Det är viktigt med bra människor runt sig

_MG_5951

Jag kände att jag ville ta upp en sak med er idag. Jag får mycket frågor om hur jag/man finner inspiration och driv för att orka och för att känna att saker är roligt. När jag får den frågan så får jag ofta tunghäfta och kan inte riktigt svara på det, konstigt nog. Jag har gått och grubblat över detta ett tag och själv är fundersam över hur andra människor ser på saken. Jag har haft väldigt svårt att hitta människor i min omgivning, på jobbet eller runt omkring mig som jag inspireras av. Jag har väldigt svårt att lita på människor och stänger gärna in mig i min egna bubbla. Jag känner ofta att det är fel men när jag sitter framför datorn och söker runt så har jag kommit på en sak.

Jag blir otroligt inspirerad av kreatörer från USA, alltså amerikaner är helt fantastiska när det kommer till att vara framåt, positiva och drivna. Jag sitter och kollar på flera amerikanska Youtube profiler, både smink och hår varje kväll innan jag går och lägger mig. Jag följer mestadels kreatörer från USA på Instagram och blir så taggad bara av att höra en tjej visa hur man lägger en eyeliner, hur sjukt? För mig spelar det ingen roll hur duktig personen är utan för mig handlar det om inställning och personligheten. Jag har jobbat med många frisörer som bara sänker mig, tror att dom är bättre än alla andra, tänker bara på sig själv och har helt fel verklighetsbild. Det är en av anledningarna till att jag aldrig har velat bli hårstylist t.ex på visningar och plåtningar för dom människorna är så deprimerande i mina ögon. Ett ranking-system om vem som är bäst, jobbat med den hit och hit, vem som ska göra slavgörat och njuta av att förnedra andra. Istället för att lyfta varandra, ha kul och göra ett rikligt bra jobb TILLSAMMANS!!

Hur tänker ni? Ni som kanske jobbar med skönhet, är frisörer eller i andra jobb? Hur finner ni inspiration, vad tycker ni är viktigt att ha runt sig för att DU ska lyfta? Är det bara jag som tänker att ha bra människor omkring sig är nyckeln till lycka och framgång? Hur hittar man dessa människor?

I Sverige ska vi hela tiden tänka på oss själva och bevisa för alla andra hur bra, duktiga och bättre vi är än alla andra. Även fast arbetsklimatet är något hårdare i USA så tror jag att: får man ha bra, inspirerande och positiva människor runt sig så kommer man långt bara på det. Jag skulle vilja åka till USA en månad, jobba precis på samma sätt där som jag gör idag och kanske få uppleva något helt annat. Något att ta tag i kanske? Jag sa till mig själv innan jul att jag måste göra en förändring, jag måste försöka finna inspiration och få tillbaka mer livsglädje under 2016. Även fast jag är så otroligt lycklig för allt jag får vara med om, all underbar kontakt jag har med er och att det faktiskt går väldigt bra för mig så känner jag att det är någonting som fattas.

Jag har bestämt mig för att byta salong, jag trivs inte alls på den salong jag är på idag – det har jag inte gjort sen dag ett tyvärr. Jag kommer inte gå ut med vilken salong utan den informationen kommer endast mina kunder få ta del av senare. Jag kommer göra detta byte i februari så läser mina kunder detta så kommer ni få all information senare. Då undrar ni säkert varför? Jag vill jobba med inspirerande människor, allt annat spelar faktiskt ingen roll. Jag vill ge mina kunder en gladare, positivare Elin och en betydligt mer positivare stämning när dom är hos mig – utveckling rakt igenom.

En sak vet jag, om jag inte skulle våga förändra eller utvecklas så skulle jag aldrig kunna lägga så mycket tid som jag gör på mitt jobb. Jag skulle aldrig kunna göra mina kunder så fina i håret eller kunna ge er dom bästa tipsen för era hår. Så till er som inte är nöjd med er arbetssituation, byt och gör dig själv och personerna i din omgivning gladare.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
 • Åh Elin! Vad glad jag blir av att läsa att du tar tag i det som är jobbigt och gör något åt det. Jag själv befinner mig i en oerhört jobbig fas i livet, jag jobbar med många fantastiska människor men vantrivs något fruktansvärt med mitt yrke, det har gått så långt att jag sjukskriver mig vissa perioder för att orka. I somras när jag och min sambo satt på en terass på Cypern bestämde jag mig: jag ska sluta, jag ska göra något helt annat. 7 månader senare kämpar jag fortfarande för att komma in på en yrkeshögskola (skitläskigt att börja plugga och bli fattig igen) men på fredag får jag reda på om jag kan starta en ny resa mot ett lyckligare liv! Jag ger mig inte denna gången!
  Hoppas det blir bra för dig på ditt nya, jag ska hålla tummarna! Massa kramar <3

  Josefine 2016-02-08 11:26:17
  Svara
 • Hej! Känner igen mig mycket även fast att jag inte jobbar med skönhet. Söker nytt jobb pga samma sak. Sjukt att en person i en grupp på 6 där de andra är roliga och positiva kan få så stort inflytande. Men hennes negativitet smittar verkligen av sig oh förstör stämningen.

  Cecilia 2016-01-30 12:55:15
  Svara
 • Bästa Elin! Blir så förvånad och lite konfunderad att du inte trivs och inte så har gjort från start. Förstår att du inte berättar mer än så även om man det dyker upp frågor såklart. Jag vill bara säga att du gör helt rätt att byta, inte alltid så lätt att göra, men, du är en doer och så oerhört driven och duktig så detta kommer vara bland det bästa du har gjort. Fortsätt tro på det DU gör, vill, kan, drömmer om. Och angående dina tankar och drömmar om den amerikanska marknaden – kör! Alltså du kommer att ångra dig annars. Min känsla är att du kommer att passa in med dina visioner, personlighet, driv, karisma och kunskap fort! och du har ju det där lilla extra i allt som rör dig, önskar att du får uppleva det. Nu har jag sett tvodden, ni är så himla härliga! En liten synpunkt är att det skulle ha varit kul att t ex när ni pratade om Rosie Huntington från galan, bara i 5-10 sekunder visa en bild på henne (även om jag hade sett det och älskar hennes stil), det skulle ju ett ännu mer välgjort och roligt inslag. Bara en liten detalj..:) Ska bli så spännande att se vad som händer härnäst för dig, vi är många som undrar;)) Hur som helst så kan det inte bli annat än bra denna gång, gå på din magkänsla, låt ingen köra över dig, ta åt dig av äkta och genuina råd som du kanske ibland tvekar lite på omedelbart men som efter lite eftertanke kommer att utveckla dig ännu mer. Du är bara i början av något stort!
  Många kramar en trogen läsare:)

  Åsa 2016-01-30 08:25:39
  Svara
 • Vad jag har märkt på arbetsplatser och människor runt omkring är att när man har det kämpigt vill folk gärna vara där och stötta en men när det går bra så är det som att vissa människor inte kan med att unna en att det går bra. Så nu när det går bra för dig kanske det är så att dina arbetskamrater inte kan unna dig det utan måste klaga och se det negativa så de kan trycka ner dig lite. En tanke om hur det kanske kan ligga till? Kram!

  Sandra 2016-01-29 22:08:16
  Svara
 • Du är modig! Jag tror/vet att allt för många svenskar vantrivs på sina jobb, men dom flesta biter ihop för att förändring i våra ögon är obehagligt, osäkert och kan ge ekonomiska förändringar.
  Jag är en energimänniska och gillar att vara omringad av glada själar och uppskattar öppen kommunikation. Tyvärr finns det allt för många bittra människor som öppnar käften en gång för mycket.

  Jag hoppas verkligen att du ska trivas bättre på nästa jobb och att personkemin stämmer så att du kan fokusera på dig och dina kunder. Fortsätt tänk positivt, det är mitt bästa tips … räkna 1,2,3 andas ut släpp all gammal skit 🙂

  Helen 2016-01-29 22:05:00
  Svara
 • Håller med tidigare kommentar, starta eget och ta med dig grymma Celina, din nageltjej, vilken jäkla salong de skulle va. Drömmer om att få tid hos nån av er nångång! 🙂

  Linda 2016-01-29 21:41:39
  Svara
 • Åh Elin jag känner igen mig i det här även fast jag inte alls är i samma bransch som dig. Har själv bott i USA under ett tag och den största skillnaden som är märkbart för mig är att i Sverige så förväntas man vara färdig utvecklad när man når sin första arbetsplats medans USA jobbar mycket mer med mentorskap. Där jobbar man tillsammans och visst finns det panthuvuden som tror dom är bättre där också men alla andra som jobbar med något dom är passionera över. Jag jobbar också inom en kreativ bransch och faktiskt det går inte vara bäst på allt, det finns inte på kartan. Teamwork makes the dreamf work. Sen är det så att inom det kreativa så spelar det ingen roll hur den som tycker han är bäst tycker och tänker, det e kunden. Man måste jobba tillsammans inom ett kreativt arbete, hur ska man annars utvecklas som företag? Sen är det så att om man inte jobbar mycket med sammanhållning och teamwork så är det en dålig chef, punkt slut. På den personliga delen så vill jag säga till dig att personlig utveckling kan vara otroligt jobbig, det kan göra ont som fan men hellre det här just nu än bitter när vi är 40, eller hur? Du är en otroligt begåvad ung tjej som jag blir otroligt glad att hänga med bland blogginlägg, snaps och tvoddar. Du inspirerar så många! Lycka till nu

  Jess 2016-01-29 17:09:51
  Svara
 • Du är modig tycker jag! Trivs inte heller på mitt jobb. Människorna man har runt sig är viktiga men även arbetsmiljön.
  Men det fixar sig för dig i alla fall det känner jag på mig 🙂

  Mathilda F 2016-01-29 16:37:33
  Svara
 • Det som får mig att älska mitt jobb är människorna jag jobbar med. De säger alltid när jag gjort något bra, komplimanger typ ”vad fin du är idag” och det har ett sånt skönt tankesätt och jag skrattar mest på jobbet. Sånna småsaker som gör att jag stortrivs. Då är det enklare att ta alla kunder med ett leende och superservice för att jag gått så mycket god energi från mina kollegor och jag ger tillbaka till dom. Det är jätteviktigt att trivas på jobbet eftersom det är där man tillbringar mest tid, lycka till på nya salongen och fortsätt inspirera här på bloggen som innan. Du äger <3

  A 2016-01-29 12:44:24
  Svara
 • Oj vad jag aldrig någonsin kunnat gissa att du inte trivdes på salongen du är på nu. Det som skulle bli så bra, sist du bytte 🙁 Vad tråkigt! Hoppas du hittar rätt snart! Synd du inte bor här i Örebro, kan tänka mig att du hade passat så bra på salongen Koaffor&Barber jag går till här, själva salongen och de två tjejerna som jobbar där är fantastiska!

  Ulrika 2016-01-29 12:20:21
  Svara
 • Håller med dig 100%! Jag valde att starta eget faktiskt, egen salong. Jag sliter för att för den till den arbetsplats jag vill vara på men det är bannemej inte lätt att hitta personer som stämmer in med ens vision 100%. Men snart är jag där!

  Superbra inlägg!

  Alice 2016-01-29 09:26:02 http://Www.Colorsofwonderland.Se
  Svara
 • Kanske skaffa en hund det blir man lycklig av. Jag tycker du verkar vara en jättefin och ödmjuk tjej. Fortsätt med det det kommer man långt med. Det du har talang måste många kämpa för. Ta dagen som den kommer och fundera inte så mycket. Viktigt att jobba med snälla människor som ger en uppskattning och ödmjukhet är viktigt. Kramar till dig och en jättefin blogg.

  Bibi 2016-01-29 08:52:59
  Svara
 • Hej Elin, dessa nedtryckande människor finns på precis varenda arbetsplats. De som älskar att förhöja sig själva och trycka ner andra. Jag har inget svar på hur man kan göra för att bli kvitt dem. Det bästa jag gör är att jag omger mig med dem som ger mig positiv energi och vi peppar varandra. Energitjuvarna som dyker upp och ger försurande kommentarer får man försöka hantera även om det är svårt.

  Erika 2016-01-29 08:29:46
  Svara
 • Lycka till på nya stället j är känslomännniska så
  viktigt med positiva trevliga o glada arbetskamrater
  då trivs man Tack för en super bra blogg med Maria g.

  maria g 2016-01-28 23:27:22 http://spray
  Svara
 • Förstår dig till fullo! Men d e iaf bra att du inte är kvar på ett ställe du vantrivs på.

  Kattis 2016-01-28 22:50:12
  Svara
 • ÄLSKADE Elin! Gud vilket fint inlägg skrivet från hjärtat! Jag jobbar som hudterapeut och finner min inspiration via olika skönhetsbloggar men det är faktiskt aldrig någon jag riktigt fastnat för FÖRUTOM din. Och det har helt med och göra vilken person du är, man blir glad av dina positiva och snälla inlägg. Du har fötterna på jorden och verkar vara en sån oerhört gullig tjej! Du har varit min förebild sen första dagen då jag läste din blogg men nu är du verkligen och då menar jag verkligen min största och förmodligen enda inspirationskälla!
  Fortsätt vara den du är och låt aldrig någon trycka ner dig! Du är verkligen grym:)
  Kram

  Elin 2016-01-28 22:14:36
  Svara
 • Kan du inte starta eget? Egen salong Mao.

  Kattis 2016-01-28 21:59:23
  Svara
  • Svar på Kattiss kommentar.

   Hej!
   Jag har funderat på det men jag vill endast satsa på hår och företagande. Samt så har jag bloggen och andra åtaganden som tar 50% av min tid så jag väntar med egen salong i några år 🙂 Kram Elin

   Elin Johansson 2016-01-28 22:02:05
   Svara
 • Åååååh hjälp!! Var hos en ny frisör idag och skulle färga håret brunt, min naturliga färg är brunt men innan sommaren blonderade jag mitt hår så hade en utväxt. När jag kom dit började vi prata och titta på olika färger och vi kom fram till att vi skulle göra en neutral brun färg som inte var för mörk och inte för ljus och var så lik min vanliga färg som möjligt så jag slapp färga utväxten hela tiden för mitt hår växer såå snabbt.. Eftersom att mitt hår var blekt sedan innan så förpigmenterade hon håret innan hon hade i färgen. När hon fönade mitt hår kändes det väldigt rött och det slutgiltiga resultatet blev helt rött. Eftersom att mitt hår blev rött och jag kom för att göra det brunt så sa jag som det var att jag tyckte det var för rött och hon svarade att jag skulle tvätta håret hemma så skulle det röda försvinna. Men eftersom att hela håret är HELT rött så tror jag inte riktigt att det går, jag ville inte heller ta en diskussion med henne. Kan jag använda en färgbomb? Ska jag färga håret igen? Går det att få bort det röda? Vet inte vad jag ska göra 🙁 kram tack för världens bästa blogg <3

  Wilma 2016-01-28 21:46:04
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!