Vilka hårborstar ska man använda?

God morgon! 

Hoppas ni har vaknat på rätt sida. Jag har fått lite frågor på vilka hår-borstar man ska ha hemma och vad dom hjälper dig med. Det är en djungel där ute och det är självklart olika på vilket hår man har och vad man vill uppnå. Jag har testat en del och tänkte berätta lite vad jag använder.

_MG_4655

1. WET BRUSH – Wet Original Brush (ca 100 kr)
– Denna borste eftersökte jag förra året tror jag. Just denna finns inte i Sverige så jag har rekommenderat HH Simonsen ”Wet Brush” till er istället, den är precis den samma. Men en av mina magiska kunder hade varit i USA och tänkt på mig, så hon köpte med den till mig – HUR GULLIGT? Men denna borste använder jag hela tiden, till allt och jämt. Jag har en mini variant av denna typ av borste i väskan också. Den reder ut tovor i blött och torrt hur lätt som helst, skön att dra igenom hårbotten med och jag borstar även ut mina lockar efter styling med denna. Om jag fick välja en borste att använda resten av livet så är det denna – en väldigt prisvärd och bra hårborste. Denna borste passar verkligen alla hår!

2. BJÖRN AXÉN
MAPLE WOOD BLOWOUT BRUSH MEDIUM TO LONG HAIR (379 kr)
– Efter att jag fönat håret 60-70% torrt med borste nr 1 så börjar jag dela upp överhåret till en hästsko kan man säga. Delar även upp den i tre delar, tar fönen i höger hand och rundborsten i vänster hand och volymfönar alltid med denna borste. Jag tycker man får ett magiskt grepp, enkel att jobba med och håret formar sig väldigt bra. En av dom bästa rundborstarna jag har testat och använder den varje gång när jag stylar håret. Varför använder jag den då? Jo, för att få hårrötterna att lyfta från hårbotten och ge volym, det gör att mitt hår håller sig fräscht längre och jag slipper tvätta håret mer än en gång i veckan. Om håret ligger slickat mot hårbotten så kan ni tänka er hur mycket talg och fett (från huden) som kommer på strået.

_MG_4658

3. BJÖRN AXÉN
MAPLE FINISHING BRUSH (359kr)
– Denna borste är som en lillasyster för mig. Jag använder den när jag sätter upp håret, kammar ner småhår för en slät yta och borstar även ut mina lockar med denna. Gör jag stora vågor i håret så väljer jag denna borste, den gör att stylingen blir slät och naturlig – älskar den looken. Dom som inte tycker om att borsta ut hela håret ordentligt är denna borste perfekt eller för dom har har lockigt hår (som vill skrapa lite på ytan bara).

 …

_MG_4659-2

4. TUPERINGSBORSTE (59kr)
– Just denna är från en frisörgrossist men vilket märke som helst fungerar bara det är en borste och inte kam. Jag har aldrig gillat att jobba med kammar när jag tuperar eller sätter upp hår. Men jag älskar denna rackare, den har varit med i nästan varje film (haha) och jag har en tendens att sova på rygg ibland och det är inte så trevligt för sovvirveln. Några drag med denna i hårbotten på morgonen räddar vilken fet hårbotten som helst.

Har ni några favorit-borstar? Sen kanske ni undrar över varför jag inte visar er en Mason Pearson borste som jag alltid talat bra om? Den är på salongen och jag tycker att dessa borstar ovan är ett bra baslager att ha hemma. Alla borstar fyller en funktion och är användbara och en Mason Pearson är en blandning av Wet Brush och Björn Axén Finishing Brush tycker jag.

PS: Om ni vill veta hur man gör ren sina borstar på bästa sätt så kika in HÄR.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Wet brush-originalet finns att köpa på lookfantastic.com (UK-sida men gratis frakt till Sverige) för 145 kr. Bara så att du vet 🙂

  Louise 2016-01-27 23:55:01
  Svara
 • Lite tråkigt att man aldrig får ett svar från dig, blir att man tappar intresset 🙂

  Elin 2015-12-02 14:07:23
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Hej!
   Jag får väldigt mycket frågor och svarar i mån av tid vilket jag har gått ut med många gånger. Jag har frågestunder då och då, där har alla chans att ställa sina frågor enklare 🙂 vänta in den. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-12-02 14:33:47
   Svara
 • Hej finaste Elin!

  Ber om din hjälp, har försökt spara ut mitt hår över ett år. Gjorde misstaget att bli brunett, gick till frisören och gjorde en uppljusning av mitt hår för att gå mot blonde igen.

  Håret är ok kvalité (vet hur dålig kvalité ser ut), faktiskt väldigt bra kvalité.

  Frisören klippte upp hela mitt hår! Det var tydligen för skadat. Där stod hon och klippte och pratade, vips inget hår kvar.. Det är olika ”ränder” längs hela mitt hår, har en ful sidolugg liggandes med ett stort hål där örat är. Vill knappt vakna på morgonen när jag tänker på min klippning. Det är så kort så jag vet inte heller vad jag ska göra?

  Mitt hår är axellångt, högsta uppklippningen är ca 4cm lång, ska jag bara raka av mig allt och börja om på nytt?

  Ber desperat om ditt tips på vad jag kan göra:(

  Kramar, Elin

  Elin 2015-12-01 20:59:48
  Svara
 • Jag använder oxå wet brush! Jättebra! Mina barn älskar den då de ej gör ont att kamma ur tovor.

  Nu måste du hjälpa mig!!
  Jag hatar denna årstiden :s hyn blir torr och likaså håret…varenda eviga vinter!
  Jag har normalt hår, tjockt men fint och använder alltid schampo å balsam för färgat hår, just nu använder jag kevin murphy, brukar byta å testa olika då å då.
  Idag såg jag att det ser ut som mjäll längst fram i hårbotten *hatar* men det är som den är torr, blir så varje år! Kliar lite med, men just att andra tror man har mjäll…

  Rekommenderar du att jag byter nu under vintern till schampo för torrt hår? Fastän det bara är delar av hårbotten som är det??
  Ngt du kan rekommendera?

  Tack för toppenblogg!
  Kram en torris ;o)

  Anna 2015-12-01 20:19:59
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Hej Anna!
   Eller hur, den är magiskt bra för barn också 🙂
   Vintern är den årstid som hårbotten, händer och hud torkar ut mycket mer. Jag får väldigt torr hårbotten på vintern, kliar jag så faller det som damm ner. Det är vanligt och det är INTE mjäll. Jag skulle rekommendera dig att använda mer återfuktande hårvårdsprodukter på vintern t.ex sånt som innehåller arganolja eller andra oljor. Sen på vår/sommar använda din vanliga hårvårdsrutin. Ett annat tips är att använda kokos-olja i hårbotten 2h innan tvätt för att återfukta ordentligt. Jag tycker du ska höra med din frisör som känner ditt hår så du får en hårvård som passar just dig 🙂 Lycka till nu. Kramar Elin

   Elin Johansson 2015-12-02 23:38:21
   Svara
 • Jag har wet brush och gillar den. Känns skonsam för håret när det är tovigt. Plus är den billig och finns i snygga färger.

  ErikaJ 2015-12-01 18:44:35
  Svara
 • Jag har page, och äger ingen hårborste. Jag kammar mitt hår med en bredtandad kam. Behöver man ha en hårborste om man har kortare hår?

  Finns det något man kan göra för att få håret att växa snabbare? Jag fönar eller plattar aldrig håret. Jag klipper mig var 8:e vecka men håret är alltid så slitet vid varje frisörbesök att jag alltid klipper det kortare och kortare. Kommer väl att sluta med att jag är helrekad på huvudet..

  Jessica 2015-12-01 13:58:11
  Svara
  • Svar på Jessicas kommentar.

   Hej!
   En bred kam fungerar superbra det också. Man får känna efter vad som passar 🙂 Det går inte att få håret att växa snabbare utan det går att påverka att håret växer starkare. Ät bra mat, du kan välja att äta extra vitaminer för kroppen och klipp det mer sällan. Om du går och klipper dig var 8:e vecka, då har håret växt cm 2cm. Frisören klipper säkert 2cm och då får du inte ett längre hår. Om du väljer att klippa dig var 3:månad så har håret växt cm 3cm och frisören klipper 1,5 cm – då har du ett nyklippt hår som blivit 1,5 cm längre. Ta det med din frisör 🙂 Lycka till nu. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-12-02 23:43:35
   Svara
 • Hej igen vackra Elin! Detta hade jag väldigt dålig koll på! Tack så väldigt mycket för att du informerar kring detta, vilka hårborstar som är bra! Så väldigt snällt av dig! Kanske vissa borstar är också bättre på att massera hårbotten och stimulera hårväxten? Vet inte om det finns något speciellt serum eller shampoo som stimulerar hårväxten, men då hade väl de flesta känt till detta, och det skulle vara en världsnyhet antar jag :)Men om du känner till något så får du gärna berätta! Eller iaf sägs kunna stimulera hårväxten. Fast det är väl antagligen mest inifrån med vitaminer man kanske kan påverka, när man är yngre. Då jag är äldre och fått mer kala fläckar flikar och hårfästet vandrat uppåt och tunnats ur, tyvärr. Men går kanske inte göra då mycket åt då.:)Kram

  Sara 2015-12-01 10:16:36
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Hej Sara! Ja men självklart, detta ska ni ha koll på 🙂
   Om man vill massera hårbotten så tycker jag Mason Pearson helt klart, i modellen Popular. Det bästa för att stimulera hårbotten är just hårbottens-massage. Ta lite kokosolja i händerna och massera framför tv:n två gånger i veckan så kommer det hända grejer. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-12-02 23:49:32
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!