Dags att bli ”Buttery Blonde”

Hej mina vänner!

Ni vet hur mycket jag älskar att färga blondiner, det är liksom min grej. Men jag tänkte redan nu avslöja en härfärg som kommer bli en av dom trendigaste nästa år, det är dags att slopa den kalla blonda tonen samt ”granny” trenden och välkomna ”Buttery Blonde” – eller ”Smör Blondinen”. Många tror att det bara finns en blond ton som är snygg, men så är det verkligen inte. Det är skillnad på ett blont hår som ”blivit” gult med tiden och en blond hårfärg som man färgar in en hint av guld i.

butterblonde

Bildkälla: Getty Image

Om man skulle googla fram blonda kändisar eller blondiner runt om i världen så är det den varma, guldiga blonda tonen som är mest populär. Det handlar inte om att frisörer inte kan göra kalla blonda hår utan det är den hårfärg som aldrig går ur modet men eftersom gråhårs-trenden blev så populär under 2015 så kunde man inte ens tänka en varm blond ton för då fick man skäll. Kolla mig t.ex, jag är guldigt blond för att jag tycker den är snyggast och framhäver mina ansiktsdrag och toner bäst. Det är inte många som passar i en kall blond ton utan det är mest en ”svensk” grej att alla ska vara vita i håret – inte så värst modernt om man kollar runt om i världen på blondiner.

buttery

Bildkälla: Getty Image

Så kom ihåg, vill ni vara trendiga inför 2016 så ska den kalla färginpackningen bort från badrummet, låt frisören göra en blond ton där tonen får en hint av guld i sig och för dig med bruna ögon eller brun/gröna är denna ton helt fantastisk. För dig som känner dig blev, dassig i hyn så kommer en varma hårfärg ge huden lyster och hårfärgen håller mycket längre. Skönt att inte behöva underhålla den kalla hårfärgen varje vecka med en färginpackning va? Sen ska jag bara ge er en liten hint till, 2016 kommer bjuda på mycket lyster och pigment – återkommer med mer trendspaning framöver.

Någon som känner att dom vill konvertera till den guldiga sidan tillsammans med mig? Ni som är blondiner, vad tycker ni är det bästa samt det värsta med att ha en blond härfärg?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Hej, jag är sedan länge färgad varmt blond. I mig själv är jag askblond/råttfärgad.
  Just nu har jag en lob, där håret kring ansiktet är på utväxt, då jag så sent som för ett år sedan hade lugg och taggat kring ansiktet. Problem just nu, då jag är alldeles kryllig, och plattar mitt hår efter varje tvätt(3ggr/vecka) att det växer långsamt. Har värmeskydd och inpackning och kör på Olaplex varje gång hos frissan. Sist jag var där, färgade hon som vanligt min utväxt. Den blev gul. Jag gick dit igen, och hon gjorde om det…kan inte svara på hur denna gång, tror det var en toning…då blev det grå/lila i kanten mot det blonda efter utväxten, och samma gula färg på utväxten. Sista gången slopade hon Olaplexen i färgen, och då blev det bra igen. Dock lyser det gula igenom lite lite på vissa ställen. Vad är din erfarenhet av Olaplexen i denna process? Är det den som håller tillbaka färgningen så att den stannar upp? Det konstiga är, att hon gjort detta flera gånger innan, och då har det gått hur bra som helst… Oavsett är jag nöjd nu. Jag är varmt blond, har lätt för att bli väldigt brun, och har isblå ögon. Tacksam för dina funderingar kring detta, antingen i ett svar här, eller i ett eget inlägg om Olaplex. Tack för en bra blogg. Kram

  Caroline 2016-01-06 19:21:35
  Svara
 • De absolut värsta är den gula färgen som kommer fram (och här hittar jag inga silverschampoon) efter ett tag, samt utväxten när man färgat någon ”roligare” färg och man bara ”Hallå, jag är skallig!”. Bästa med att vara blond är den sjukt snygga naturluga slingningen man får efter en solsemester.

  Camilla 2015-12-29 21:18:49
  Svara
 • Det värsta är att det är så svårt att hitta en vettig frisör. Efter att ha varit blond i tio år, så ger jag upp eftersom håret blivit så slitet av att bleka slingor hos ny frisör varje gång. Hittar aldrig någon bra i Göteborg.

  Hanna 2015-12-29 08:37:28
  Svara
 • Googlade mig fram hit eftersom jag inte kan sova efter ett misslyckats frisörbesök igår.. Jag mår jättedåligt och känner att pengarna är kastade i sjön och jag gråter för jag inte alls trivs i min frisyr. Jag älskar den kalla blonda och jag passar bäst i det då det även dämpar den rödlätta tonen i min hy. (Därmed inte sagt att den varma blonda är ful eller inte passar andra. Men jag vill vara kall) Hur mycket jag än visade bilder, förklarade och noga uttryckte mig så var det som om frisören slog ifrån sig det. Så nu sitter jag här flera tusen kronor fattigare med en varm blond, precis en sådan du beskriver här i ditt inlägg, och som jag uttryckligen sade att jag INTE vill vara.

  Jag har en fråga, vet inte om du svarar på frågor här, men jag kan ju försöka. Förra frisören jag var hos sade att hon färgade mig blond, inte blekte. Och då var jag nöjd. Men den här frisören förstod inte vad jag menade utan sade att det enda sättet att bli ljusare är att bleka. Så hon blekte min utväxt. Och pratade om att ta bort den ”askiga” färgen. (TROTS att jag sade att jag ville ha en blond som gick åt det gråa hållet och inte det guldiga/gula)Hur ligger det till egentligen? Är det färg eller blekning?

  Vet inte hur jag ska våga sätta mig i en frisörstol igen, för hur jag än försöker kommunicera mig så verkar det inte gå fram 🙁

  Elin 2015-12-29 03:28:45
  Svara
 • Att färga mitt hår blont i en varm ton är det jobbigaste. Det absolut enda som fungerar i mitt hår är blekning…
  All.. och då menar jag all färg rinner ur och ger mitt hår en lyster att dassighet.
  Så tråkigt…

  Mia 2015-12-28 23:24:51
  Svara
 • Jag är korthårig!! Varit blond i många herrans år!! Jag har väldigt mkt ”osynligt” röda pigment! Kämpar som en dåre med silverschamo o kalla färgbomber! Så det är det värsta att behålla den kalla färgen! Det bästa är att jag alltid känner mig pigg eller jag är blond i själen!

  Sara 2015-12-28 21:26:36
  Svara
 • Det värsta tycker jag är att det känns lättare att göra små förändringar i håret om man är brunett..!
  Det känns alltid fräschast med blont hår på sommaren 🙂

  Rebecka 2015-12-28 17:49:57
  Svara
 • Ja det vill jag men bara om du färgar mitt hår guldigare? Det bästa är är att det ser så upppiggande ut och det sämsta är att så många har det.
  Har du inte lust fixa till mig vore kul har blont råttfärgat vågit hår.
  Skulle verkligen behöva en makeover…spännande om det vore av dig…snälla jag kan betala dubbelt….

  Bibi 2015-12-28 09:50:48
  Svara
 • Jag är redan där, sen många år!

  Passar inte alls med kall blond på mig så det var aldrig aktuellt.

  Annika 2015-12-28 09:39:10
  Svara
 • Kände knappt igen Khloe Kardashian på bilden. Snacka om förändring!!

  Jag tycker absolut den guldblonda nyansen är snyggast speciellt då den passar bra ihop med brunt hår. Ser en del tjejer som lägger kalla blonda slingor i en kallt brun hårfärg och då tycker jag helheltintrycket blir grått. Inte alls smickrande.

  ErikaJ 2015-12-28 08:56:35
  Svara
 • Hej! Tycker det är så himla fint med varma toner i ett blont hår men jag har en kall hudton, kan jag passa i guldiga toner ändå? Tycker det är sjukt jobbigt att underhålla den kalla blonda tonen. Tack för en grym blogg!!

  Moa 2015-12-28 07:47:23
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!