VLOGG – Testar Botox

Hej vänner!

Nuni, nu kommer det någonting några av er var positiva till. För några veckor sedan så testade jag Botox för första gången och jag gjorde en Vlogg av besöket samt tagit för/efterbilder. Jag har varit väldigt nervös, dels för att både testa botox men framförallt hur ni skulle reagera. Det var samma sak när jag gjorde läpparna, kan ta det som ett exempel:

– Jag har gjort mina läppar 4 gånger, började bygga mina läppar för ett år sedan. Det är ingen, verkligen ingen som påpekade eller nämnde någonting om mina läppar förens jag la ut slutresultatet. Varför jag valde att lägga ut före/efter bilderna var för att jag blev så otroligt nöjd och så lycklig över resultatet samt att kunna inspirera andra. När jag la ut slutresultatet så var det en del som förlöjligade mig, dumförklarade mig och sa att jag inte var fin i mina nya läppar. Men sedan tog det bara några dagar så vällde det in snälla kommentarer på mina sociala medier där människor frågar efter nyans på läppstift, att mina läppar var så fina och frågor vart jag gjort läpparna någonstans. Läsare på gatan/krogen kommer fram och berömde mig för läpparna och kunder som är glada för att jag lyfter fram detta ämne. Varför? Är det en första reflex att döma och vara elak? Sedan är det okej?

När jag hade varit på konsultation om Botox så tvekade jag inte en sekund att jag skulle visa er för/efterbilder men jag var rädd att göra en film och visa er. Men varför ska jag skämmas? Varför ska jag låta andra människor döma mig? Under dessa veckor har jag varit väldigt intresserad och detta har varit ett stort samtalsämne mellan människor i min omgivning. Ju mer jag talar om det desto mer skäms jag nästan själv hur jag kunde vara rädd för vad andra skulle tycka, jag är verkligen inte den personen.

botox

Varför valde jag att behandla min ”bekymmers-rynka”, ”Kråksparkar samt Ögonlock?

– När jag står och jobbar, lägger slingor eller pratar så använder jag hela mitt ansikte. Jag kommer på mig själv att rynka pannan hela tiden och när jag ibland skymtar mig själv i spegeln på salongen så ser jag hur rynkan i pannan blir djupare och djupare månad för månad. Jag har försökt att sluta rynka pannan när jag koncentrerar mig för att sluta använda den muskeln på naturligt vis, men det är omöjligt. Jag har en låg panna och när vi blir äldre så är det tyngdlagen som är vår värsta fiende och jag kände på mig att om 10 år så kommer rynkan synas utan att jag grimaserar. Med tanke på att jag grimaserar hela tiden så blir det att mina ögonlock hänger mer och mer och jag blir tokig när jag sminkar mig för att jag får mascara på ögonlocken och ögonmakeupen syns knappt.

Jag älskar att sminka mig och tycker det är så roligt med produkter och jag vill behålla min ”posnlins-hy” så länge som möjligt men då måste jag börja förebygga eller sluta använda vissa muskler så mycket i ansiktet redan nu. Eftersom jag har en slät och fin hy så ser man kråksparkarna, revan i pannan och mina ögonlock som hänger mycket tydligare. Det är så små korregeringar och i efterhand tänker jag att det är så fascinerande hur så lite kan göra så mycket.

botox1

Gjorde det ont?

– Som jag säger i videon så har jag gjort läpparna och det gör ont, tro mig. Men botox var något helt annat, det gick så fort – tog bara några minuter och kändes som ett myggbett, eller knappt det. Man märker resultat efter 14 dagar ungefär men jag märkte skillnad redan efter 3-4 dagar. Dagen efter känns det lite ömt och jag fick lite lätt huvudvärk men annars märkte jag ingenting konstigt.

Kan du röra på ansiktet?

– Ja men självklart, på bilderna (ovan) så gör jag exakt samma min och ni ser ju skillnaden. Det är så många som skriker ”MEN TA I DÅ, SPÄNN” – haha men jag kommer inte längre än såhär. Det är inte så att jag känner att någonting är i vägen utan mer att det känns skönt och avslappnande. Jag brukar få koncentrations-huvudvärk när jag har stått 1,5 timme och lagt foliepaket men eftersom jag inte kan spänna ansiktet som förr så har jag inte haft huvudvärk sedan dess. Där märker jag största skillnaden, jag är mer avslappnad i ansiktet – underbar känsla.

Jag har höga kindben och runt ansikte så när jag ler så kommer kråksparkarna fram på sidan av ögat, dom tog jag också bort. Resultatet blev att jag ser piggare ut och mina ögon ser ”klarare” ut än innan – sjukt nöjd med det. Mina ögonlock går inte alls ner lika mycket som tidigare, klart dom är kvar – Madde skulle aldrig ”ta bort” mina egna drag. Vi var eniga om att jag vill kunna röra alla delar men inte lika mycket som tidigare för att förebygga att rynkan blir värre om 5-10 år. Det jag har lärt mig är att:

Botox – Är en muskelavslappnande behandling som har använts inom sjukvården i 20 år och botox fyller INTE ut utan gör att du inte kan använda muskeln lika mycket som tidigare. Det som människor oftast tänker är att botox förlamar muskulaturen i ansiktet på ett onaturligt sätt, men så är det inte. Om du väljer att sluta använda botox så åldras du från den punkten man var innan man började behandlingarna. Botox tar inte bort någonting utan minskar rynkans uppkomst, det är en stor skillnad. När man ser kändisar som ser ”plufsiga” och svällda ut – då använder man fillers som läggs i rynkorna (lite för mycket) för att fylla ut. Jag vill inte hamna där så jag väljer redan nu att behandla med botox och förebygga att rynkan blir värre med åren.

Glöm inte att sätta videon på bästa HD-kvalitén samt är ni sprut-rädda så är inte denna video något för er, 🙂

oskar

Jag tog även med min pojkvän, han var snäll och filmade åt mig men han behandlades också med botox. Kan ni se vart? Han har haft komplex att skratta för att han visar mycket tandkött då. Jag visste inte detta utan det var Madde som talade om det på konsultationen, det kallas ”Gummy Smile” som man kan behandla med botox. Det är två stick under näsan som behövs så åker inte läppen upp lika mycket, helt otroligt.

Vad kostar Botox?

– Det är väldigt olika från person till person och vad du vill behandla samt hur mycket men från 3700 kr kostar det att göra Botox och jag ska gå ungefär en gång per år. Vissa människor går två gånger per år och vissa går var 3:e månad. Det är viktigt att gå på en konsultation först så man får den information som behövs och att man får tid på sig att tänka igenom det.

Vem går jag till?

– Jag går till Madde på Teres Plastikkirurggruppen som jag även var hos när jag bytte hudvård. För tillsammans med min hudvård från IS Clinical och min botox behandling så får jag ett perfekt resultat eftersom man byter hudceller ofta.

IMG_4646

Sen har jag en liten sak till er. Teres Plastikkirurggruppen ska bjuda in till en botox-bar den 28/1 kl 17.00. Är det några av er som är intresserade av att göra botox eller få mer information så kommer dom ha ett event med bra erbjudanden och en trevlig kväll. Jag ska dit, jag har bjudit dit kunder och vänner. Så är ni intresserade så vore det så roligt om ni kunde hänga med mig där. Jag kommer med mer information senare, vore så roligt.

Jag hoppas ni tyckte om detta inlägg och fick en lite större inblick i detta ämne och att hädanefter kan vi sluta döma varandra och se denna behandling som vilken skönhetsbehandling som helst. Har ni några frågor så är det bara att ställa om i kommentarsfältet? Alla onödiga och dömande kommentarer kommer jag inte godkänna, så ni vet det redan nu (: Stor kram på er

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
23kommentarer
 • Hej!
  Det din pojkvän gjorde, hur länge håller det? Själv intresserad, kramar!

  Hanna 2016-01-06 00:35:53
  Svara
 • Tack för du visade filmen. Jag tycker det är så sjukt coolt hur man kan bara fixa till något i ansiktet eller förebygga. Hade ingen aning om att man kunde fixa till leendet sådär som oscar gjorde! Häftigt. Jag har länge velat fylla läpparna med men skulle nog hellre gå och görs botox nu istället. Kan man fixa till hängande ögonlock med botox?

  Elisabeth 2016-01-01 14:24:19
  Svara
 • Hej vackra du

  Jenny Andersson 2015-12-31 11:48:57
  Svara
 • Förstår inte att folk orkar lägga så mycket energi på vad andra gör, så länge det inte påverkar någon annan än en själv, låt varandra vara, du är väldigt vacker!

  Min mamma har använt botox i närmare 10 år, i medicinskt syfte då hon är sjuk (dystoni)
  och jag är förbannat glad att botox finns, den gör mycket nytta för vår familj.
  Gott nytt år och fortsätt stå på dig Elin!

  Helen 2015-12-31 11:24:43
  Svara
 • Jag och min vän är intresserade av att gå på eventet! 🙂

  Linda 2015-12-31 09:54:20 http://Lindamark.se
  Svara
 • Hej bästa Elin!!
  Nog för att du är så fin som du är med eller utan fillers och botox men det absolut viktigaste det är ju att du gör det för din egen skull och inte för någon annan. Det är så bra gjort av dig att skriva här om det och inte bry dig om alla dumma kommentarer. Det ger en spark i baken till oss som vill men inte vågar. Jag har bara för några dagar sedan gjort en ögonplastik trots att så många hade åsikter och tyckte att jag verkligen inte behövde göra något sådant. Men jag gjorde det och är så jäkla nöjd att jag vågade. Det är ju trots allt jag som ska leva med mina ögon ett bra tag till. Heja Elin, fortsätt att gå din egen väg och strunta i alla avundsjuka tråkmånsar.
  Kram på dig

  Maria 2015-12-31 00:12:37
  Svara
 • Hej !
  Tycker du är supervacker, både innan och efter botox. Lägger ingen värdering i ditt botoxanvändande och förstår inte varför andra gör det. Det är ditt val och ingen ska någonsin lägga sig i det. Anser inte att du pådriver ett ouppnåeligt ideal för unga tjejer utan tvärtom är öppen med hur du tänker och resonerar kring detta ” förbjudna ” ämne. Det är fint av dig och ingenting du ” behövde göra”. Så ta fan inte åt dig av kritiken, du är superfin! Puss

  Louise 2015-12-31 00:08:55
  Svara
 • Hej! funderar också på att göra detta och jag är 26 år. Kommer nog bara börja med kråksparkarna. Kan du skriva hur många gånger du kommer fylla på nu det kommande året? Tror hon sa i videon att du bara behövde göra det en gång på ett år pga du är så ung, men jag har hört att i början får man fylla på efter ca fyra månader igen?
  Kram

  V 2015-12-30 21:55:49
  Svara
  • Svar på Vs kommentar.

   Hej!
   Jag är 25 år fyller 26 till sommaren så jag kommer nog fylla botox 1-2 gånger per år, ska tillbaka till Madde i januari och gå igenom första tiden nu för mig. Jag kommer nog vilja lyfta mina ögonlock mer tror jag, ska se vad Madde säger – förlitar mig helt på henne. Men jag älskar resultatet nu, så härligt. Kram Elin

   Elin Johansson 2016-01-01 22:42:40
   Svara
 • Så fint det blev! Tummen upp! Jag får lätt spänningshuvudvärk, läst att botox kan hjälpa mot det? Såklart i samma veva vore det inte fel att släta ut kråksparkar och vid munnen. Jag är 28 år.
  Försökte hitta men utan resultat, vilket material och hur mycket tog du i läpparna? 😀

  Johanna 2015-12-30 21:28:46
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Hej Johanna!
   Tack snälla, jag är inte så insatt i just botox för huvudvärk men boka in en konsultation så får du all information du behöver för just dina behov. Jag har byggt mina läppar fyra gånger under ett år, tror jag har lagt i mellan 0,5-1 ml per gång fördelat i under/överläppen. Kram Elin

   Elin Johansson 2016-01-01 22:44:08
   Svara
 • Tycker också att du är fantastisk som står för vad du tycker och gör, powerwomen! Så otroligt duktig, proffsig och med fötterna på jorden. Och vacker oavsett botox eller inte! Kram och gott nytt år fina du:)

  Åsa 2015-12-30 21:25:22
  Svara
  • Svar på Åsas kommentar.

   Tusen, tusen tack. Det värmer så mycket i mig att ni är så snälla och uppmuntrande. Stor, stor KRAM <3

   Elin Johansson 2016-01-01 22:45:11
   Svara
 • Hej! Jag tycker det ser väldigt naturligt ut på dig. För egen del är det inte aktuellt att prova på något liknade men jag tycker att du är en fantastisk förebild som står för dina åsikter, delar med dig av dina erfarenheter och diskuterar dessa på ett informativt och vettigt sätt!

  ms 2015-12-30 17:20:56
  Svara
  • Svar på mss kommentar.

   Hej!
   Eller hur, jag vill ju se ut som mig själv – men en uppdaterad version (haha). Tusen tack, verkligen – jag försöker sprida kunskap och att ni ska få en inblick och sedan ta egna beslut. TACK IGEN <3 Kram

   Elin Johansson 2016-01-01 22:46:08
   Svara
 • Vart har du köpt kappan? Den var superfin!! 🙂

  Johanna 2015-12-30 16:49:37
  Svara
 • Hej! Jag tycker egentligen man får göra precis som man vill med sin kropp och jag har själv vissa saker jag inte är helt nöjd med, t.ex. mina tunga ögonlock som gör att jag ser trött/arg ut ibland.
  Jag undrar hur du tänker på botox som ett nervgift, ev. biverkningar och alla djurförsök som ligger bakom? Såg en hemsk dokumentär om botox och är tyvärr rätt skeptisk till det sedan dess, även om jag förstått att det kan hjälpa människor på många sätt, även i sjukvården.

  Christine 2015-12-30 16:24:49
  Svara
  • Svar på Christines kommentar.

   Hej!
   Eller hur, tack.
   Intressant, jag har läst på som en tok inför min botox-behandling och kände att jag ville göra det. Skulle jag se en dokumentär så skulle jag nog också bli skeptisk för stunden men jag tänker på hur vi lever i helhet och vi kan inte rädda hela världen. Jag tar andra beslut i vardagen som är bättre för miljön, djuren och människor i min omgivning. Jag ville bli vegan för några år sedan, det gick bara inte – jag blev galen i huvudet av allt tänkande och blev nästan deprimerad. Då valde jag att handla bättre, närodlat svenskt kött/mat för att främja miljön och stödja våra svenska bönder istället. Jag tänker mycket på vad jag handlar i affären och försöker dra mitt strå till stacken. Jag skänker pengar till djur som far illa i världen, jag skulle aldrig gå på cirkus eller kolla på delfiner i en simbassäng. Det är en stor fråga och man kan diskutera det hur mycket som helst, dock är min blogg fel forum för det men att göra vissa bra val är bättre än att blunda för allt. Kram Elin

   Elin Johansson 2016-01-01 22:57:06
   Svara
 • Ja, jag skulle också vilja gå på event. Jag har redan testat botox i pannan. Min panna är rynkig som bara dän, när jag hade botox försvann alla rynkor men det höll bara i 2 månader sedan orkade jag inte göra om det. Jag har även operarat näsan när jag var 20 år, jag är nu 50 år. De som är emot Botox är nog bara avudsjuka för man blir snyggare och det är dyrt, alla har inte råd just därför att man måste göra om det ofta om man vill ha samma resultat. Hälsningar Bibi

  Bibi 2015-12-30 15:45:58
  Svara
 • Ja !! Jag vill gärna gå på eventet, har varit nyfiken på botox länge! Du blev jättefin, precis lika söt som innan men lite piggare blick som du säger. Modigt, jag är lite feg men skulle vara spännande att testa. Kram kram

  Therese 2015-12-30 15:20:32
  Svara
 • Hej. Som du skriver i ditt inlägg brottas man alltid som människa om vad som är Ok och inte OK i andras ögon. Men vrf utsätter vi oss själva för detta? Jo för att INGEN människa tycker om att bli kritiserad eller illa omtyckt.
  Jag har samma ”dilemma” jag ska på konsultation under våren för OP av min näsa. Skulle gjort detta redan i tonåren men har hela tiden kämpat med att jag behöver ”läka” inombords. Nu är jag 32 och det känns likadant nu som då angående min näsa. Så nu kommer jag genomföra en OP:
  Och jag som du tänker OFTA på hur andra ska reagera när de ser eller får reda på att jag OP näsa. Men som du säger, VARFÖR bry sig….lättare sagt än gjort.

  Louise Pettersson 2015-12-30 15:19:00 http://petterssonlouise.blogspot.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!