” skillnad. Jag tillhör dom som tycker det är jobbigt att ta tabletter, man ska ta 4 multivitamin per dag, 2 hårtabletter per dag och någon form av olja i tablettform per dag – hur orkar man?

IMG_4274

Kalla mig gammeldags men jag tycker att kroppen ska få ta upp vitaminer och mineraler från mat, det är mycket godare än att ta 8 tabletter per dag. Men jag är inte helt stängd för att ge kroppen en liten boost i form av vitaminer heller, det är verkligen svårt vad jag ska hålla mig till. Jag har ätit just 8 tabletter i tre veckor nu och jag känner ingen skillnad? Ska man vänta ännu längre? Jag står där på morgonen och får kväljningar av att ta så många tabletter, vet inte hur länge jag klarar det nå mer.

Har ni testat hårvitaminer och märkt skillnad? Kan ni med handen på hjärtat säga att ni fått mycket finare hår av hårvitaminer?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Jag har ätit Silica dagligen de senaste 4 åren. Har typiskt nordiskt hår med många tunna hårstrån. Efter 2-3 månaders användning kunde jag se en enorm skillnad. Både ifråga om hårets kvalitet, tillväxt och mindre håravfall. Även min frisör lade märke till detta och undrade vad som fått mitt hår att må så bra. 🙂 P g a den så tydliga positiva förändringen i mitt hårs kvalitet, fortsätter jag med tabletterna.

  Lina 2015-11-12 07:25:31
  Svara
 • Jag har ätit Silica tidigare i 2 år och märkte stor skillnad på det nya håret som växte ut, dvs såg tydlig skillnad efter ca 6-8 månader. nu har jag börjat igen för 4 månader sedan efter en period med mycket stress (och håravfall) och hoppas på samma resultat även denna gång. Naglar märker jag skillnad på direkt 🙂

  Jenny 2015-11-11 18:52:08
  Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   Men vad roligt att det fungerade på dig 🙂 Har det fungerat en gång så kommer det säkert göra det igen. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-11-11 23:21:02
   Svara
 • Jag har en önskan om en video! Är många på youtube som gör videos med sina ”2 bästa”, av allt möjligt.
  Vore roligt om du kunde göra en (eller flera olika) med dina två bästa inom hår, med allt från hårborstar, hårsnoddar, håroljan mm 🙂
  Tack för en underbar blogg!
  Kram

  Jennifer 2015-11-11 16:25:49
  Svara
 • Jag har tagit silicea orginal i 3 månader nu. Tappade väldigt mycket hår så hårbotten började anas. Nu är det massa nytt hår som sticker ut och håret är tjockt och med massor med volym i hårbotten, växer säkert 2-3 cm i månaden. Ögonbrynen växer ut på en eller två dagar (jobbigt att plocka men man ska inte klaga haha) har gjort gellack och har fått en kraftig utväxt på bara någon vecka. Allt detta har förändras sen jag började ta dessa vitaminer så jo, det funkar verkligen…

  Majsan 2015-11-11 15:19:21
  Svara
 • Enda jag märkt skillnad på är när jag använde mig av ricinolja, mitt hår växer väldigt fort som det är, men med ricinoljan höll håret sig långt då det inte gick av lika lätt. Jag har väldigt torrt hår dock och tror inte ricinolja är för alla. Vitaminer har jag bara märkt skillnad genom att jag fått starkare naglar, tror om man ska märka på håret får man nog nöta på ett tag.

  Ulrika 2015-11-11 11:34:27
  Svara
 • Hej bästa Elin!
  Jag känner att det är dags att få hjälp. Eller svar på en konstig sak. Jag är mörk i mig själv och har färgat mitt hår i typ mellan/ljusbrun färg. Jag brukar färga min utväxt hos frisör, och det är ett problem som brukar uppstå.. Om min utväxt är 3cm och den ljusas upp(med färg), då är det bara 2cm längst in mot botten som ljusas upp, och den 1cm är fortfarande mörk..
  Så mitt hår blir ju lite randigt eftersom det blir så typ varje gång jag ljusar upp min utväxt?. vad kan det beror på? Det är inte så att frisören har missat att dra ut färgen längre ut, för det har vi sett till. Det bara blir så :/
  Men EN ENDA gång var det en frisör som lyckades ljusa upp min utväxt så det blev jämnt hela vägen utan en mörk rand i mitten.

  Vad gör dem för fel?? Att färga utväxt borde inte bli såhär?
  Hjälp!

  Linn 2015-11-11 09:00:16
  Svara
 • Hej!
  Jag håller med dig. Det är ju allmänt vedertaget att stress ger gråa hår med. Sund kosthållning, motion o välbefinnande kanske ger samma effekt?:)

  Själv är jag 28 och börjar bli rätt gråhårig men det är genetiskt. Samtliga kvinnor från mammas sida blev helt gråhåriga innan 35. Har lite svårt att tro att dem tabletterna kan råda bot på det haha.

  Sanna 2015-11-11 07:55:57
  Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   Hej!
   Ja precis, håller med dig helt. Det handlar mycket on genetik samt åldrande, men som jag skrev – fungerar det så är det superbra. Kanske ska efterlysa en testperson? Kram Elin

   Elin Johansson 2015-11-11 23:30:46
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!