Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

En underbar saltvattenspray

Hej vänner!

Vet ni, jag har testat en ny saltvattenspray. Ni som läst bloggen ett tag vet att jag inte gillar vanliga hårsprayer (gas), tycker mest att håret blir tungt och klistrigt. Jag tycker om när håret är luftigt och fräscht efter styling. Många tror att man måste ta 1kg hårspray för att frisyren ska hålla, en stram ponytail kanske men inte när vi pratar om lockar. Vill man att stylingen ska hålla hela dagen så tycker jag vaxspray eller saltvattenspray är bäst att använda.

_MG_5522

MARIA NILA STYLE &
FINISH SALTY MIST
259 kr

Jag har alltså testat en finish/saltvattenspray från Maria Nila och jag gillade inte den från början men ju mer jag stylat håret med den så tycker jag att den gör håret sådär lagomt fluffigt och ger en hint av stadga. Jag är rätt van att använda saltvattenssprayer som ger en mycket mer strävare och torrare känsla men denna ger håret lite lagom av allt. Det jag också tycker om är att den ger uv-skydd sam sulfat- och parabenfri och innehåller 100% veganska ingredienser.

Hur använder man saltvattenspray?

– Jag använder den innan jag fönar håret, alltså när håret är ca 60-70% torrt så sprayar jag i den i hela håret och fönar med rundborste. Sedan lockar jag håret och när jag är klar med det så sprayar jag i saltvattensprayen i hela håret och kramar med händerna samtidigt. Låter lockarna svalna innan jag borstar ur lockarna med en svinborste. Håret blir fluffigt och lockarna håller mycket bättre utan massa kladd.

Så för er som är nybörjare på styling samt för er som vill gå ifrån den där klisterhinnan som hårspray ger så rekommenderar jag denna starkt.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Finns det saltvattensprayer som inte luktar så mycket saltvatten? Införskaffade nämligen en som luktade så och det är något som jag verkligen inte står ut med. 🙂 Kram!

  Amanda 2016-01-10 20:58:46
  Svara
 • Prova Lanza beach spray. Superbra! 🙂

  Louise 2016-01-09 22:14:29 http://nouw.se/lzetterberg
  Svara
 • Jag upplever att mitt hår inte blir helt rent av Maria Nila volume schampo. Vad beror det på? Schampot eller mitt hår? Det är speciellt bakom ena örat som det inte blir rent..
  Kram

  Lina 2016-01-09 14:19:29
  Svara
 • Hej!
  Jag har börjat testa saltvattenspray på mitt lockiga hår och det är kanon men jag har inte hittat något som inte gör håret kladdigt!Har du gjort något inlägg på bra saltvattensprayer?eller tänker göra? 🙂
  Tack för en toppen blogg!

  Malin 2016-01-08 22:44:46
  Svara
 • Hej, älskar din verklugen din blogg, mitt hår har blivit så mycket bättre sedan jag började läsa din blogg! Stort tack!
  Har även två stycken frågor som jag skulle behöva hjälp med,
  1) har du något bra ”budjet” förslag på ett saltvattenspery som håller bra eller är det som med mycket annat att man får vad man betalar för? Tänkte köpa och prova eftersom jag är likadan som du och gillar när håret inte bli strävt som det blir med hårsprey!
  2) jag har börjat deotoxa mitt hår enligt hur du gett råd att detoxa det, köpte även ett av dina rekomenderande schampoo (redken-scalp relief) och detoxa precis innan jag färgade mitt hår brunare (första gången) ska jag fortsätta att detoxa håret nu när det är färgat eller är risken att färgen försvinner då? Jag färgade mitt hår hos frisör om det är relevant för färgens kvalite
  Tack ännu en gång för en bra blogg <3

  Frida 2016-01-08 21:27:21
  Svara
 • Hej! Det är så att jag ska till frisören snart, den 14 januari. Jag har nu tunt ouch livlöst hår som inte har mycket volym. I nuläget är mitt hår ganska långt men det var längesen jag klippte mig så det är inte ”rakt” utan mer som ett v. ( hoppas du fattar vad jag menar, alltså olika långt fram, bak osv)
  Jag funderar på att klipp mig till runt nyckelbenen/ axlarna. Blir håret luftigare osv. Då? Vill kunna locka det men till luftiga naturliga lockar!

  Tack för en underbar blogg! 🙂

  Mathilda 2016-01-08 20:26:41
  Svara
 • Hej Elin!
  Mitt hår blir så fruktansvärt statiskt på vintern. Tycker jag provar allt, olja, hårspray, vaxspray, saltvatten men inget fungerar. Har provat fön, inte föna men icket!
  Har du ngt tips?
  Tusen tack för en jättebra blogg!

  Hälsningar
  Hannah

  Hanna 2016-01-08 20:02:14
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!