Så gör du vackra frisyrer med flätor

Hej vänner!

Har ni köpt hem Damernas Värld nr 14 2015 än? Jag och tillsammans med Petra Lundin, Björn Axén tipsat om dom snyggaste festfrisyrerna och ni får även chansen att tävla om ett magiskt stylingkit från Björn Axén. Hur ni tävlar om det finns i senaste numret av Damernas Värld. I tidigare inlägg så tipsade jag bland annat om hur ni gör en slarvig uppsättning, vågor & knut samt dom magiska röda mattan vågorna – missade ni det inlägget så kommer ni dit HÄR.

IMG_4648

 

Men ni som läst tidningen vet att det fattas två till frisyrer som jag inte tipsat om än. Det tänkte jag göra i detta inlägg för det handlar om hur du gör en romantiska fläta och en fläta med lockar. På tal om flätor, ni har väl inte missat att Björn Axén har kommit ut med en bok som handlar bara om flätor? En perfekt julklapp, supertips.

1. Fläta med lockar
– Detta är en frisyr som passar alla och jag tycker det tar fram ansiktet på ett fint sätt. En känsla av att ha uppsatt men ändå glamorösa lockar gör looken väldigt passande för alla. Både snedbenan och flätorna är så trendigt just nu och passar perfekt för julen och nyårs festerna. Att göra flätor kan vara lite svårt i början men bara man får in snitsen så är det så roligt och man märker hur mycket roligt man kan åstadkomma med sitt hår.

Mina bästa tips för att lyckas med denna look: 

1. Det spelar ingen roll om du har smutsigt eller nytvättat hår. Du får lite mer grepp med ett otvättat hår, det kan hjälpa för att göra flätan. Har du nytvättat hår så kan du använda saltvattenspray eller volymgirande produkter innan för att ge ett bättre grepp.
2. Som jag alltid påminner er om så är det viktigt att dela upp håret för att ni ska ha koll och att håret inte trasslar sig.
3. Här tipsar Petra om en utbakad fläta men det går också att göra en vanlig eller fiskbensfläta om man tycker det är enklare. Tricket är att våga ta i lite, flätan ska vara tight mot huvudet och då är det lättare om man tar i lite.
4. Jag tycker Slide Curlern är väldigt enkel att använda, men det går lika bra att locka håret med valfri tång beroende på hur mycket hår man har samt vilka lockar man vill ha. Att ha rakt, plattat hår är väldigt snyggt tillsammans med den lilla svarta på nyårsfesten – tipp topp.
5. Genom att dra lite i flätan i slutet gör att flätan blir större och för er med lite tunnare hår så kan ni dra lite extra i flätan för ett fylligare intryck.

bjornaxen

2. Romantisk uppsättning

– Som jag har nämt i andra inlägg så är flätor hårets egna accessoar. Vissa som inte vill köpa eller känner att dom inte passar med smycken eller liknande i håret   är flätor som går runt huvudet så vackert och snyggt. Som Petra visar i videon så passar denna frisyr perfekt för dig som har självlockigt hår, hår med egen textur men passar även för raka hår också – då behövs det lite hjälp av volymgivande produkter.

Mina bästa tips för att lyckas med denna look: 

1. Ett självlockigt, torrt hår är en toppen grund för denna look. Vill man ta det lugnt med värmestyling men ändå göra en fin uppsättning är denna look perfekt.
2. Knuten i nacken kan man sätta i den höjd man vill eller vilken sida man vill, helt valfritt. Ju mer man drar i flätan eller tofsen desto messy och bredare blir knuten. För er som inte har så mycket hår, dra i frisyren mer.
3. Även flätan som ska gå runt huvudet kan flätas i valfri fläta, vi har sett mycket fiskbensflätor och utbakade flätor så välj det ni känner er mest bekväm med. Ju större fläta runt huvudet desto mer hår jobbar du med, sedan drar du i flätan för fyllighet.
4. Det som jag verkligen tycker om med denna look är just hårslingorna som Petra har lämnat mot ansiktet. Det gör frisyren just romantisk och inte så stram, så vackert.

bjornaxentwo

Jag hoppas ni fick lite inspiration och tips på hur ni kan få till fina frisyrer med flätor hemma. Jag själv som frisör tycker det är lärorikt att lära sig nya saker och få inspiration så jag hoppas även frisörer som läser min blogg får tips på vad ni ska göra för frisyrer på era kunder. Stort lycka till!

//

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej Elin! Jag undrar om man kan använda vetemjöl som torrschampo? Googlade efter nödlösning en gång och fick fram vetemjöl, det fungerar faktiskt! Men är det skonsamt? Kram

  Nathalie 2015-12-02 14:07:25
  Svara
  • Svar på Nathalies kommentar.

   Hej!
   Vad roligt att du frågar det. Innan torrschampo fanns riktigt så använde jag faktiskt vetemjöl. Som nödlösning fungerar det helt klart men det täpper till hårbotten rätt mycket men det är varken farligt eller skonsamt. Regnar det så är det inte så kul, haha. Kram

   Elin Johansson 2015-12-02 23:28:42
   Svara
 • Hej Elin!

  Jag älskar din blogg!! Men nu till min fundering. Jobbar som sjuksköterska och vi inom vården MÅSTE ha uppsatt hår. Men börjar känna mig less på att man alltdi ”kastar” upp håret i en svans eller knut eller en fläta. Fantasin har sinat och de känns tråkigt. Har långt hår så måste sätta upp de i arbetet. Men jag önskar och undrar om du skulle vilja tipsa om 10 snabba enkla men enda snygga/fina frisyrer att ha i arbete. Så man kan vajera utan att man ska gå upp timmar i förväg för att man vill känna sig lite i fin på jobbet. De är ju trotts allt håret som blir vår accessoar när man har vårdens arbetakläder (typ som en pyamas

  sabina 2015-12-02 14:05:21 http://[email protected]
  Svara
  • Svar på sabinas kommentar.

   Hej Sabina!
   Men gud vad kul att du tittar in här 🙂
   Jag förstår helt, många som jobbar inom vården väljer att klippa håra kortare till en ordentlig frisyr. Men mitt tips är att lära dig att fläta håret i olika frisyrer. Flätor är verkligen så fint och gör att vilken frisyr som helst blir roligare. Sätter du upp håret så dölj tofsen med ett läderband, snygga snoddar eller tyg. Hoppas du fick lite tips. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-12-02 23:32:16
   Svara
 • Du skulle inte kunna ge lite tips för såna som har tunt hår? Och kanske lugg? För har man lugg på tunt hår så försvinner massa utrymme för flätor framifrån, och tjocka flätor. Och har man kortare hår så blir rak lugg ännu mer krångligt att försöka få in i en frisyr.
  Jag har tunt fint skandinaviskt hår, som är helt omöjligt att göra frisyrer med.

  Jag 2015-12-02 10:22:43
  Svara
  • Svar på Jags kommentar.

   Hej!
   Du kan söka på tunt/fint hår i sökfältet så kommer mycket tips upp 🙂 Kram Elin

   Elin Johansson 2015-12-02 23:32:52
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!