Så håller dina verktyg längre

God morgon!

Hoppas ni mår bra. Jag har blivit förkyld mitt upp i allt här, kände igår när jag tog hand om min sista kund att foliepaketen blev suddiga och fick feber. Detta är verkligen så enormt mycket taskig tajming, en vecka till jul och jag har mycket att göra. Men jag tar alla preparat som går mot detta och la mig tidigt igår så hoppas jag blir frisk snart. Men nu ni ska jag tipsa er om en sak som jag tror alla gör och som är orsaken till att era verktyg slutar fungera.

verktyg

Känner in igen detta? När man har stylat klart håret så virar man sladden hårt som bara den så sladden viker sig? Detta mina vänner, är nämligen den största miss man kan göra. Vad är meningen med att köpa en plattång för 2000 kr då man långsamt förstör sladden så tången inte går att använda?! Är ni med mig?

Hur många gör detta fel hemma?

verktyg1

Visst, det är snyggt när sladden är snyggt virad runt tången eller fönen men det gör att ”sladd-fästet” viker sig och förstör kontakten mellan el och tång. När vi säger att våra verktyg ”lägger av” så är det oftast detta som är problemet. Det ska till rätt mycket för att tången i sig ska gå sönder, men sladden är desto skörare då vi gärna gillar verktyg med lång sladd. Så till nästa gång, lämna en bit från ”sladd-fästet” så sladden inte är spänd alls och därefter vira resten av sladden runt tången.

Lycka till!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej! Jag undrar om joniserande fönar eller med infrarött ljus kan ”ta slut” efter ett tag? Alltså det i apparaten som bildar dessa joner eller ljuset…och att det då bara blir en vanlig tork..?

  Kriss 2015-12-17 20:25:59
  Svara
 • Hej!

  Jag fick håret slingat och var nöjd med resultatet, tills jag skulle föntorka det första ggn. Jag tar passeer och torkar så jag såg ganska snabbt att det undre håret var flammigt, ojämnt osv. Tog kontakt med frisören som var lite sur, men som gav mig en tid för att åtgärda det.

  Nu undrar jag-
  Om en frisör ”åtgärdar” ett (i detta fall) tekniskt fel, är det fel av mig att förvänta mig det gratis?

  Och sista frågan- behöver jag vara så nervös och orolig spm jag är för att gå dit. Hon verkade så stött. Jag vet inte vad jag är rädd för men ja… Känner mig besvärlig antar jag.

  Tack för en otroligt bra blogg!

  Slingis 2015-12-16 11:11:21
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!