Adidas, håruppsättning och förändring

_MG_5715

Hej vänner! 

Hur mår ni? Gud vad roligt att ni delade med er om hur ni har håret när ni tränar, uppskattar verkligen det. Innan jul beställde jag hem lite kläder från Adidas som jag hämtade ut igår. Jag fick värsta feelingen och gjorde en enkel halvuppsättning med två inbakade fiskbensflätor. Även fast det är riktigt jobbigt att träna med lite hår på kroppen så är jag mer taggad än någonsin för att gå till gymmet. På tal om det, jag har träffat en hälsopedagog/PT som ska hjälpa mig att få iordning på min stressade kropp. Jag ska främst ändra maten och jag har slutat äta rött kött. Eftersom jag jobbar så mycket så är det svårt (läs:omöjligt) att få ihop träningen men jag och Emelie har kommit på ett sätt för mig att lösa problemet. Vill ni att jag håller er uppdaterade? 

Ni som är frisörer vet vad jag talar om. Vi har ett väldigt stressigt jobb, vi äter när vi kan – vilket är sällan. Vi dricker för mycket kaffe, för lite vatten och slänger oftast i oss någonting när kunden sitter i färg. Vi äter sent och för mycket när vi väl äter vilket har varit mitt problem. Jag har inte hunnit äta på hela dagen, kommer hem kl 20.00 och då ska äta middag – det fungerar inte. Känner ni igen er? Eller andra som har stressande jobb?

_MG_5723

Jag gjorde en inbakad fiskbensfläta på varje sida som jag sedan tvinnade lite,  kopplade ihop på båda på mitten och dolde snodden slarvigt med en hårslinga.

_MG_5734

Använde lite torrschampo med stadga och borstade INTE håret utan lät det bara vara. Tog på mig min nya Adidas hood och kände mig som den coolaste tjejen i stan. Om man vill kan man fläta resten av håret ända ner för att få bort håret helt och en ännu coolare look på gymmet.

elin

elin1

Jag hoppas ni får en underbar dag, om inte så i eftermiddag kommer det komma en riktig fet nyhet. Åh, jag längtar!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
23kommentarer
 • Så snyggt!

  Känner igen mig med problemet att inte hinna äta och sen överäta när jag väl får tid. Eller gör mig tid. Har i alla fall börjat äta mer fett för att hålla blodsockret mer stabilt, och tycker att det funkar hur bra som helst! Hinner jag inte äta sätter jag i kokosfett i kaffet vilket har gjort sååå stor skillnad på sötsuget. Blir inte alls panikhungrig på samma sätt längre.

  Kram!

  Amanda 2016-01-15 14:17:07
  Svara
 • Hej! Vilken storlek har du på Adidaströjan? Ser jättefin ut!!

  Lovisa Palmenäs 2016-01-15 09:10:22
  Svara
 • Bokar man inte in en lunch får man skylla sig själv, seriöst. Bara dumt att låtsas som att det är någon annans fel. Behöver inte vara en timme ens, räcker ju med en halvtimme, sittandes i bakrummet på salongen med en matlåda. Man får väl ta ansvar för sin egen hälsa.

  fdhjg 2016-01-14 12:56:11
  Svara
  • Svar på fdhjgs kommentar.

   Hej!
   Håller med dig att det är ett val vi gör. Jag tror ingen annan här låtsades att det var någon annans fel, där uppfattade du nog fel. Tycker det är ett viktigt ämne att ta upp, det är lätt att säga ”ta ansvar för din egen hälsa” men tror den inställningen inte hjälper så många.

   Elin Johansson 2016-01-14 23:12:33
   Svara
 • Haha.. Man skäms nästan när man läser det svart på vitt. Ja varför bokar man inte in lunch? Enda gången det händer är när kunderna tvingar en. Och när pojkvännen för 59e gången blir arg för att man är ilsken när man kommer hem så… Varför? Jag förstår nog inte varför egentligen…. I början var det ju för att man inte ville säga nej, för att folk som springer på sin lunch skulle ha plats också. Jag tror det handlar om att man inte inser ditt eget värde. Och att vi inte lider av konsekvenserna direkt (förutom hunger och dess symptom) men jag ger mig tusan på att jag kommer stå där on 20 år och skrocka åt mina anställda, ÄT LUNCH, träna, sov ordentligt blabla för det gjorde inte jag och nu sitter jag i den här förbaskade rullstolen… Ha!
  Kul att du tagit tag i gymmet! Jag har precis (efter ett år) börjat igen. Men det är inte lätt att jobba heltid och DESSUTOM klämma in det här med att vara mamma också, till en liten klängapa. Jag får gå till gymmet på natten när hon sover! Skratta eller gråta haha men man måste ju? Kram på dig!!

  Alice 2016-01-14 09:00:49 http://Www.Colorsofwonderland.Se
  Svara
  • Svar på Alices kommentar.

   Haha, tack för din kommentar 🙂
   Håller helt med dig, vi måste bli bättre för det blir bara värre och värre. Jag har ätit min nya kost i två veckor nu och jag känner skillnad redan nu, så jag tror om 1 månad så kommer kroppen ha vant sig och att jag känner mig piggare. Om du har några tips som hjälpte dig, kommentera gärna 🙂 Kram Elin

   Elin Johansson 2016-01-14 23:10:03
   Svara
 • Hittar den inte på hemsidan, är den slut? Såå snygg

  Lina 2016-01-13 20:33:47
  Svara
 • förstår helt, jobbar i restaurang branschen och då får man äta när andra inte ska ha mat..jobbar man 8-17 får man en halvtimmes rast och den får man ta kl 10 för sen kommer gästerna efter 11.00 så sen vid 17 är man svin hungrig och hela kroppen blir ju fucked up av det för då vräker man i sig för man är så hungrg..
  ge gärna tips som du får av din hälsocoach! har haft de såhär i flera år och känns som att de förstör kroppen..

  annelie 2016-01-13 20:20:41
  Svara
  • Svar på annelies kommentar.

   Förstår helt vad du talar om, det är väldigt svårt att få ihop det. Lovar, ska försöka involvera er så mycket jag kan 🙂 Alla vi ska bli bättre, tillsammans. Kram Elin

   Elin Johansson 2016-01-14 23:02:43
   Svara
 • Snyggt!

  Sanna 2016-01-13 17:58:19 http://cocovanilla.blogg.se/
  Svara
 • Följer gärna med på resan!!!

  Carola 2016-01-13 17:10:05
  Svara
 • Åhhhh. Var ha du köpt adidas tröjan? Så fin

  jenny 2016-01-13 14:53:08
  Svara
 • Känner så igen mig! Känns omöjligt att få ihop alla delar med mat träning jobb och välmående, och inte ledighet med dåligt samvete. Håll oss gärna uppdaterade om hur allt går och hur du ska kunna lösa de. Behöver tips 🙂 tack för en underbar inspirerande hårblogg! / frisör från Katrineholm 🙂

  Ida 2016-01-13 13:55:43
  Svara
 • Oj oj Elin, det lät inte bra – hälsa är a och o så det är grymt positivt att du försöker ta tag i det! Ser fram emot att följa din resa. Med hälsan fortsätter skönheten att stråla långt upp i åldern också ^^

  Ps, så vackert hår du har!

  Lovisa 2016-01-13 11:45:22 http://www.blog.mjukhud.se
  Svara
 • Jag förstår inte riktigt…kan man inte som frisör planera in en lunchrast? Bara se till att inte ha någon kund inbokad under en stund på dagen, om man är egen företagare så bestämmer man väl själv? Eller är det pga ekonomin som man inte ”har råd” att göra så? Måste man ha kunder non stop för att få ihop det?

  Jess 2016-01-13 10:56:42
  Svara
  • Svar på Jesss kommentar.

   Hej!
   Jo, klart vi kan det men jag tror att vi tycker det är onödigt. Jag själv skulle inte välja att ta bort en timme på en dag för att äta, svårt att svara på varför faktiskt men så är det. Vissa kanske ser att jobba in lunchen som en ekonomisk fördel men tror att vi bara vi tycker det är onödigt 🙂 svår fråga. Kanske någon annan här kan svaret bättre, haha.

   Elin Johansson 2016-01-13 14:35:27
   Svara
 • Känner så igen mig i maten. Upptäcker vid 17 att man inte ätit än liksom… Det bästa är att boka in en lunch. Den halvtimmen/timmen är obokbar, tiden kan man ju också variera ifall vissa kunder bara kan komma iväg på sin lunch tex. Svårt i början men när det väl sätter sig så funkar det 🙂

  Therese 2016-01-13 10:21:39
  Svara
 • Hej hej!
  Vill börja med att säga tusen tack för all inspiration, du är grym!!
  Sen till min fråga, använder du fortfarande den där ansiktsepilatorn? Tycker du fortfarande att den är lika bra? Gått o funderat på om man ska köpa en men är rädd för att det blir en sån där ”använde en gång och sen ligger den i lådan”-grej 😛 Men om den är lika bra som du skrev i ditt inlägg kan det ju vara värt att köpa:)
  Många kramar till dig!

  Amanda 2016-01-13 10:19:03
  Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   Hej Amanda!
   Men fina du, tack snälla 🙂
   Ja det gör jag, det tar emot att använda den för der är inte skönt alls. Men jag epillerar överläppen en gång i månaden och märker faktiskt att stråna blir mindre och mindre för varje gång 🙂 sen rensar jag hår (dom vita)runt ögonbrynen för att definiera brynen mer. Det gör jag kanske varannan vecka, så JA jag använder den rätt ofta! Sen använder jag rengöringsborsten som kommer till varje dag när jag tvättar bort sminket. Så köp den, you will love it <3 Kram Elin

   Elin Johansson 2016-01-13 14:31:45
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!