Tips på frisyrer för dig med hög panna

Hej på er!

Hoppas ni mår bra denna tisdag. Jag är i full gång på att styra upp lite uppdrag som jag har denna vecka, ska bli så roligt. Men idag tänkte jag tipsa er om vilka frisyrer man ska satsa på om man har en hög panna. Jag har fått en del frågor och jag vill inte säga att detta är ett problem men för att besvara dessa frågor så kör jag ett inlägg på det. Jag själv har en kort panna och skulle helst vilja raka av mig allt små hår och lasra min hårlinje för att få högre panna. Hur sjukt låter inte det? Men så långt tänker jag inte gå men det finns lite tips man kan tänka på – det tänkte jag ge er idag. 

1

Det handlar mycket om vilken bena man väljer och vart håret faller. Vill man ha mittbena så väljer man antingen att ha en kortare delad lugg som gör att sidorna längs pannan täcks. Eller så väljer man långa vågiga längder som händer längs ansiktet.

2

Som jag nämnde innan så är det någon typ av lugg som många satsar på. En delad, messy lugg är perfekt. Passar så snyggt till utsläppt och uppsatt. Jag hade önskat att jag kunnat ha dessa korta delade luggar, en person (som jag) med kort panna blir det lite mycket för ansiktet att bära upp. Men för dig med lite högre panna är detta är magiskt alternativ.

rr

En snedbena som ger volym är ett perfekt alternativ för både dom med högre panna samt längre. Ett bra allround-alternativ (: Samt en liten snedlugg är superbra det med.

5

Här har vi två tunga luggar som gör att ansiktet kommer fram lite mer. Käkbenen och halsen kommer fram på ett helt annat sätt när frampartiet klipps till en tjockare lugg som dras mot sidan. Vill ni läsa mer om ansiktsformer så kan ni kika in HÄR.

6

Här har vi den kvinna som är nästan ”känd” för sin höga panna. Jag har aldrig riktigt förstått varför en av världens mest framgångsrika modeller ska ta så mycket skit för sin panna? Men jag ville bara visa er vilka två frisyrer som ”förskönar” hennes höga panna. Men när jag kollade bilder på henne så byter hon stil och form varje månad känns det som (: så hon passar i vad hon än tar sig ann.

Jag kikade in lite sminkbloggar och man kan ändra mycket med att skapa konturer i ansiktet. Jag själv gör det för att försköna mitt runda ansikte, vi ska inte vara rädd för att använda ordet ”försköna” oss själva.  Hoppas ni fick lite tips (:

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Kan du inte göra ett likadant inlägg för oss med väldigt låg panna? 🙂

  Cassandra 2015-11-20 00:13:38
  Svara
 • Verkligen snällt du ger tips om frisyrer vid olika ansiktsformer! Fast ingen av de tjejer på bilderna ovan hade någon hög panna tycker jag! Då skulle ni se min och ingen har nämt att den skulle vara så hög 🙂

  Hanna 2015-11-18 21:06:47
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Jag visar frisyrer om gör att deras panna ser mindre ut 🙂 kanske därför. Detta var bara en inspiration. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-11-21 00:36:39
   Svara
 • Har du haft lugg själv Elin? Vore kul att se gamla bilder på dig med alla olika frisyrer/färger du haft. Det är väl ganska vanligt att man experimenterar en del när man går frisörstolen? Ha en super tisdag 🙂

  Josefin 2015-11-17 12:34:09
  Svara
  • Svar på Josefins kommentar.

   Heej!
   Faktiskt det har jag, jag är förvissa väldigt glad att jag inte har någon bild på det – haha. Det är sjukt men jag har typ inga bilder från skoltiden (frisör), eller jag ska kolla hos mamma och pappa – dom kanske har sparat några. Ska dit imorgon så ska kika 🙂 Jag höll på massor med håret, kort, långt, svart, lila, vitt – haha. Kramar

   Elin Johansson 2015-11-21 00:48:59
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!