Volym med en härlig mousse

_MG_4939-2

Hej fina ni!

Jag har fått testa en ny mousse som jag verkligen vill tipsa er om. Mousse har försvunnit mer av mer och ersatts av volymspray eller lotion men jag måste säga att nu kommer jag köra mousse hädanefter. Det som jag älskar med mousse är att den ska vara lätt att applicera, jag tycker om när moussen blir ”lösare” ju längre man håller moussen i handen. Jag brukar alltid massera in moussen i händerna innan jag masserar in i håret och hårbotten. Jag tycker om stylingprodukter som doftar gott, tycker det är en lyxig känsla när man ska fixa håret.

R+Co – Chiffon Styling Mousse
Pris: 299 kr / 165 ml 

– Det som är bra med denna mousse är att den innehåller abyssinianolja som ger värmeskydd och bevarar fuktbalansen i håret vilket gör att om du inte vill applicera olja och värmeskydd separat så behöver du inte det. Ofta dom personer med tunt/fint hår vill ha så lite produkter i håret som möjligt men ändå få stöd till volym.

_MG_4942-2

Hur använder man mousse: 

1. Applicera moussen vått hår hår som är 60-70% torrt, massera in hårbotten samt längderna. Kamma igenom håret med en bred kam och sedan föna håret upp  och ner – använd gärna en rundborste för maximal volym och fyllighet.

2. Duscha på morgonen, föna håret 70-80% torrt. Applicera mousse i hår/hårbotten och sedan fläta 2-4 flätor löst. Blås lite varmluft på flätorna och sedan låt självtorka i några timmar, borsta ut flätorna, spraya saltvattensspray och så har du ett messy-vågigt hår. Detta alternativ är så snyggt att göra på sommaren, sen kan man kan locka till luggen med en tång i efterhand om frampartiet inte kom med i flätorna.

3. Det går även att använda mousse i torrt hår. Locka håret som vanligt och när håret svalnar kramar man i lite mousse som ger stadga och hållbarhet.

_MG_4938-2

Jag tycker verkligen om denna mousse, lätt att jobba in i håret, lätt och håret blir glansigt av den. En väldigt användbar produkt, sen innehåller R+Co produkterna inga parabener eller sulfater och är dessutom glutenfria samt vegan vänliga. Dom finns att köpa hos utvalda frisörsalonger runt om i Sverige.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Elin! Kan du inte göra ett inlägg eller video om hairtalk? Jag har nämligen grande problemas där… Satte i H.T före jul men fick ta ur det två dagar senare då färgen inte alls passade min egen. Jag är väldigt ljus (blekt) och H.T´s ljusaste nyans var alleles för ”halmgul” mot mitt egna så det såg rent ut sagt förj*vligt ut, så jag var tvungen att gå tillbaks till salongen som satte i det och be dem ta ur det åt mig. Blev sjukt besviken såklart… (först och främst på salongen som ju valt färgen åt mig…) De provade att använda nån slags ”avfärgning” från HT på lösåret men det blev ändå inte som mitt hår. Hur gör andra blondiner undrar jag?? Vore intressant att veta. Måste ju vara fler som har samma problem tänker jag.

    Martina 2015-12-29 12:53:54
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!