HÅRTVODDEN 2016 Avsnitt 1

Hej vänner! 

Nu är timmen inne, nu ska alltså Hårtvodden 2016 släppas. Vi har jobbat så längre med att få ihop detta tvodd och med mycket svett och tårar så är den äntligen klar. Detta har varit en dröm för mig att göra en tvodd eller någonting informativt som är rörligt. Det finns så mycket idéer och planering framöver så det kommer bara bli bättre och roligare med tiden, men jag är så nöjd över hur första avsnittet blev och vi kommer släppa ett nytt avsnitt varje vecka (onsdag). Ni kommer ha chansen att påverka innehållet för att jag vill ha samma stämning och ärlighet som vi har här i bloggen.

 • Varje vecka kommer ni kunna ställa frågor till oss som vi kommer ta upp i programmet. Ni ställer er fråga och skickar den till [email protected]
 • Alla avsnitt kommer finnas på 2550 Youtube kanal, så in och följ oss där. Ni kommer till kanalen HÄR.

PS. Glöm inte att sätta videon på bästa HD kvalité

IMG_8868

Jag hoppas md hela mitt hjärta att ni tycker om den och har ni några funderingar eller frågor så är det bara att kommentera på Youtube-kanalen eller här på bloggen!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
38kommentarer
 • Det finns ju faktiskt ett mellanting mellan flamsig och robot 🙂 Klart att folk ska få ge både ris och ros utan att det ska uppfattas som klagade 🙂 Tyvker jag iaf! jag kan hålla med lite om flamsigheten, dock inte så att jag tyckte avsnittet var tråkigt eller dåligt men ibland blev det för flamsigt så man hade svårt att koncentrera sig, MEN det var ju erat första avsnitt och som sagt inget jag tyckte gjorde att det var ett dåligt avsnitt! Ser fram emot nästa 🙂

  Emelie 2016-01-26 13:51:54 http://Nouw.com/idamariie
  Svara
 • Korta frisyrer. Alltid så mycket för långt hår.
  Kramar

  Mia 2016-01-25 22:27:13
  Svara
 • Precis så jag tänkte! Ingen vill väl kolla på två stela typer som pratar monotont. Jag ser framemot nästa avsnitt 🙂

  Linnea 2016-01-24 20:25:06
  Svara
 • Hej Elin! Tack för en intressant och lärorik blogg! Jag undrar om du kan tipsa om en produkt (leave in eller liknande) att använda efter hårtvätt som både vårdar, ger stadga och skyddar mot yttre påfrestningar som föroreningar och liknande.

  Tack på förhand!
  Johanna

  Johanna 2016-01-23 00:01:35
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Hej Johanna!
   Tack snälla du 🙂
   Det bästa är om du söker på ”leave-in” i sökrutan så kommer det massor med tips upp.
   Kram Elin

   Elin Johansson 2016-01-23 15:33:46
   Svara
 • Kanske en dum fråga men jag undrar om dett ligger någon sanning i myten att man inte ska färga håret då man är gravid? Mitt hår är i stort behov av en uppfräshning och jag skulle INTE vilja vnta 7 månader 😀

  Lina 2016-01-22 13:39:56
  Svara
  • Svar på Linas kommentar.

   Hej!
   Ingen fråga är för dum här 🙂
   Det gör ingeting att färga håret när man är gravid, jag rekommenderar att inte färga precis veckorna innan man ska föda. Idag använder vi frisörer så pass bra produkter och under en graviditet kanske du färgar håret 2 gånger – det är absolut ingen fara. Det är nästan värre att gå på Sveavägen i Stockholm när det är rusningstrafik fram och tillbaka. Avgaserna är värre än ammoniakfri, oljebaserade hårfärger 🙂 Kram Elin

   Elin Johansson 2016-01-23 15:38:07
   Svara
 • Men jag bara måste kommentera, för cirkus första gången i mitt liv!
  Elin, du är så lätt framför kameran. Bara älskar det. Don’t get it med tramsighet..i love it!
  Det bara flyter på och blir aldrig fel, talang som programledare!
  Om jag får lov att flika in med en liten dum kommentar, så skulle de vara att Janne kollade in i kameran mer. Känns som han tittar på dig 95% av tiden!
  KRAM

  Jennifer 2016-01-22 09:37:04
  Svara
  • Svar på Jennifers kommentar.

   Gud vad glad jag blir av din kommentar, tusen tack verkligen 🙂 tack för kritiken också och vi ses nästa vecka när andra avsnittet kommer upp. KRAMAR <3

   Elin Johansson 2016-01-23 15:39:38
   Svara
 • Tyckte den var bra! Flamsigt? Ja, jo, kanske men det störde inte mig i alla fall! Som att lyssna på sina två kompisar medan jag stod och diskade 🙂 bra jobbat! Och som flera har skrivit, ljudet lät lite långt ifrån så det blev på högsta volym. Men det där fixar ni ju till lätt!

  Linnea 2016-01-22 00:48:28
  Svara
  • Svar på Linneas kommentar.

   Hej 🙂
   Jag gillar flamsighet, Janne är min vän och vi har roligt 🙂 skulle vara trist att sitta och kolla på två robotar. Ja det ska vi fixa, men tack för din kommentar ändå. Kram Elin

   Elin Johansson 2016-01-23 15:40:42
   Svara
 • Gillar detta massor! Ni är så duktiga och härliga båda två. Läser att ni får kritik för vissa saker. Säger bara: Fortsätt göra er grej, detta är verkligen jättekul att det äntligen släpps och man lär sig av små missar som ljud, röstläge osv. Ni kommer att gå från proffs till berömda (mer alltså) proffs, kom ihåg var ni läste det först! Potential, karisma, glädje, kunskap har ni redan och framför allt, det lyser genuint o äkta intresse för erat yrke och allt som hör det till. Stor kram!

  Åsa 2016-01-21 21:30:27
  Svara
  • Svar på Åsas kommentar.

   TACK TACK TACK!!!!
   Jag hoppas du har rätt, verkligen tack för din kommentar. Vi ska inte göra dig besviken nästa gång 🙂 Kramar Elin

   Elin Johansson 2016-01-23 15:42:02
   Svara
 • Superbra tvodd! Ser redan framemot nästa avsnitt 🙂

  Sanna 2016-01-21 20:40:51
  Svara
 • Åååååå I löööööve the tvodd☺️ Fantastiskt underhållande enkel mänsklig närvarande rolig utan att vara tillgjord, ses nästa fredag kraam

  Jenny 2016-01-21 20:35:17
  Svara
 • Herregud vad folk ska klaga. Jag tycker ni gör ett helt makalöst bra jobb, med tanke på att ni gör allt själva. Hade det varit producerat av ett produktionsbolag så hade vi kunnat klaga på tekniken. Men innehållet är genomtänkt och ni sprider bra energi. Men jag tror att många har så stora krav på Elin då hon driver denna blogg på ett proffsigt sätt. Låt henne sväva lite, sluta klaga! Stor kram på er och ser fram emot nästa avsnitt 🙂 kramis

  Therese 2016-01-21 19:35:19
  Svara
 • Ni är jätteduktiga. Du är otroligt duktig med din blogg, fotografring, youtube-kanal och framförallt i ditt yrke som frisör. Som många påpekat behöver ni fixa fokuseringen och ljudet. I perioder lät du hög/gäll i tonen jämfört med honom. Jag vet att du inte låter så i andra videor så din mic kan behöva sänkas. Ni besitter mycket kunskap om hår och jag hade önskat mer sådant än typ snack om rakning och kost. Ang ditt svar om att tramset utstrålar äkthet och lättsamhet: Jag tyckte inte det. Det upplevdes ofta konstlat och Janne kändes visserligen avslappnad men ofta fick jag en lite stressande känsla då det talades snabbt, ibland väldigt högt, snubblade vid ord, blandade engelska… Jag tror inte att ni talar såhär med varandra i fikarummet. Som sagt, bara en snabb reflektion, som helhet är det givetvis en bra pod.

  anonym 2016-01-21 19:12:34
  Svara
  • Svar på anonyms kommentar.

   Tack så mycket!
   Som sagt, i och med att vi gör allt själva så är inte tekniken så enkelt att få ihop. Men jag tycker vi fixade det kanon ändå 🙂 det är mer innehållet som räknas. Vi vill inte vara en fakta tvodd, därför kommer vi ha med kost, träning, mat och allt som har med skönhet att göra så det ändrar vi inte på – även fast fokus är HÅR. Det kommer komma mer turorials framöver så vänta bara 🙂 Vi är som vi är, man får gilla oss eller inte. Hoppas du tycker om nästa avsnitt bättre. Kram Elin

   Elin Johansson 2016-01-21 20:06:09
   Svara
 • Härligt första-lära-känna avsnitt, ser också fram emot nästa avsnitt med mer ”konkreta” tips på sånt som bara ni riktigt grymma frisörer tänker på och kan.
  Åh, Janne är ju STÖRTSKÖN!

  Helen 2016-01-21 18:38:36
  Svara
 • Hej Elin!
  Skulle uppskatta svar på denna fråga angående Joico. Fick hem mitt shampoo och balsam som jag beställt (från joico då) och har enbart hört positiva kommentarer och är en sån som forskar rätt mycket om hårvård och tycker det är intressant. Hade dock inte kollat upp ingredienser och dom två första som stod på shampoot var vatten och laurent sulfate.
  Har du personligen hört något om det schampoot? Ska och färga håret hos en frisör i februari och har hört att färgen inte fäster lika bra om det är så mycket sulfater i (eller om det var silikoner..?) Ska jag använda mitt nuvarande shampoo som inte innehåller sulfater tills jag går till frissan eller tycker du jag oroar mig i onödan? Jättetacksam för svar!!!:)

  Charlotta 2016-01-21 15:32:58
  Svara
 • Ååh vad bra det blev! Över förväntan, och Gud va go Janne är då, haha!
  10 poäng av 10!

  Miranda 2016-01-21 15:25:12
  Svara
 • Åh vad kul!! Jag spolade fram lite då och då för är på jobbet och kan inte se hela videon i sin härlighet atm men det jag såg: HEJA ER! Jag stöttar i alla fall era ”flamserier” för man förstår ändå att ni är otroligt duktiga på det ni gör och inte behöver vara robotar för att kunna ge korrekt fakta. Ska definitivt fortsätta följa! <3

  Nora 2016-01-21 14:33:11
  Svara
 • Tumme upp!! Kommer definitivt att följas. 🙂

  Marie 2016-01-21 13:39:38 http://www.frokenmarre.blogspot.se
  Svara
 • Jättekul! Håller med emma, ljudupptagningen bör förbättras, burkigt ljud och janne hörs bara som en viskning ibland jämfört med elin

  alex 2016-01-21 12:15:00
  Svara
  • Svar på alexs kommentar.

   Tack! Ja, det är fokusen som stabiliseras som låter. Det kommer åtgärdas, vår mic hade vi problem med så därför 🙂 men som sagt, det är första avsnittet och vi gör allt själva så det kan bara bli bättre!

   Elin Johansson 2016-01-21 12:19:48
   Svara
 • Jag hoppas på lite mer inriktning på oss som inte jobbar som frisörer/ med ”hårteknik”. Exempelvis frisyrer till olika hårformer, vilka trender i frisyrer som kommer att vara aktuella, vad för hårfärg som är exemplariskt baserat utifrån ens ”grundfärg” för att håret ska må som ”bäst” exempelvis: brunetter kan få lyster på detta sätt, blondiner, cendréfärgade etc. Det kan även vara intressant att veta vilka områden ni utgår ifrån när ni ska göra en konsultation på en kund och rekommendera hårfärger/frisyrer, tittar ni på kundens ögonfärg, ansiktsform och dyl? Eller endast på hårets kvalité?

  På det: hur ofta stöter ni på kunder som har helt tvärtemot sin naturliga hårfärg (blont trots riktigt mörkhårig, eller en riktigt mörkhårig blondin) som verkligen passar i sin ”nya” färg?

  Om ni vill ha kritik: Jag vet att ni är professionella, men jag tycker att tvodden utstrålar lite flams och fjanterier, inte alls som i bloggen. Där är min besvikelse … 🙂 Självklart ska tvodden vara lättsam och skämtsam, det förstår jag att ni vill uttrycka. Men detta kändes oprofessionellt och tramsigt så jag kikade inte klart programmet. Ni kan bättre! 🙂

  Jennifer 2016-01-21 11:08:59
  Svara
  • Svar på Jennifers kommentar.

   Hej!
   Vad tråkigt att du upplevde det så. Men för att förtydliga, tvodden är INTE en kopia av min blogg.

   Alla dom saker du önskade kommer att komma upp i avsnitt 2 och 3, så du får ge det en chans till. Sen vill vi ha roligt, även fast vi är professionella så vill vi ändå visa personliga delar som inte står i manus. Det ger en lätthet och äkthet, sånt som kommer fram i naturliga samtal. Vi vill inte vara en fakta-tvodd, det finns så många sådana redan 🙂 men hoppas du ger oss en ny chans och kan se vissa delar med glimten i ögat. Kram Elin

   Elin Johansson 2016-01-21 12:44:33
   Svara
 • Sen tror jag att ni har en klocka eller något liknande som tickar i bakgrunden 😉

  Emma 2016-01-21 09:34:01
  Svara
 • Jag fullkomligt älskar er tvodd! Jag har egentligen bara en sak att påtala och det är ljudet i videon, det vore toppen om ni på något sätt fick mikrofonen närmare er. Får ni till det är tvodden flawless 😉

  Kram på er!

  Emma 2016-01-21 09:15:36
  Svara
 • Äääälskar…. hur bra som helst :-). Längtar redan till nästa.

  Maria 2016-01-21 09:04:54
  Svara
 • Wow, vilken bra tvodd ni gjort!
  Jag har en fråga till er. Jag har platt, ganska långt och tjockt hår. De tre frisyrer jag varierar mellan är utsläppt, vanlig hästsvans och halva håret uppsatt. Jag är inte alls duktig på att sätta upp frisyrer men skulle vilja lägga till en till i min lilla repertoar. Så jag vill gärna ha tips på någon enkel och relativt snabb uppsättning för mig som nybörjare.

  Evelina 2016-01-20 22:18:38
  Svara
 • Åhh lika bra som jag hade hoppats på!! Så härliga och bjuder på er själva, underbart! Ska bli så himla kul att följa er tvodd då jag tycker att hår är så himla intressant och det är alltid kul att få lite tips! Kram på er! 😉

  Hanna Karlsson 2016-01-20 22:14:46 http://nouw.com/hannakarlssonn
  Svara
 • Perfekt med en hårtvodd! Blir så inspirerad och vill hålla på med exakt detta när jag är färdigutbildad som frisör.
  Det är verkligen lärorikt och man får mycket ideér och tips från er! Kram

  Sabina Hylander 2016-01-20 20:51:08 http://sabinahylander.devote.se
  Svara
 • Det är klart att vi hänger med 😉 YEAYY kör hårt !!

  Lovisa 2016-01-20 20:14:22 http://www.blog.mjukhud.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!