Tips på frisyrer för dig med låg panna

Hej underbara ni!

Jag gjorde ett inlägg för ett tag sedan om vilka frisyrer som passar den som inte tycker om sin höga panna. Jag fick lite förfrågningar på att tipsa om vilka frisyrer som passar den som har låg panna också. Jag själv vill typ raka bort min hårlinje så jag får högre panna men så långt skulle jag inte gå. Visste ni t.ex att Kim Kardashian har lasrat din panna, läst fler kändisar som lasrar pannan för att få ett ”öppnare” utseende/panna. Jag tror jag nog skippar den biten men efter jag gjorde mina läppar så har jag fått nytt liv, varje kort jag tar, när jag tittar mig i spegeln eller vad som helst så påminns jag hur så lite kan göra så mycket. Varför ska vi acceptera att ”naturligt” är bäst? Det är fortfarande min kropp, det är fortfarande JAG. Jag gör jättestora förändringar på kunder varje dag som kostar mycket pengar, är den förändringen bättre än några droppar botox i pannan? Jag har blivit så intresserad av detta ämne och att framförallt prata med er om det, ni är bäst att ta upp ämnen med. Jag tänkte göra ett inlägg senare om detta och låta oss diskutera lite kring vilja förändringar är okej och inte okej. Är ni med på det? Få bort tabun och skammen att säga att man vill förändra något med sig själv! Att färga håret är inte naturligt någonstans, ska det vara bättre?

Men detta inlägg ska handla om vilka frisyrer som passar till den som har låg panna.

low

(t.v) Vill man ha mittbena så är det viktigt att ansiktet klipps fram och att den delade luggen inte är för lång. Jag brukar tänka att den kortaste toppen ska vila på kindbenet eller strax under. Man vill se käkbenet och lite av sidan av halsen för att skapa ett längre ansikte med hjälp av kroppen. (t.h) Snedbena är egentligen ett bättre alternativ. Genom att dela snedbenan från ögonbrynets högsta punkt så ”förlänger” man pannan. Oftast dom som har låg panna har ett runt, päron eller fyrkantigt ansikte och det är inte bra att snedbenan är för långt ner (mot örat) för då ser ansiktet rundare ut.

low1

Många frågar mig om man kan ha lugg när man har låg panna. Det är faktiskt inte omöjligt men det gäller att twista till det lite. Vill man ha hellugg så rekommenderar jag att den ska vara tjock så pannan döljs. Det gör att man ser inte vart pannan börjar, kikar man på Taylor Swift så har dom tagit mer hår ovanför pannan för att få en förlängning på luggen. Vill man ha en snedlugg så rekommenderar jag att klippa en frisyr med volym som sammanlänkar hår och lugg. Kortare på ena sidan och lugg och resterande hår sammanlänkas på andra sidan. Den kombinationen är vanlig för dom som har kortare frisyrer, SÅ SNYGGT.

 low3

En annan sak är att öppna upp ansiktet. Till vänster har hon satt upp håret på varje sida och skapat textur och volym. Det gör att pannan breddas och ansiktet breddas, jag brukar göra denna variant 2 gånger i veckan. Andra alternativet är att bära backslick eller halvuppsättning med höjd.

elin

Här har jag satt upp sidorna och tagit fram en slinga från varje sida för att få ett bredare och öppnare ansikte.

IMG_6446

Jag älskar lilla knuten på huvudet för det ger automatisk volym och förlänger mitt ansikte.

FullSizeRender-6

Här har jag tagit bort hela håret mot sidorna. Om ni tänker på det så ser jag alltid ut såhär, eller när jag har nedsläppt ser jag att att klippa min delade lugg kortare hela tiden så ansiktet öppnas upp. Små saker förändrar mycket och vi gör val hela tiden för att känna oss snyggare (: håret gör mycket.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Hej, vilket bra inlägg! Skulle verkligen behöva frisyr tips för en (väldigt) hög panna 🙂

    Izabell 2015-11-26 18:32:38
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!